Del

Skiferie i Gausta

Gausta Skisenter er et virkelig godt valg for både familier, par og en gruppe gode venner, som ønsker et snesikkert skiterræn. Gausta får ofte sne tidligt på sæsonen og har skiløb på alle niveauer. Her er der rig mulighed for at udforske de 35 km nedfarter i alle sværhedsgrader. Efter mørkets frembrud frister 4 oplyste nedfarter til et sidste sus før sengetid. Langrendsentusiaster har 17 godt mærkede og meget varierede løjper. 

Børnenes Gausta

Børnene kan igennem hele vinteren nyde en af de mange daglige aktiviteter på skicenteret. Her kan børn i alle aldre lære at stå på ski sammen med nye legekammerater. Børnebakkerne er tilpasset nybegyndere, og de yngste har et transportbånd og en tallerkenlift. Gratis hit: Børn til og med 6 år får gratis liftkort og skiudstyr med hjelm (ved køb af keycard).

Snowboard

Gausta Skisenter tilbyder også en snowpark for de, som er til snowboard. Parken ligger ved liften M.Parkheisten. Her er både funboxer, hop og rails for begyndere såvel som øvede. Er man ny på snowboard kan man få undervisning på stedet.

Langrend

Langrend  for langrendsentusiaster. 80 km præparerede langrendsløjper, der starter lige ude foran hotellet. De 17 løjper er godt mærkede og meget varierende, lige fra en let begynderløjpe på 2 km til en udfordrende højfjeldstur på 23 km. Fra hotellet udgår også en 3 km lang lysløjpe. 

Aktiviteter

Daglige aktiviteter for børnene ved skicenteret. I ugerne 7-10 er det muligt at tage kabelbanen inde i Gaustatoppen og køre ned ad fjeldet på den østlige side, der har en markeret vej ned som kan køres af de fleste, dog ikke nybegyndere.

Det ekstra

Dramatisk tur ind og op i fjeldet: Først 850 m ind med tog, så videre i kabelbane 1.145 m op (stigning 40 grader). Fra toppen kan I se 1/6 af Norge. Gl. koldkrigsanlæg, vildt spændende. Hver dag fra uge 7 + hver weekend fra 1. marts. Ca. 400 NOK pr. vej/pers. 
Off-pist fra Gaustatoppen, 1.883 m.o.h. Nordsiden har et fald på ca. 40 grader og må kun køres med guide. Østsiden har en markeret vej ned og kan køres af de fleste - dog ikke begyndere

I sabotørens fodspor

Norges største TV-serie, "Kampen om det tunge vand", der også har været vist i Danmarks TV, handler om bombningen af den norsk tungvandsfabrik i Rjukan i 1943. Fabrikken ligger kun 15 km fra Gaustablikk, og det er muligt at booke et besøg.

Overnatning Gausta

Vi tilbyder flere overnatningsmuligheder hvor du blandt andet kan vælge mellem Gaustablikk Høyfjellshotell eller Gaustablikk Fjellhytter. Læs mere omkring hoteller eller hytter/lejligheder her.

Priser på liftkort og skileje 2022/2023- alle priser er i DKK

BEMÆRK: Skiskole skal bestilles direkte hos Gausta Skicenter.

Gausta