Del

Skiferie i Høvringen

Høvringen er en oplevelse ud over det sædvanlige. Høvringen ligger i udkanten af Rondane Nationalpark, som har nogle af Norges flotteste fjeldpartier med ti toppe 2000 m.o.h. og har et rigt dyreliv, bl.a. vilde rensdyr, der af og til kan ses i udkanten af parken. Istidslandskabet er fredet og i mange områder må der ikke køres med spormaskiner, dvs. her er mærkede spor. Lige udenfor nationalparken, i Høvringen, får du til gengæld ca. 120 km velpræparerede spor i både let skov og på højfjeld.

Gå mod fjeldtoppene og mærk at din krop er i live, eller vælg en afslappende halvdagstur i spredt fjeldskov. Høvringen byder på spektakulært langrend. Udsigter er der nok af! Ikke mindst fra de hyggelige hoteller, hytter og lejligheder i de idylliske omgivelser tæt ved nationalparken.

Langrend 

Turløjper lige ved døren. 150 km mærkede og alsidige langrendsløjper, starter lige ude foran døren. Her er løjper på stille vidder og i let skovterræn. Området er meget snesikkert og antallet af solskinsdage er højt. Begyndere kan være med her, men vejret kan af og til kræve sin ”mand”. De betjente hytter i fjeldet er populære rastepladser på skiturene, hvis du trænger til at tanke op på turen.

Det ekstra 

Den lokale fjeldskole arrangerer fjeldture, bl.a. med snehulebygning og hestetrukne slæder. I området ligger der 3 bemandede varmestuer, hvor du kan få et glas varm saft m.m.