Del

ATLANTERHAVSVEIEN OG BERGTATT (KSUS2) Kristiansund-Molde

NIVEAU 1. Hvis vejret tillader det, starter turen med, hvad der er kåret som en af verdens smukkeste nationalveje Atlanterhavsvejen. Den 8,2 kilometer spektakulære vej slynger sig gennem landskabet af øer, rev og havet og er ligeledes blevet kåret som århundredets Byggeri i Norge.  Selv gennem den mørke vintertid, kan der stadig være en masse skønhed på denne tur og et fotostop er selvfølgelig indlagt.
Bussen fortsætter ind i bjergene og marmorminerene, hvor det gyldne marmor er blevet udvundet siden 1930. Over 11 etager, har minedrift skabt 40 kilometer minetunneler, hvor en del af minen er en 300 meter lang sø. Bergtatt, betyder simpelthen bjergtaget. -Og dette bliver man på denne uforglemmelige tur på en oplyst, krystalklar sø. Vi begiver os ud på søen med en stabil og sikker tømmerflåde, hvor det oplyste farverige vand og lysekroner giver en helt magisk stemning. Oplevelsen er også tilpasset kørestolsbrugere. Frokosten (kødsuppe og kildevand) indtages i fantastiske omgivelser, i den store minesal, som er oplyst af stearinlys. Marmor- og kalkstensminen er stadig i drift og vi får indsigt i minen og minedriften. 
Udflugten slutter med en kort spadseretur i Molde by, også kaldet "rosernes by", inden du igen går ombord på Havila Kystruten.
Bemærk: Tag varmt tøj på og gode sko. Temperaturen i minen er på 6-8 grader hele året. Storsalen er opvarmet. Der er udlån af hjelme og redningsveste. Bådturen gennem minegangene tager ca. 15 minutter. I turen er inkluderet suppe med lokale råvarer og kildevand fra fjeldet.

Kører kl. 16.30-21.20 i perioden: 15/9 - 30/4 (Ej 19.-31/12 og 1-3/1). Varighed: 4 time, 50 min.

PRIS 2024: DKK 1.355