Del

Hemsedal

Hemsedal Skicenter

Hemsedal, nordmændenes egen favorit, ligner virkelig ”De Skandinaviske alper”. Dette har en noget wauw-agtig effekt på os fra lavlandet. Beliggenheden 625-1.920 m.o.h. er baggrund for en lang snerig og snesikker i sæsonen november til maj. Her er masser af herlige snowboard- og skioplevelser på 52 velpræparerede piste, 4 terrænparker, skicrossarena og stort børneområde. I Hemsedal trives både de erfarne alpinister, nybegyndere, unge som gamle. 

Børnenes Hemsedal

Børneområdet "Valles Verden" i Hemsedal, som ligger ved foden af liftene, er det rene eldorado for seje, små skiløbere. De kan boltre sig i sikre omgivelser med 8 enkle lifte og 7 blide bakker. Her er rullebånd, karrusel, grillhytter og en minipark for børn der vil prøve rails, bump og pukler.  Den børneglade snemand Valle har høj nutte-faktor og er i bakkerne mandag-lørdag. Hyggeligt. Valles skiskole tager imod alle børn mellem 3 og 9 år.

Valles vinteruger i Hemsedal

Valles vinteruger giver børn til og med 6 år gratis gruppeskiskole, skileje, SkiPass i ugerne 2-5 og 15. Der er begrænset antal pladser - først til mølle. Derfor er det en god ide at bestille plads med det samme. Den lille betingelse for det uimodståelige tilbud: Samtidig med bestilling til børn, skal du bestille liftkort til min. 1 voksen i min. 4 dage.

Hemsedal skisafari

Hemsedals skisafari består af 20 skilege for hele familien. Der er ingen guide, I skal bare følge spor m.m. Resultat: børnene morer sig og de voksne får aktiveret det indre legebarn. Safarien foregår over store dele af fjeldet og er opdelt i grøn, blå og rød sværhedsgrad.

Grøn = fx Anders And & Co Mini Selftimer. Play Park, legepark med rails, bump og pukler. Perfekt til kommende ”jibbestjerne”. Her kan I også følge Bjørnesporet og følgr det ind i Bjørnhulen… hvis I tør.

Blå = fx Panoramaparken Snow Park med ”Easy Riding” og den bedste udsigt. BMW X-drive Race Arena, hvor der virkelig er fart på: startport og tidstagning.

Rød = fx Big Air Bag. Her kan du lave tricks i luften, med garanti for blød landing! Åbent dagligt.

Snowboard i Hemsedal

Snow Parks Hemsedal er bygget af de parkansatte ud fra egen erfaring og viden. Fokus er at parkerne skal være sjove, udfordrende og inspirerende for flest mulige ski- og snowboardløbere – med hop og elementer som egner sig både til unge og voksne og til alle niveauer.

Snow Park red (Hemsedalsparken) Pist 22. 3 røde + 3 sorte hop og 20 rail-elementer.
Snow Park blue – Pist 33 med blå linje. Passer til både nybegynderen og den erfarne snowboarder. 8 hop og 12 spændende rail-elementer. Få din tur eller dine tricks filmet med MySkiStar video feature.
Panoramaparken – Pist 4. Blå linje med 3 rail-elementer, 1 hop.
Railpark – Ved lift B, overfor Hemsedal Alpin Lodge. Passer bedst til børn og nybegyndere. 3 rail-elementer, 4 hop, doseringer og bølger.

Langrend

Stå på langrend i og omkring Hemsedal, hvor du kan finde i alt 120 km maskinpræparerede løjper i skov og dalterræn. 90 km snescooteropkørte og mærkede højfjeldsløjper, som åbner fra uge 7. Benyt Live GPS tracking og følg med i hvor og hvornår præpareringsmaskinen har opkørt løjperne. Fra uge 7 er der servering i Flævasshytta i Holdeskaret.

Aktiviteter for hele familien

Spændende, actionfyldte og sjove aktiviteter for hele familien. Fx Hemsedal Skishow, skøjtebanen, snowracing, bowling, topture, snescooter m.m. 

Det ekstra 

Spis frokost med storslået udsigt på Skarsnuten. Pizza, pasta og kager på Hollvin Restaurant & Bar. Lette anretninger på Stavkroa Sportsbar. Sluk tørsten i 14 barer og natklubber eller tank selv op i Hemsedals nye vinmonopol. I Velkomstsenteret finder du supermarked, sportsbutikker, sportsoutlet, House of Hygge (brugskunst).

Priser på liftkort og skileje i Hemsedal 2020/21 - alle priser er i DKK

Garanti for sne i skisæsonen

Hemsedal er et fantastisk skiområde i Norge, og er en af de mest populære skiområder i Skandinavien. Hemsedal ligger højde-mæssigt mellem 650 og 1900 meter over havniveau, og har et meget stabilt vinterklima med skiløb af høj kvalitet. Her har man snegaranti i skisæsonen fra midten af november til tidligt i maj måned.

I Hemsedal er der en ventetid i køerne til lift på kun omkring 2-3 minutter. Der er altså nemt til at løbe på ski eller snowboarde sin vej langs store åbne strækninger af snedækkede bjerge. Skiferie i Hemsedal kan anbefales lige så vel for seriøse skientusiaster som børnefamilier, der vil have en hyggelig tur for hele familien.

De fleste besøgende i Hemsedal er fra Norge, resten af Skandinavien, det Baltiske område, Tyskland, Rusland, Holland, og England. Hemsedal ligger mellem Oslo og Bergen, 220 kilometer nordvest for Oslo, og omkring 275 kilometer nordøst for Bergen. Den primære rute der forbinder Oslo og Bergen krydser igennem Hemsedal.

Hemsedal er en kommune i Bukserud Amt, som er en del af den større traditionelle region Hallingdal. Det administrative center i kommunen er landsbyen Trøym. Hemsedal kommer fra oldnordisk ’Hemsuldalr’, hvor ’Hemsa’ refererer til en flod kaldt Hemsa, og ’dalr’ betyder dal.

Lækre faciliteter og muligheder

Der er over 6.500 sengepladser i de mange hytter i Hemsedal, såvel som hoteller, lejligheder og gæstehuse der udlejes. Mange af disse ligger lige i nærheden af skiområderne i Solheisen Skicenter og Hemsedal Skicenter. Der er gratis skibusser til og fra skicentrerne, for de muligheder der ligger længere væk.

Der er 21 lifte i Hemsedal skicenter, hvor 4 er med ekspresstole. Skråningen fra den højeste top, der hedder ’Totten’, har et fald på 810 meter. Den er på en højde af 1,450 meter. Der er i alt omkring 45 kilometer skibaner i Hemsedal.

Den længste langrend strækning for begyndere er på 6 kilometer, og der er også røde og sorte skiløb for mere erfarne skiløbere. Samtidig er der et kæmpe familie- og børneområde og to snowboardparker, som anses for at være blandt de bedste i Europa. Udstyr til at stå på ski kan lejes både i Solheisen og Hemsedal skicentrene.