Del

Skiferie i Kvitfjell

Snesikre Kvitfjell er skientusiasternes paradis. Nypræparerede piste i massevis, ro til at dyrke skiløbet uden lange liftkøer og et mylder af skiløbere omkring dig. De 34 km piste er alt fra uskyldige grønne familievenlige til en World Cup pist. Her er noget for skifreaks på alle niveauer. Med en lang skisæson kan du besøge dette skiparadis i næsten alle årstider.

- Og udsigten er en af de allerbedste. Kvitfjell er også 130 km herlige langrendsløjper.

DOBBELT WORLD CUP – EN FOLKEFEST UGE 7+10 2024

Oplev den olympiske stemning helt tæt på kroppen. World Cup afholdes Uge 7: 17/2 + 18/2 og uge 10: 2/3 + 3/3 hvor Kvitfjell har værtskabet for verdens bedste alpinister. Alle gæster kan opleve en vinterferie med fart og spænding og et fuldpakket program med arrangerementer. Kvitfjell vil sørge for at gøre skiferien til en oplevelse i disse uger, selvom det indebærer ændringer i åbningstiderne.
Hele ugen vil der være aftenkørsel hver dag, udvalgte arrangementer med boller og kakao til børnene, flere børneløb med maskotten JØKUL. Dele af løjperne på Østsiden, vil være lukket i forbindelse med WC, men en anden sort nedfart bliver tilgængelig for gæster. I tillæg vil alle gæster få gratis indgang til World Cup og kan opleve verdenseliten på ski.

Børnenes Kvitfjell

3 familieområder, På hver side af fjeldet. Mød Kvitfjells maskot Jøkul i familieområderne.

Østsiden / Mellomstasjonen: Kids GudbrandsGard med 2 rullebånd, 3 bakker for nybegyndere, tallerkenlift, bølgepist, skovpist og lille varmestue. Junior Skipatrulje.
Vestsiden: Kids Skitorget 2 begynderbakker med 2 lifte. (Børnebakken er 50 m bred og 500 m lang: god, tryg og i læ).
Kids-parken, Kids World Cup, børneskicross og grillhytter.
Varden: Vardeskogen er børnenes egen skov med sjove træfigurer gemt på pisten, der blot venter på at blive opdaget. Stolelift tager dig fra bund til top på blot 5 min.

Snowboard

Kvitfjellparken - ”rå” storpark ved Mellomstasjonen. I alt 26 elementer i parken: 10 store og små hop og 16 rails/boxer. Oplyst når der er aftenkørsel, Kidsparken ved børneområdet på Vestsiden, 4 boxer / 5 små hop - Der er 2 linjer: én for proffe og én for legesyge. Også et område for nybegyndere og børn.

Langrend

Der udgår i alt 130 km langrendsløjper fra Kvitfjellstoppen – både mod øst og vest. Løjpenettet er en del af det smukke, idylliske Peer Gynt område, Kvitfjell, Gålå og Skeikampen med et sammenhængende net på 600 km.

Østsiden / Mellomstasjonen

Her er alle slags nedfarter, fra familieområdet KIDS GudbrandsGard med grønne piste til Olympiabakken med sorte piste, hvor der hvert år arrangeres World Cup i styrtløb og super-G. Skiområdet på Østsiden har lange og godt varieret piste. Her er hyggelige bakker i læ af skoven og flotte toppiste med udsigt og forskellige sværhedsgrader. Når Vestsiden skal udforskes, benytter man blot 6-sæders liften Kvitfjell Express op til toppen og vender skiene nedad, i din foretrukne sværhedsgrad. Alle piste fører til Skitorget eller videre tag videre over til det nye område Varden. Ved Mellomstasjonen er der skiudleje, sportsbutik, skicafé, afterski, købmand og når sulten melder sig flere spisesteder.
Gudbrandsgard hotell tilbyder fx let frokost i lobbybaren eller på den solrige terrasse når vejret tillader det. I hotellets underetage, med direkte indgang fra pisten, ligger Beite Restaurant & Afterski. Maden er inspireret af det tyske og østrigske køkken. Her serveres også lækre cocktails og et stort udvalg af vine og øl.
På Koia Kvitfjell får du lette frokostretter og Afterski i skyhøj stemning med god atmosfære.
Rigtig gode steder at afslutte ski-dagen på.
Her er overnatning med flot udsigt over Gudbrandsdalen.

