Del
  • Jugendstil vandretur Ålesund

    Hyggelig og oplysende vandretur rundt i Ålesund by der bl.a. er kendt for sine mange spir, tårne og meget detaljerede udsmykning. Ålesund er kendt i hele verden for sin smukke art nouveau-arkitektur

    Bergen - Kirkenes Dag 2

  • Vandretur til Sukkertoppen Ålesund

    Ligesom Rio de Janeiro har sit sukkertop-fjeld har Ålesund også sin egen sukkertop. Ved indsejlingen til byen, ligger fjeldet med den kegleformen som har fået navnet Sukkertoppen. Tag med på vandring op til toppen, som kvitterer med en betagende udsigt.

    Bergen - Kirkenes Dag 2

  • Atlanterhavsparken/Aksla - Ålesund

    Atlanterhavsparken er et af Nordeuropas største saltvandsakvarier, hvor det er muligt for at komme tæt på noget af det marineliv, der findes langs Norges kystlinje. 

    Bergen-Kirkenes Dag 2

  • Kajak i Ålesund

    Oplev Ålesund fra en helt anden side! Vi padler i det afskærmet farvand i Brosundet og det indre havnebassin og oplever jugendbyen fra vandsiden. På  turen padler vi i havnene, langs kajer og under byens broer, mens vi oplever byens arkitektoniske stil fra en spændende vinkel med masser af frisk luft, naturoplevelse, og smukke udsigter undervejs.

    Bergen - Kirkenes Dag 2

  • Vintercuise til verdensarven Geiranger

    En hel dag med Geirangerfjordens skønhed! Geirangerfjorden er dronningen af fjordene, både fredfuld, rå og vild. Her i vintermånederne ligger der en anden ro over landskabet. Luften er skarp, lyset klart og skyggerne dybere og uden de store folkemængder. Området er kåret af National Geographic som verdens mest uberørte rejsemål. 

    Bergen - Kirkenes Dag 2

     

  • Gondoltur i fjeldtoppenes hovedstad

    Gondoltur i fjeldtoppenes hovedstad Åndalsnes. Her i Rosdalsalperne, ser vi de vildeste tinder med de mest lodrette bjergvægge. Vi hører om menneskene og hvordan de besejrede fjeldvæggene og oplever hvordan det er at stå på en alpetop. På besøgscenteret Norsk Tindesenter, vises film om om fjeldenes historie. 

    Bergen - Kirkenes Dag 2

  • Trondheim og Nidarosdomkirken

    Trondheim, kontrasternes by. Her ses småbyscharmen og gamle træhus fra 1600 tallet samtidig med byens moderne uddannelses- og forskningsinstitutioner samt  et pulserende udeliv. Oplev den imponerende Nidaros domkirke, der er bygget i gotisk stil. 

    Bergen - Kirkenes Dag 3

  • Byrundtur i Trondheim

    Oplev højdepunkterne i Trondheim, på en fem kilometers gåtur. En  tur der tager dig gennem tusinde år med historie fra middelalderby og pilgrimsmål til teknologisk hovedstad. Vi besøger Nidaros Domkirken, oplever den charmerende arkitektur de små butikker og restauranter og besøger markedstorvet.

    Bergen - Kirkenes Dag 3

  • Trondheim med veteran sporvogn

    Stig om bord på verdens nordligste sporvognslinje! Den 8,8 km lange togtur går gennem centrum og ud til forstæderne byder på flotte udsigter over byens farverige huse, før det sidste stykke til Lian tilbagelægges med bus.
    Bergen - Kirkenes Dag 3

  • Oplev Bodø og Saltstraumen

    Bodø er den næststørste by, du besøger i det arktiske rige. Turen starter med en kort bus sightseeingtur gennem byen  som ligger lidt nord for Polarcirklen. Vi fortsætter ti kilometer gennem det fantastisk kystlandskab til Saltstraumen- verdens kraftigste tidevandsstrøm med vandhastigheder op til 22 knob (40 km/t). Saltstraumen har fascineret mennesker i generationer.

