Del

Skiferie i Hemsedal

Hemsedal Skicenter

Hemsedal, nordmændenes egen favorit, ligner virkelig ”De Skandinaviske alper”. Dette har en noget wauw-agtig effekt på os fra lavlandet. Beliggenheden 625-1.920 m.o.h. er baggrund for en lang snerig og snesikker periode i sæsonen november til maj. Her er masser af herlige snowboard- og skioplevelser på 53 velpræparerede piste, 4 terrænparker, skicrossarena og stort børneområde. I Hemsedal trives både de erfarne alpinister, nybegyndere, unge som gamle. 

Børnenes Hemsedal

Børneområdet "Valles Verden" i Hemsedal, som ligger ved foden af liftene, er det rene eldorado for seje, små skiløbere. De kan boltre sig i sikre omgivelser med 8 enkle lifte og 7 blide bakker. Her er rullebånd, karrusel, grillhytter og en minipark for børn der vil prøve rails, bump og pukler.  Den børneglade snemand Valle har høj nutte-faktor og er i bakkerne mandag-lørdag. Hyggeligt. Valles skiskole tager imod alle børn mellem 3 og 9 år. Uge program i Valleland.

Valles vinteruger i Hemsedal

Valles vinteruger giver børn til og med 6 år gratis gruppeskiskole, skileje, SkiPass
i ugerne 2-5 (ankomst 6/1 - 28/1) og 15 (ankomst 6/4-7/4). Der er begrænset antal pladser - først til mølle. Derfor er det en god ide at bestille plads med det samme.
Betingelse for det uimodståelige tilbud: Samtidig skal du bestille ophold i en Skistar bolig samt bestille liftkort til min. 1 voksen i min 4. dage.
Bestilles senest 26/10/23

Snowboard i Hemsedal

Snow Parks Hemsedal er bygget af de parkansatte ud fra egen erfaring og viden. Fokus er at parkerne skal være sjove, udfordrende og inspirerende for flest mulige ski- og snowboardløbere – med hop og elementer som egner sig både til unge og voksne og til alle niveauer.

Snow Park red (Hemsedalsparken) Pist 22. 3 røde + 3 sorte hop og 20 rail-elementer.
Snow Park blue – Pist 33 med blå linje. Passer til både nybegynderen og den erfarne snowboarder. 8 hop og 12 spændende rail-elementer. 
Panoramaparken – Pist 4. Blå linje med 3 rail-elementer, 1 hop.
Railpark – Ved lift B, overfor Hemsedal Alpin Lodge. Passer bedst til børn og nybegyndere. 3 rail-elementer, 4 hop, doseringer og bølger.

Langrend

Stå på langrend i og omkring Hemsedal, hvor du kan finde i alt 140 km maskinpræparerede løjper i skov og dalterræn. 110 km snescooteropkørte og mærkede højfjeldsløjper, som åbner fra uge 7. Benyt Live GPS tracking og følg med i hvor og hvornår præpareringsmaskinen har opkørt løjperne. Fra uge 7 er der servering i Flævasshytta i Holdeskaret. 4 km løjpe fra Fjellheisen til centrum.

Aktiviteter for hele familien

Spændende, actionfyldte og sjove aktiviteter for hele familien. Fx snowracing, klatring såvel ude som inde, hundeslæde og scooter m.m. 

Det ekstra 

Spis frokost med storslået udsigt på Skarsnuten. Pizza, pasta og kager på Hollvin Restaurant & Bar. Lette anretninger på Stavkroa Sportsbar. Sluk tørsten i 14 barer og natklubber eller tank selv op i Hemsedals nye vinmonopol. I Velkomstsenteret finder du supermarked, sportsbutikker, sportsoutlet, House of Hygge (brugskunst).

Priser på liftkort og skileje i Hemsedal 2023/24 - alle priser er i DKK

Garanti for sne i skisæsonen

Hemsedal er et fantastisk skiområde i Norge, og er en af de mest populære skiområder i Skandinavien. Hemsedal ligger højde-mæssigt mellem 650 og 1900 meter over havniveau, og har et meget stabilt vinterklima med skiløb af høj kvalitet. Her har man snegaranti i skisæsonen fra midten af november til tidligt i maj måned.

I Hemsedal er der en ventetid i køerne til lift på kun omkring 2-3 minutter. Der er altså nemt til at løbe på ski eller snowboarde sin vej langs store åbne strækninger af snedækkede bjerge. Skiferie i Hemsedal kan anbefales lige så vel for seriøse skientusiaster som børnefamilier, der vil have en hyggelig tur for hele familien.

De fleste besøgende i Hemsedal er fra Norge, resten af Skandinavien, det Baltiske område, Tyskland, Rusland, Holland, og England. Hemsedal ligger mellem Oslo og Bergen, 220 kilometer nordvest for Oslo, og omkring 275 kilometer nordøst for Bergen. Den primære rute der forbinder Oslo og Bergen krydser igennem Hemsedal.

Hemsedal er en kommune i Bukserud Amt, som er en del af den større traditionelle region Hallingdal. Det administrative center i kommunen er landsbyen Trøym. Hemsedal kommer fra oldnordisk ’Hemsuldalr’, hvor ’Hemsa’ refererer til en flod kaldt Hemsa, og ’dalr’ betyder dal.

Lækre faciliteter og muligheder

Der er over 6.500 sengepladser i de mange hytter i Hemsedal, såvel som hoteller, lejligheder og gæstehuse der udlejes. Mange af disse ligger lige i nærheden af skiområderne i Solheisen Skicenter og Hemsedal Skicenter. Der er gratis skibusser til og fra skicentrerne, for de muligheder der ligger længere væk.

Der er 21 lifte i Hemsedal skicenter, hvor 4 er med ekspresstole. Skråningen fra den højeste top, der hedder ’Totten’, har et fald på 810 meter. Den er på en højde af 1,450 meter. Der er i alt omkring 45 kilometer skibaner i Hemsedal.

Den længste langrend strækning for begyndere er på 6 kilometer, og der er også røde og sorte skiløb for mere erfarne skiløbere. Samtidig er der et kæmpe familie- og børneområde og to snowboardparker, som anses for at være blandt de bedste i Europa. Udstyr til at stå på ski kan lejes både i Solheisen og Hemsedal skicentrene.