Varden

I snesikre Varden er du på Kvitfjells mest familievenlige fjeldside, her er tæt til både alpin og langrend. Perfekt udgangspunkt for dem som vil prøve begge dele med ski in / ski out. Transportgondol knytter området til Vestsiden og en 6-sæders stolelift går til toppen af den nye fjeldside. De fleste hytter ligger med Ski in / Ski out.
Her kan du cruise i de grønne og blå bred piste, uden krævende partier - perfekt for nybegyndere og for dem som elsker store carvingsving. Pudderskogen er en dejlig bred pist på ca. 2 kilometer lang, som er tilrettelagt til leg og sjov, hvor terrænet har grøn til rød hældning, perfekt beliggenhed for snefyldte pudderdage hele sæsonen.
6-sæders stolelift / Gondol forbinder Varden og Vestsiden. Tag gondolen fra Vestsiden og 6-sæders lift til toppen. Varden er Kvitfjells mest snesikre område og et meget populært hytteområde. Varden Restaurant, ved toppen af stoleliften, har et stort og indbydende udeområde. Her får du den smukkeste udsigt til Rondane og Jotunheimen. Restauranten er kendt for sin hjemmelavede morgenmad samt sine vin-/tapas arrangementer.
Tager du Gondolen over til Vestsiden findes der flere restauranter.
I Varden er der kort afstand til både alpin og langrend. Børnene har sin helt egen skov, nemlig Vardeskogen", med træfigurer, hvor de kan køre på opdagelse.

Vestsiden

Denne side, også kaldet Solsiden, byder på piste for enhver smag. Her er flere stejle partier i forhold til Varden, men mere familievenligt end Østsiden. Fra toppen et det bare at vende skiene nedad i din foretrukne sværhedsgrad. Alle piste fører ned til Skitorget i bunden. Mange boliger ligger direkte ud til pisten med Ski in / Ski out. Når du står på Solsiden, og især på grøn nr. 20, får du den smukkeste udsigt over til Varden skiområde.
Vestsiden har flere hyggelige og populære spisesteder. Tyrihanstunet, i autentisk gammel norsk stil, kendt for god mad og charmerende omgivelser. Hyggelig afterski. Gondolen Fjellbistro, på Skitorget serverer burgere, supper, kager, varme og kolde drikke. Lettvint café og bar, ved Studio H (lift K) har lette anretninger.

Aktiviteter

Find skiglæden eller puds stilen af - skiskolen tilbyder gruppekurser på alle niveauer og i forskellige typer skiløb.
Undervisning på Vestsiden er ofte kun muligt i højsæsonsugerne, så book gerne i god tid.
Mange gruppeaktiviteter: hundeslædeture, guidet skitur på fjeldet, kanefart, parallelcup, konkurrence m.m.
Wellness-område med fitness og svømmebassin (15 x 8 m), boblebad, sauna, solarium og mulighed for lækre behandlinger er der god grund til at besøge Kvitfjell for en god omgang ski og derefter afslapning i dette skønne wellness-område. Åbent dagligt 07.00-20.00.

Det ekstra

Mange hyggelige caféer og restauranter. Det er op til dine smagsløg at bestemme, hvad du vil indtage til frokost. Du kan få burger på Plaza Cafe, Annis pølser på Koia, frokost hos Knut Arne på ”Tyri-Hans, som er kendt for god mad - klassikeren er Club Sandwich. Frokostbuffet på Restauranten i GudbrandsGard eller en ret på ”1020 mat over havet”. Der er rig mulighed for overnatning tæt på løjperne om man er til hotel og spa eller intime hytter og lejligheder, hvor i kan være mere for jer selv.

Ved Mellomstasjonen ligger Børson Dagligvare med et pænt sortiment, dog er priserne højere her end i dalen. Fåvang har 2 supermarkeder.

Fælles liftkort - Kvitfjell og Hafjell

Hafjell og Kvitfjell har fælles liftkort.  Det giver dig muligheden for at boltre dig på tilsammen 73 km alpinbakker, 5 terrænparker, 900 km præpareret langrendsløjper, 28 lifter og 1 Gondol lift! 
Hafjell ligger ca. 30 km fra Kvitfjell (ca. 30 min. kørsel).

Priser på liftkort og skileje 2023/24 - alle priser er i DKK