    Bergen - Kirkenes Dag 4

  • Arktisk kystvandring ved Bodø

    Den arktiske kyst ved Bodø er rammen for denne guidet 3 km lange vandretur. Naturen er integreret i den norske kultur, "Friluftsliv" - et norsk udtryk, der betyder udendørsliv. Tag med på tur i et dramatisk landskab, kridhvide strande med himmelens mukke farvespil dansende over dig.  Kyndige guider leder os igennem kystkulturen, historien og geologi i området. 

    Kirkenes - Bergen/Bergen - Kirkenes Dag 4

  • Middag hos vikingehøvdingen

    På Lofotr Vikingemuseum har man rekonstrueret den største vikingebygning 82 m langt hus, der nogensinde er fundet. Høvdingen og husets frue inviterer til vikingefest og et dejligt festmåltid og hjemmelavet mjød i gildesalen. Oplev magien og spændingen, når de ofrer til Guderne. 

    Bergen - Kirkenes Dag 4

  • Den arktiske hovedstad Tromsø

    Tromsø, kaldet Nordens Paris og den største by omkring polarcirklen. Tag med på tur i denne livlige by med en dramatisk polarhistorie, som starter med en guidet bustur, en gåtur gennem centrum, til Full Steam - The gateway to The Arctic. Turen afsluttes med en toptur til Fjeldet med gondolliften og en betagende udsigt over byen. 

    Bergen - Kirkenes Dag 5.

  • Hundeslæde og huskyer i Tromsø

    En vinterrejseoplevelse til lyden af ivrige hunde, udsigt til hav og fjeld - og stjernehimmelen over dig. Tag med på en spændende hundeslædetur gennem den arktiske natur. Hvis du er heldig, ser du måske det magiske nordlys!

    Bergen - Kirkenes Dag 5

  • Slædetur med rensdyr

    Udflugten går til samernes område. Turen inkluderer slædetur med rensdyr, fodring og besøg i samernes gamma. Her møder vi gamle samertraditioner, smager på samisk kødsuppe, høre samiske fortællinger og stifter bekendtskab med den samiske sang joik. 

    Kirkenes - Bergen Dag 5

  • Eksklusiv hundeslædekørsel i Tromsø

    Blev fører for dit eget hundespand. Hundeslædekørsel i det naturskønne område ved porten til Lyngsalperne. En arktisk vinterrejseoplevelse til lyden af ivrige hunde, udsigt til hav og fjeld - og stjernehimmelen over dig. Er heldig, ser du måske det magiske nordlys!

    Bergen - Kirkenes Dag 5

  • Nordkap plateau

    Vi krydser 71. breddegrad på vej mod Nordkap, der er kontinentets nordligste punkt. Husk fotografiapparat, du får spektakulær udsigt, når du står på Europas nordkant og skuer ud over den endeløse horisont.

    Bergen - Kirkenes Dag 6

  • ATV-safari på Magerøya

    En udflugt med fart og tempo, gennem det arktiske landskab på Magerøya, halvøen som stikker ud i ishavet. Med start i Honningsvåg kører vi ud i vintermørket, op ad fjeldet. Her er mørkt døgnet rundt, som skaber en troldsk stemning. På turen er indlagt fotostop med udsigter over fjeld og fjord, havet og vidderne til Nato-fjeldet. Undervejs er indlagt mange fotostop.

    Bergen - Kirkenes Dag 6

     

  • Snesko og isfiskeri i Arktis

    Efter en kort bustur fra Honningsvåg, tager du de moderne snesko på og begiver du dig gennem det smukke vinterlandskab, ud mod det isbelagte fiskevand. Her i den smukke natur, høres stilheden og spændingen mærkes i luften når fiskelykken prøves - får du mon noget på krogen?

