Del

Arktisk vinter & Nordlys på Svalbard

5 dages Svalbard eventyr. Pris pr. person. Kr. 14.875

Bestil allerede i dag - Begrænset antal pladser

Enkeltværelsestillæg i alt kr. 2.095

Det er februar. Svalbard gør klar til at lægge mørketiden bag sig, lyset vender langsomt tilbage. Der går stadig en rum tid før den arktiske vinter slipper sit tag i landskabet. Vinteraktiviteter og Nordlys står endnu i høj kurs. Lyset i denne tid mellem vinter og forår er helt fantastisk og skal opleves. Gå på opdagelse i Longyearbyens små butikker, som er et toldfrit område.

Rejseprogram - se flytider nederst

DAG 1: Torsdag 22/2

Flyafgang fra Københavns lufthavn Kastrup med SAS til Longyearbyen (Vi tager forbehold for mellemlandinger samt ændrede afrejse- og ankomsttider). Vi bliver hentet og bragt til og fra Lufthavnen til vores hotel. Køretid ca. 10-12 min.

Check-in på Radisson Blu Polar Hotel inkl. morgenmad, Longyearbyen
Kl. 15:00 mødes vi til en To-retters frokost inkl. kaffe i Restaurant Nansen. Restauranten ligger ved receptionen på vores hotel.

Longyearbyen i en nøddeskal
Udflugt fra kl. 16:30 - 18:00
En hyggelig sightseeingtur rundt i byen med forskellige stop undervejs. Vi bliver hentet ved hotellet. Sightseeing i bus. Guiden fortæller levende om emner som historie, geologi, flora, fauna. Om Longyearbyen fra gruvetidens spæde start til dagens moderne samfund.


DAG 2: Fredag 23/2

Nordlysaften inkl. middag og drikkevarer
Udflugt fra kl. 19:00 – 22:00

Nordlyset over Svalbard kan ses 24 timer i døgnet i polarnat perioden. Vores Nordlyscamp, Camp Barentz, ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen, langt væk fra all lysforurening, hvor man kan opleve Svalbards storslåede natur og ikke mindst nordlyset. Bussen stopper et stykke udenfor campen, og vi bliver hilst velkommen af vores gode værtskab som følger os det sidste stykket. De bærer gevær for isbjørn-beskyttelse. Inde i varmen serverer værtskabet varm mad, drikkevare, bålkaffe og hjemmebagt kage mens de byder på foredrag og billeder.


DAG 3: Lørdag 24/2

Kullgruve 3 (Kulmine besøg)
Udflugt fra kl. (tid endnu ikke bekræftet)

Tag med på en tur gennem Longyearbyens lange Kulmine historie. Vi besøger en af de største kulminer i fjeldet, også kaldet Gruve 3, og går ca. 200 meter ind i fjeldet. På vej op til minen, som ligger med en smuk udsigt til Adventfjorden, kommer vi forbi det Globale Frølager hvor verdens frø og planter opbevares. Oplev hvordan det var at være minegraver, og hør de autentiske spændende og fascinerende historier. Efter noget tid slukkes alt lys i minen, hvor du opleve hvor mørkt der faktisk kan blive. Her er ingen lyskilde så øjnene vil ikke kunne tilpasse sig mørket. 
Der bliver udleveret kedeldragter, hjelme med lys samt handsker. Der er koldt inde i minen så varmt tøj og gode vandresko anbefales.  

 
DAG 4: søndag 25/2

Snescootersafari til Elveneset
Udflugt fra kl. 10:00 – 15:00 
Vi skal på en fantastisk Snescootersafari. Et vintereventyr ud i vildmarken og opleve det bedste Svalbard har at byde på. Vi oplever det fantastiske lys mens snescooteren tager dig km efter km ud i vinterlandskabet. (Hvis ikke du vil snydes for en Hundeslædetur, kan denne naturligvis tilkøbes).      

Afskedsmiddag kl. 19:30: Tre-retters middag inkl. kaffe, Restaurant Nansen. Vi mødes endnu engang på Restaurant Nansen til en hyggelig aften, hvor der kan deles oplevelser og billeder.

DAG 5: Mandag 26/2

Afgang fra Radisson Blu Polar Hotel til lufthavnen. Køretid ca. 10-12 min. 
Farvel og tak for denne gang. Afgang mod Danmark.

Flytider:

Udrejse 22. februar 2024
Afgang København kl. 07:00
Ankomst Oslo kl. 08:20

Afrejse Oslo kl. 09:35
Teknisk mellemlanding i Tromsø på 40 min. - der skal ikke skiftes fly
Ankomst Longyearbyen 14:00 

Hjemrejse 26. februar 2024
Afgang Longyearbyen 14:45
Ankomst Oslo 17:45

Afrejse Oslo 21:00
Ankomst København 22:10

Disse rejser kan kun bestille telefonisk på 33 12 45 65 eller via mail norsk@norskrejsebureau.dk

Afrejse: 22.02 2023 - 5 dage
PR. PERS. KR. 14.550

Enkeltværelsestillæg i alt kr. 2.095

Vi har begrænset antal pladser til rådighed. Prisen er pr. person i dobbeltværelse