Del

Beitostølen

Beitostølen - en destination for hele familien


Beitostølen - En hyggelig fjeldlandsby, 900 m.o.h. Her er ski for hele familien, også de allermindste børn og bedsteforældrene. Skiferie i Beitostølen er en uforglemmelig oplevelse. At bo i Beitostølen, eller i almindelig tale Beito, er at bo ”midt i det hele”. Uanset overnatning er der gåafstand til alt. 
Området har 2 alpincentre: Beitostølen Skisenter for børn og let øvede skiløbere (grønne, blå og røde piste) - og Raudalen Alpinsenter til løberen, som ønsker fart og spænding (røde og sorte piste). Kun avancerede skiløbere vil mangle udfordringer her. Langrendsmulighederne er i en liga for sig selv, hvor der er mange turrunder og terræntyper som kan tilpasses vejrlig og dagsform. Beito er kort sagt et sted for hele familien - en skirejse og skidestination i særklasse. 

BØRNENES BEITOSTØLEN 

For de mindste og lidt større børn sker der hele tiden noget i Beito. Skifærdigheder læres under sjov, kyndig vejledning i børnebakkerne og skiskolen. Når benene ikke kan klare mere ski, tilbyder Beitostølen andre aktiviteter, bl.a. hundeslædekørsel, børnesnescooter, kælkning m.m. Dermed er Beitostølen også en sjov destination for børn.

SNOWBOARD 

Stor snowboardpark med egen lift og flere hop for både begyndere, øvede og avancerede. Forskellige hoplængder, hvoraf mindst 2 er store hop. I alt 15 rails, hvor ens indre extremesnowboarder kan udfolde sig i skønne omgivelser - og med passende udfordring.

LANGREND 

Beitostølen byder på noget af Norges bedste langrendsterræn. 320 km flotte løjper i en smuk kulisse mellem Jotunheimens fjeldtinder. Turrunder i og omkring Beitostølen har forskellige længder og sværhedsgrader, og turen kan gå i skovterræn, eller Ola-Expressen kan tages op til højfjeldets løjper, der fører ind i Jotunheimen. En aftentur på lysløjpen er en meget stemningsfuld oplevelse. 
I alt 320 km langrendsløjper, hvoraf 280 km er præparerede.
Løjper i skovterræn 2, 5, 5, 6 og 8,5 km.
Mærkede højfjeldsløjper 4, 5, 7, og 22 km.
Lysløjpe 6 km (åben til 22:00). 

AKTIVITETER 

Der sker noget hver dag, eftermiddag eller aften. Ugen har et fast program: Velkomstmøde om søndagen, og derefter går det slag i slag med familiemesterskab på kælk, tegnefilm, svømmehalsbesøg, spa, snerafting, hundeslædekørsel, lavvo-aften (bålhygge i samertelt), slalomkonkurrence, sneskoture, snowrafting m.m. 
Beitostølen har en af Norges største skiskoler. Her lærer unge som gamle at blive gode skiløbere og derfor er det et ideelt sted for hele familien at lære at stå på ski og nyde skiferien fuldt ud.

Stemningsfuld aften i Lavvo

Hver onsdag aften arrangeres aftentur til en Lavvo. Scooter og slæde transporterer jer ud til Lavvoen, alternativt kan I vælge at gå på snesko ind til Lavvoen. guide, lejrbål, rensdyrskin og den dejlig vildtgryde venter. her hygges omkring bålet med fortællinger et par timer - en rigtig hyggelig afslutning på en god vinterdag.
Pris pr. voksen kr. 550 / børn 5-14 år kr. 350. Tilmelding hos Beito Aktiv & Skiskole.

DET EKSTRA

Den 900 m lange ”by”, Beito, har en super hyggelig og livlig vinterstemning. Sneferie”style” - også til jer der ikke står på ski. Hyggelige caféer, restauranter, pubber, mikrobryggeri, afterski m.m. Forskellige prisklasser på alt og fra små hyggelige til større serveringssteder med hver sit speciale: tapas, pizza, á la carte. 3 store supermarkeder til gæster der bor med selvhushold. Coop har Take away, bageri m.m.

Priser på liftkort og skileje 2019/20 - alle priser er i DKK