    Kirkenes - Bergen Dag 6

  • Den russiske grænse

    I Kirkenes mødes øst og vest er er vendepunktet for din rejse med Havila Kystruten. Undervejs til grænsen er der indlagt flere stop, hvor vi ser Andersgrotten, mindemonumentet for den russiske hær, og hører om hverdagen, hvor nabofolket i øst er en del af hverdagen. Turen går gennem det frugtbare landskab til grænsen.

    Bergen - Kirkenes/Kirkenes - Bergen Dag 7

  • Snescootertur i Arktis

    En uforglemmelig snescootertur til et af Europas mest ekstreme og spændende naturområder.  Dette er polareventyret - at suse over de hvide vidder i den mørke vinteraften eller om foråret, når det pastelfarvede lys omfavner landsket. Måske lyser nordlyset op, og uanset hvor man ser, er det et nøgent og barsk landskab. Sikkerhed for en oplevelse for livet !

    Bergen - Kirkenes Dag 6

  • Kirkenes Snehotel

    Kirkenes Snehotel ligger i idylliske omgivelser tæt på Gabba Rensdyrpark. Her ser du is i alle afskygninger og alt i is fra vægge, stole, lysestager, udsmykningen - ja selv pejsen er lavet af is, det er jo et snehotel!!! Tag med på et eventyrligt besøg.

    Bergen - Kirkenes/Kirkenes - Bergen Dag 7

  • Snescootersafari i Arktis

    Tempofyldt og sjov snescootersafari over is og den norske tundra. Her får du stiftet bekendtskab med en bid af den barske og vilde natur på toppen af verden. I nord er snescooteren et lige lige så vigtig transportmiddel som bilen, praktisk, et legetøj og et værktøj for at kunne transportere sig rundt i naturen. Prøv det, godt hjulpet af guider som både kører scooter og kender det arktiske landskab.

    Bergen - Kirkenes/Kirkenes - Bergen Dag 7

  • Kongekrabber og med snescooter

    Snescootertur på den frosne fjord og et møde med en af havets kæmper Kongekrabben, er hvad denne udflugt byder på. Fang kongekrabber, og nyd et overdådigt måltid, tilberedt på klassisk norsk måde: frisk, saftigt og helt uimodståelige. UHM! Portionerne er heldigvis store.

    Bergen - Kirkenes/Kirkenes - Bergen Dag 7

     

  • Hundeslædetur i Kirkenes

    Turen går til det Snehotellet, ved siden af Gabba Rensdyrpark. Her skifter vi til ekstra varmt tøj, for der kan være koldt i det Arktiske. De ivrige Alaskahuskyer spændes for slæden og erfarne fører tager dig trygt gennem det frosne vinterlandskab.

    Bergen - Kirkenes/Kirkenes - Bergen Dag 7

  • Verdens nordligste by

    Bysightseeing i verdens nordligste by Hammerfest, grundlagt i 1789. Følg med gennem Hammerfest og hør historien om denne unikke by. Bussen kører os til Meridianstøtten, der står på UNESCO’s verdensarvsliste og op til byfjeldet, hvor du kan sikre dig gode feriefoto!

    Kirkenes - Bergen Dag 8

  • Besøg bryggeri og ølsmagning

    Oplev hvad der sker, når det friske fjeldvand fra Lofoten møder malt, humle og gær og skaber smagen af Lofoten.  I centrum af Svolvær ligger den gamle bygning fiskemodtagelse fra 1937. Her startede ølentusiasten Thorvardur Lofotens første bryggeri.

    Kirkenes - Bergen Dag 9

  • Snescootertur gennem polarnatten

    En uforglemmelig snescootertur gennem polarnatten. En arktisk oplevelse under flammende nordlys og mellem de to nordligste havne, fra Mehamn til Kjøllefjord. En tur på ca. 30 kilometer, hvor vi kører igennem dal og over de hvide vidder i let kuperet terræn. Sikkerhed for en oplevelse for livet !

