Del

Tromsø – byliv og arktiske oplevelser i ét

TROMSØ - NORD FOR POLARCIRKLEN

Tromsø ligger 360 km nord for Polarcirklen, helt perfekt, hvis man skal kombinere byliv med arktiske oplevelser. Byen har ca. 72.000 indbyggere og er Norges tredje største universitets by, så her summer af liv i de mange små caféer, barer og restauranter. Mack øl bryggeri, et af byens varetegn, har ligget i centrum siden 1877 og er verdens nordligste øl bryggeri. Ishavskatedralen, med et design inspireret af arktisk natur, troner over byen og tiltrækker tusindvis af besøgende til midnatskoncerter.

Tromsø er omgivet af fjelde og en storslået natur, som står klar med åbne arme til at tage imod de eventyrlystne besøgende.  Løft foden fra bremsen og lad husky hundene trække slæden gennem et glitrende vinterlandskab eller læg hovedet tilbage og søg himlen for Nordlys. Tromsø ligger lige under Nordlysovalen, så higer du efter at opleve Nordlys, er du kommet til det helt rette sted. 

Der findes få steder i verdenen hvor man kan opleve en bedre udsigt af Nordens smukke nordlys end Tromsø.

TROMSØ NORDLYS – OPLEV AURORA BOREALIS

Nordlys beskrives ofte som ”et hypnotiserende lysshow” på nattehimlen. Dette spektakulære lysfænomen opstår når energirige partikler slynges fra solen mod jorden. Elektroner og protoner kolliderer med jordens atmosfære og gasser opstår som omdannes til energi, det vi ser som Nordlys. Farvenuancerne er oftest gule/grønne og rødbrune, alt afhængig af energiniveau og partikeltype. Generelt fanger kameraet mere end det menneskelige øje.

TAG PÅ EN OPLEVELSE I TROMSØ UD OVER DET SÆDVANLIGE

I samarbejde med Tromsø Safari tilbyder vi Nordlyssafari. De dygtige guider tager dig ud til en af deres fem baser hvor der er størst sandsynlighed for at opleve dette fantastiske farvespil som udspiller sig på nattehimlen, alt imens du nyder stilheden. 
Når kulden gør sit indtog på fingrene, er det bare at gå hen til bålpladsen eller ind i det store samertelt eller hus og varme sig og få et dejligt varmt måltid, en kop kaffe eller varm chokolade.

PRISEKSEMPEL

Ophold inkl. fly t/r fra København til Tromsø samt 3 nætter på hotel inkl. morgenmad. Nordlyssafari i bus til basecamp (5-7 timer).   

Vælg selv dit yndlings hotel. Fra pris pr. person i delt dobbeltværelse:

Comfort Hotel Express fra DKK 5.970

Thon Polar fra DKK 5.970

Quality Saga Hotel fra DKK 6.270

Clarion The Edge Hotel DKK 6.390

Clarion Aurora Hotel fra DKK 6.485

Scandic Ishavshotel fra DKK 7.025