Del

Skiferie til Åre

Åre er en historisk fjeldby, som byder på lækkert skiløb samt shopping, restauranter og barer. Du kommer nemt op til løjperne fra flere forskellige dalstationer, og de fleste af indkvarteringsmulighederne ligger i gåafstand af lifte, butikker, restauranter, caféer og barer.

I Åre by finder du et stort udvalg af butikker, restauranter og når natten falder på et spændende natteliv. Her kombinerer du lange og udfordrende skiture på Åreskutan fjeldet med storbyferie i miniformat.

Indkvarteringen i Åre er af høj standard, og de fleste lejligheder og hoteller ligger centralt i byen. Her er flere hyggelige og charmerende hoteller for dig, som ønsker komfort og luksus.

SKILØBET BJÖRNEN

Børne- og nybegyndervenlig med lette bakker og mange aktiviteter for børn. I Åre Björnen er hele Åres skisystem lige rundt om hjørnet samt mange nybyggede indkvarteringsmuligheder af høj standard.

INDKVARTERING I ÅRE BJÖRNEN

I Åre Björnen ligger de fleste indkvarteringsmuligheder lige ved skiløjperne. Her er mange nybyggede indkvarteringsmuligheder, som passer både til den lille familie og store grupper, der skal bruge mange sengepladser og store rum. Her ligger også det prisbelønnede designhotel Copperhill Mountain Lodge.
Her er liftene simple, og skiløjperne er grønne og blå. Åre Björnen er bygget sammen med resten af Åres skiområde via to stolelifte.

BØRNEOMRÅDET ÅRE BJÖRNEN & Valles torv

Omkring Valles torv ligger Valles værksted, musikstudie, mine og scene. Her møder børnene snemanden Valle flere dage om ugen, og her er også Valles afterski. I nærheden er der rullebånd og enkle tallerkenlifte.

Faciliteter i nærheden: Toiletter, café, varmestue, dagligvarebutik, grillplads, solterrasse, SkiStarshop.

BJÖRNLANDET

En eventyrskov, hvor børnene møder en bjørnefamilie på skiferie. Langs sporene er der legefulde stationer, man kan stoppe ved. Løb gennem et afterskihus, spil på træinstrumenter, kør på en træscooter eller leg bare på ski i skoven. Björnlandet ligger ved Järvenliften (B44).

Faciliteter i nærheden: restaurant, grillplads

SKILØBET I ÅRE

Åres skiområde er opdelt i to: højzonen og lavzonen. I lavzonen står du på ski under trægrænsen, og her er et stort antal røde og sorte løjper kendt fra Alpint VM. Du kommer nemmest til højzonen med kabinebanen eller gondolen. Herfra kan du enten stå lige ned mod byen eller mod Ullådalen og Rödkullen for lettere blå og grønne piste. Omkring Åreskutan er der mulighed for topture og udfordrende offpiste blot et stenkast fra pisterne samt hyggelige restauranter i terrænet. Skiløbet tager dig hele vejen ned til Åre torv, der er det perfekte udgangspunkt for en aften i byen på en af byens mange restauranter, barer og natklubber.

Ved toppen af Björnen-liften ligger en lille park til snowboard med grønt niveau og en minipukkel. 

BØRNENES ÅRE

Børneområdet ligger i Rödkullen, og her findes enkle tallerkenlifte, rullebånd og en kælkebakke. Her har snemanden Valle sin egen belyste eventyrbane – Valles Ski Adventure. I forbindelse med Rödkullen er der parkeringsplads og holdeplads for skibussen. I Rödkullen har skiskolen sin mødeplads.

Faciliteter i nærheden: Toiletter, café, varmestue, grillplads, grillhus, solpladser, SkiStarshop.

SNOWBOARD

SkiStar Snow Park Åre er Åres største Snow Park, og den ligger i Bräckeområdet. Udover hop, rails og bokse er her et hangout med wi-fi og ladestationer. Den nederste del af parken kaldes "Garden" – et oplyst område, hvor den samme type LED-lys, som bruges på Empire State Building, skaber en smuk stemning.

I Åre er der en Fun Ride med hop, bump og velodromer, der er bygget til at passe alle, fra små børn og begyndere til avancerede skiløbere. Fun Ride ligger på pistnummer 54 i Rödkullen/Bräcke.