    Kirkenes - Bergen Dag 8

  • En smag af Vesterålen

    Fra Harstad til Sortland. Turen starter med sightseeing i Harstad, herefter besøg i Trondenes kirke, Trondenes Historiske center Middelaldergården,  Turen går videre langs Vesterålens smukke fjelde og fjorde med flere fotostop til vi når Sortland, hvor skibet venter. 

    Kirkenes - Bergen Dag 9

  • Lofoten til hest

    Ridetur på islandsk hesteryg gennem Lofotens storslåede natur og i vikingernes fodspor. Turen er en stor naturoplevelse for både begyndere og erfarne ryttere. Vi hentes tidligt om aftenen på havnen i Svolvær og kører til  Hov Hestegård i Gimsøy.

    Kirkenes - Bergen Dag 9

  • Havnørnesafari i Trollfjorden

    Lige nord for Trollfjorden, på havet, går vi ombord på M/S Øykongen, som bringer os tæt på den bjergtagende natur og dyrelivet i den magiske Trollfjorden.  I skæret fra den lyse aftenstund, er håbet at se fuglenes konge havørnen. Fugleinteresserede kan se frem til en stor mangfoldighed af arter i et varieret landskab. 

    Kirkenes - Bergen Dag 9

  • Torghatten tusmørkevandring

    Lad fantasien få frit løb, når vi tager på tusmørkevandring til Torghatten. Torghatten er et af de mest markante fjelde, som vi passerer med Havila Kystruten. I tusinder af år har klippeformationen været genstand for fantasifulde historierier om den særlige form og oprindelsen til det mærkelige hul. Vi stifter bekendtskab med trolde, mystik og geologi.
    Kirkenes - Bergen Dag 10

  • Det norske lakseeventyr

    Lær om lakseopdræt og livet i havet i Norge, som er et af verdens største eksportlande af fisk og skaldyr. I Brønnøysund får vi rundvisning, hvor dygtige guider tager dig med rundt på anlægget, lige fra de store bassiner til slagteriet. Besøget slutter selvfølgelige med smagsprøve af den norske delikatesse.

    Kirkenes - Bergen Dag 10

  • Trondheim og Nidarosdomen

    Trondheim har småbycharme og farverige, gamle træhuse fra det 17. århundrede, men er samtidig en stor by efter norske standarder. Trondheim er en kontrastfyldt by, med masser af historie, udsigter og ikke mindst den majestætiske nationalhelligdom Nidaros domkirke, som er byens varetegn. Oplev den imponerende Nidaros domkirke, der er bygget i gotisk stil. 

    Kirkenes - Bergen Dag 11

  • Atlanterhavsveien og Bergtatt

    Det her er turen, hvor bussen kører over havet på en af Norges smukkeste nationalveje Atlanterhavsvejen for derefter at tage med båd ind i bjergene.  Bergtatt, betyder simpelthen bjergtaget. -Og dette bliver man på denne uforglemmelige tur på en oplyst, krystalklar sø. Kildevand kan drikkes direkte fra klippevæggen og frokosten indtages i et stort fjeldrum oplyst af stearinlys. Marmor- og kalkstensminen er stadig i drift og vi får indsigt i minen og minedriften. 

    Kirkenes - Bergen Dag 11

  • Bergen fra fjord til fjeld

    Bergen har lokket rejsende fra hele verden i næsten tusind år. Guidet miljøvenlig bustur gennem maleriske Bergen, en kort gå tur gennem Bryggen (UNESCO). Vi tager Ulriksbanen op til toppen af Bergens højeste bjerg Ulriken, hvor der er en imponerende udsigt over byen, de omkringliggende bjerg, fjorde, søer og kystlandskabet. Der serveres den berømte "bergenske fiskesuppe". En udflugt med historie, smagsoplevelser, spektakulær udsigt.

    Kirkenes - Bergen Dag 12