Del
  • M.o.h.: 860 m
  • Langrend: 10 m
  • Wi-Fi: ja
  • Familierabat: ja

Ruten Fjellstue

Ruten Fjellstue

Espedalen siges at have det smukkeste fjeldterræn i Gudbrandsdalen og er måske netop derfor en favorit blandt mange "langrendere". Frosne søer, snedækkede træer og det åbne højfjeld med flotte udsigter er uimodståeligt og så i sammenhæng med et virkelig velpræpareret løjpenet. 860 m.o.h. - udsigt over Espedalen og mod Jotunheimens fjeldtoppe. ”Oppe i Norge der boede 3 trolde…”, det kunne være netop heroppe. Adressen er Bjørnsonvegen, ganske passende. De 220 km langrendløjper starter foran døren og både begyndere, øvede og midt imellem, kan være med. Trænger benene til en pause undervej, tage et hvil på en af de små (ubemandede) varmestuer i terrænet.  Ruten Fjellstue ligger smukt med udsigt over Espedalen og Jotunheimen. 

FJELDSTUEN

Ruten Fjellstue, er traditionel, ældre, men nænsomt moderniseret med tæt, hyggelig atmosfære. Familien Brenden/Bredli er 3. generation og garant for en tæt uformel og hyggelig atmosfære. Her lægges vægt på lokale råvarer i maden. 
Børn trives i fjeldstuens rolige omgivelser og kan deltage i aktiviteter som fx kane trukket af fjordheste eller børneture, hvor der fortælles om dyr og natur. Fjeldstuen har skiudlejning og gratis udlån af kælke til børn.


VÆRELSERNE

Alle 24 værelser har enkel, god standard med eget bad/toilet. Værelserne har forskellige størrelser, fra 1-5 personer, nogle har ikke plads til opredning, og andre kan rumme op til 5 personer. Værelserne er nordvendte mod fjeldet eller sydvendte mod dalen (tillæg).

 

DET EKSTRA

Hver dag fyres der op under  "badestampen" med 39-40 graders varmt vand midt i det frosne landskab. Prøv det! Ikke meget er bedre end at sidde i varmt vand med iskrystaller i håret.