Del
Rensdyrfodring med udsigt over Lyngsalperne

Formiddagens rensdyrturi Tromsø klokken 9.45. Turen starter med en 45 minutters naturskøn køretur mod Breivikeidet. Ved ankomst til lejren udleveres termodragter og vinterstøvler så du kan holde dig varm under de arktiske forhold. Vi tager derefter til det lukkede område, hvor omkring 200 rensdyr opholder sig. Det meste af året befinder rensdyrene sig i de omkringliggende bjerge, men et par måneder om vinteren, holdes de i denne lejr, dette for at beskytte dem mod områdets rovdyr.

Rensdyr er fascinerende dyr, der kan overleve de ekstreme arktiske temperaturer. På denne morgenfodringstur vil du komme tæt på rensdyrene, nogle vil endda spise fra din hånd! Rensdyr er generelt meget harmløse, men kan være lidt klodset med deres gevirer, så vær forsigtig!. Er vejret godt nok, vil du kunne se Lyngalpernes majestætiske bjergtoppe, så glem ikke dit kamera!

Historier om samisk kultur
Efter fodringen, er det tid til at varme op inde i gamme (traditionel samehytte): her bydes på varme drikke, før vi der serveres en traditionel rensdyrgryderet (bidos)*. De samiske samiske guider, fortæller historier om samisk kultur så alle kan få en større forståelse af deres historie og traditioner. Her fortælles om samerlivet med rensdyrene, og hvorfor disse dyr er så stor en del af den samiske identitet. Undervejs vises tøjet"gákti", samernes traditionelle farverige tøj og du vil høre det samiske sprog, når din guide udfører en joik (samisk traditionel sang).

Denne tur drives af autentiske samer med lange rensdyrtraditioner. De har siden 2009 arrangeret samiske kulturrejser i Tromsø.

* Vegetarisk mulighed tilgængelig på anmodning

Varighed:   4-5 timer

Sæson: Dagligt 1/11 2022 - 15/4 2023

Opsamling  
Radisson Blu hotel kl. 09.45. Return kl. ca. 14.15. Max 45 deltagere.

Hvad er inkluderet? ◾45 minutters transport (hver vej) ◾Guiding ◾Indgang til det inhegnede område og fodring af rendyrflokken
◾Termo vinterdragt ◾Varme drikke 
◾Bidos (traditionel samisk bouillon)

PRISER 2023 I DKK PR. PERS.
Voksne kr. 1.100,  
Ungdom 6-12 år kr. 595
Børn under 0-5 år kr. gratis