Del
  • M.o.h.: 1130 m
  • Langrend: 1 m
  • Wi-Fi: ja
  • Familierabat: ja

Smuksjøseter Fjellstue

Den sjove bæltebil brummer lystigt de 5 km fra Høvringen til sæteren. Ankommet er det første, du hører, et ekko af stilhed.

Når bæltebilen runder hjørnet af bakken, og den frosne sø med fjeldene i baggrunden dukker op, er du kommet til et næsten ubeboet sted med meget, meget højt til himmelen, et sted hvor man ikke tror det muligt, at der ligger ”noget”, men det gør Smuksjøseter Fjellstue. Her benytter vi lige vendingen ”unik beliggenhed”. Du er midt i intet andet end naturens overdådighed.

Fjeldstuen

Smuksjøseter Fjellstue ligger midt i ”Fjellheimen” ved Rondane Nationalpark. Stedet lever op til forestillingen om en varm, hjemlig atmosfære, duft af friskbagte vafler og varm solbærtoddy. Den gamle pejsestue er skøn og spisesalen hyggelig. Sauna, lille fitnessrum, bordtennis, lille cafeteria.
De 20 værelser i hovedbygningen er enkelt indrettede, alle med eget bad og toilet, gratis Wi-Fi.

Lejligheder

11 moderne lejligheder med underjordisk gang til hovedbygningen. De fleste er indrettet til 2 personer på 28-32 m2 med dobbeltseng, badeværelse med brusebad, TV med stik til egen DVD afspiller. Køkkenkrog med køleskab, kaffemaskine, El vandkoger. Flere enheder har dør imellem, så der kan åbnes op til samlet 12 personer. Gratis Wi-Fi.
Alle lejligheder lejes med eller uden pension.  

Langrendsløjper lige ved døren

150 km mærkede, alsidige langrendsløjper, starter lige ude foran døren. Her er løjper på stille vidder og i let skovterræn. Området er meget snesikkert og antallet af solskinsdage er højt. Begyndere kan være med her, men vejret kan af og til kræve sin ”mand”.

Det ekstra

Den lokale fjeldskole arrangerer fjeldture, bl.a. med snehulebygning og hestetrukne slæder. I området ligger der flere bemandede varmestuer, hvor du kan få et glas varm saft m.m.