Del

Turen starter med afhentning ved hotellet og køre herefter op til kulmine 3. 

Efter kort køretur ud af Longyearbyen, sættes kursen mod toppen 321 meter over havet. Hvis vejr og vind tillader kan vi opleve en helt utrolig udsigt over Longyearbyen og Blomsterdalshøgdal (husk kamera og kikkert). 
Vi starter først med rundvisning udenfor anlægget med kig på de gamle redskaber og historien om kulmine 3. Herefter går vi ind og starter med at få udleveret heldragt, hjelm, handsker og pandelampe, så alle ligner en arbejder klar til at tage fat. Rundvisning i minen med værksteder, arbejdsområder og originalt mineudstyr fra da minedriften var i fuld gang. Tag imod udfordringen og kravl igennem en kort tunnel for at opleve en af minearbejdernes dag på egen krop. Til slut går vi 200-300 meter ind i fjeldet ad minetunnel, her kan man stadig se kullag i fjeldvæggen og slukker alle pandelamperne, mærker man hvor mørkt mørket kan være. Turene foregår primært på engelsk. 

Turen anbefales ikke til personer med klaustrofobi eller dårligt gående pga. ujævnt underlag. 
Tag varmt tøj på og godt fodtøj, da der er koldere inde i minen end udenfor og vi står stille en del af tiden. 

På nedturen for vi mulighed for at se hen til Svalbard Globale frølager, en velbevaret hemmelighed. Bag porten, skåret dybt ind i fjeldet med konstant permafrost, findes et frølager med frø fra alle leder og kanter af verden.   

Varighed: 3 timer
Afgang: kl. 09:00 eller kl. 13:00
Hvad er inkluderet: heldragt, hjelm, handsker og pandelamper.

PRIS I DKK PR. PERS voksen kr. 650