Del

OPLEV BODØ OG SALTSTRAUMEN (BOON2) - Bodø

NIVEAU 2. Bodø er den næststørste by, du besøger i det arktiske rige. Du er nord for Polarcirklen og solen skinner hele døgnet rundt midt på sommeren. Efter en lille  bus sightseeingtur gennem byen, hvor vi ser centrum, universitet og ikke mindst Stormen bibliotek og Stormen koncerthus, som har fået priser for sin arkitektur. Bodø har også Nordens største museum for luftfart.

Vi fortsætter ti kilometer gennem det fantastisk kystlandskab til Saltstraumen- verdens kraftigste tidevandsstrøm med vandhastigheder op til 22 knob (40 km/t). Saltstraumen har fascineret mennesker i generationer. Forfatteren Jules Verne skrev om den i sin berømte roman En verdensomsejling under havet.
Op til 400 millioner kubikmeter havvand tvinger sig vej gennem en tre kilometer lang passage, der kun er 150 meter bred og 31 meter dyb. Strømhvirvlerne, der også kaldes malstrøm, er op til ti meter i diameter og fem meter i dybden og dannes, når strømmen er stærkest. Vi gør et godt stop, hvor du både får set og foreviget de hvirvlende masser, før vi vender tilbage til kajen i Bodø

Kører kl. 13.05-15.10 i perioden: Hele året. Varighed: 2,05 t. 

Pris 2024: DKK 800