Del

TORGHATTEN TUSMØRKEVANDRING (BNNS3) - Brønnøysund

NIVEAU 2. Lad fantasien få frit løb, når vi tager på tusmørkevandring til Torghatten. Torghatten er et af de mest markante fjelde, som vi passerer med Havila Kystruten. I tusinder af år har den mystiske klippeformation midt i Norge, vist søfolk en sikker passage langs den norske kyst. Lige så længe har bjerget været genstand for fantasifulde historierier om den særlige form og oprindelsen til det mærkelige hul. Vi stifter bekendtskab med trolde og mystiske væsner. Er du opmærksom og har et åbent sind, får du måske øje på et sådan væsen i tusmørket!

Fra Brønnøysund går turen i bus over til øen Torget, hvor vi bliver sat af for foden af bjerget Torghatten med det karakteristiske hul igennem. Her møder vi vores guide som tager dig med til det bedste udsigtspunkt i området. Mod slutningen af turen går vi en lille omvej for at få indblik i Torghattens geologi, inden vi samles ved bussen, hvor man kan smage gløgg og lefse.

Torghatten har en naturligt skabt tunnel midt på bjerget, 12-15 meter bred, dobbelt så høj og 160 meter lang. For 600 millioner år siden, da de nordamerikanske og europæiske kontinentalplader kolliderede, blev hullet til. Historierne om netop denne granitkuppel er både talrige og fantasifulde. Den mest kendte legende om klippeformationens oprindelse er måske den om den voldelige trold "Hestmannen" og hans jaloux kærlighed til troldepigen "Lekamøya", der stak af fra ham. Kongen på et af de andre nærliggende bjerge så det, og kastede sin hat mellem dem, så pilen gik gennem hatten. Pludselig stod solen op og det gik som det skulle i eventyr; sollyset forvandlede troldene til sten - også de syv søstre, der ligger som en bjergkæde tæt på Sandnessjøen.
Medring varme og vandtætte sko.  Der udlånes stave, skopigge og pandelamper.  Inkluderet i turen glogg og lefse

Kører kl. 15.00-17.30 i perioden 22.10 - 01.04 Varighed: 2 t. 30 min.

Pris 2024: DKK 1.235