Del

Skiferie i Sjusjøen

Pludselig kommer en langrendsløber i elegant stil susende forbi i sporet for herefter at forsvinde ind i skoven i et glimt. Det er i orden at have knap så elegante kompetencer, selvom du løber langrend med verdenseliten her i Sjusjøområdet. Men lur teknikken, imponerende!

Sjusjøen er en af Norges mest populære langrendsdestinationer og ligger midt i Lillehammerfjeldenes store netværk af langrendsspor: Sjusjøen, Nordseter og Øyerfjellet. Både skovterræn og højfjeld. Unge som gamle, øvet som uøvet - og altså eliten - nyder området. 

Der er dermed mange muligheder for hele familien, så uanset om det er langrend eller alpin, kan I finde det her i Sjusøen. Fik vi nævnt at der også er snowboard og mange sjove muligheder for de helt yngste? 

LANGRENDSLØJPER LIGE VED DØREN

Sjusøen har 350 km velpræparerede langrendsløjper. Området er kendt for at være 2-sporet hele vejen. Mange muligheder for turløjper, hvor det sværeste er at vælge hvilken løjpe der skal være "dagens" vandring. Langrendsudstyr kan lejes i området, så dette behøver du ikke at bekymre dig mere om.
Uanset hvilken bolig, er en langrendsløjpe altid indenfor rækkevidde. 

Alpin

Skisenteret ligger i solvendt terræn kun 5 km fra Rustad ligger Sjusjøen Skisenter: 4 lifte, 8 velpræparerede piste, i alt 7 km piste. Længste er 2,2 km og dermed er der også gode alpin muligheder i Sjusøen. Liften er 6-sæders ekspres, så I alle kan følges til toppen.  

Her er 1 børneområde, som frit kan benyttes af børn og voksne. I skicenterets udleje kan man bestille skiundervisning og leje skiudstyr til alle typer skiløb. 

Børnenes Sjusjøen

Børnebakken Knerten på ca. 250 m, ved bundstationen, danner rammen for de mindste og nybegyndere på ski. Her kan de lære det fundamentale og samtidig have det sjovt. Her er også en lille kælkebakke til mere sjov og leg. På toppen, ved Fjellheisen, ligger børnebakken for de lidt mere øvede og med enkelte parkelementer, hvor de kan justere deres teknikker.

Snowboard

Sjusjøenparken terrænpark strækker sig fra top til bund langs rød alpinløjpe med hop, rails og big jump på midten. Den er dermed ideel til de vovede eller dem, som elsker en udfordring på snowboard her i Sjusøen. 

DET EKSTRA

Tid til en pause, - besøg en af varmestuerne eller caféen for lidt godt at spise eller varme drikke. Med hyggelige omgivelser er det også mere afslappende at tage en tiltrængt pause. Sjusøen har et imødekommende og servicemindet personale, som sikrer de bedste betingelser for din ski- og langrendsrejse!

Priser på liftkort og skileje 2022/23 - alle priser er i DKK

Rustad/Sjusjøen