Del
Skriv eller ring på 33 12 45 65
close

Kontakt os

Nordlys Norge Safari - Nordlys rejser

Tromsø –byliv og arktiske oplevelser i ét 

 

TROMSØ

ligger 360 km nord for Polarcirklen, helt perfekt, hvis man skal kombinere byliv med arktiske oplevelser. Byen har ca. 72.000 indbyggere og er Norges tredje største universitets by, så her summer af liv i de mange små caféer, barer og restauranter. Mack øl bryggeri, et af byens varetegn, har ligget i centrum siden 1877 og er verdens nordligste øl bryggeri. Ishavskatedralen, med et design inspireret af arktisk natur, troner over byen og tiltrækker tusindvis af besøgende til midnatskoncerter.

Tromsø er omgivet af fjelde og en storslået natur, som står klar med åbne arme til at tage imod de eventyrlystne besøgende.  Løft foden fra bremsen og lad husky hundene trække slæden gennem et glitrende vinterlandskab eller læg hovedet tilbage og søg himlen for Nordlys. Tromsø ligger lige under Nordlysovalen, så higer du efter at opleve Nordlys, er du kommet til det helt rette sted. 

NORDLYS – AURORA BOREALIS - NORDLYS TROMSØ

Beskrives ofte som ”et hypnotiserende lysshow” på nattehimlen. Dette spektakulære lysfænomen opstår når energirige partikler slynges fra solen mod jorden. Elektroner og protoner kolliderer med jordens atmosfære og gasser opstår som omdannes til energi, det vi ser som Nordlys. Farvenuancerne er oftest gule/grønne og rødbrune, alt afhængig af energiniveau og partikeltype. Generelt fanger kameraet mere end det menneskelige øje.

TAG MED PÅ EN OPLEVELSE UD OVER DET SÆDVANLIGE

I samarbejde med Tromsø Safari tilbyder vi Nordlyssafari . De dygtige guider og bussen, tager dig ud til en af deres fire baser hvor der er størst sandsynlighed for at opleve dette fantastiske farvespil som udspiller sig på nattehimlen, alt imens du nyder stilheden.
Når kulden gør sit indtog på fingrene, er det bare at gå hen til bålpladsen eller ind i det store samertelt eller hus og varme sig og få et dejligt varmt måltid, en kop kaffe eller varm chokolade.

 

Pris pr. person
Scandic Ishavs Hotel fra DKK 6.475 
Clarion Aurora Hotel fra DKK 5.895 
 

Nordlyset er et fascinerende og komplekst fænomenom – smukt at se på, fascinerende at det eksisterer men forstået af de færreste og derfor meget mystisk – hvad er nordlyset egentlig, og hvor kommer det fra?

Mange vil gerne oplyse nordlyset i Norge og her gælder det specielt at der er rig mulighed for at se nordlys i Tromsø. Derfor arrangerer vi oplevelsesrejser i Norge hvor man kan opleve nordlyset i Tromsø.

Men for mange er det et stort spørgsmålstegn, hvor fænomenet egentlig kommer fra, eller hvad det er rent fysisk, og det er man faktisk nået frem til en rimelig god forståelse for, som er interessant for enhver der har oplevet – eller skal opleve – nordlyset på egen hånd.

Nordlyset er en emission af stråling som delvist er indenfor det synlige elektromagnetiske spektrum.  Emission er når atomer afgiver fotoner, og opstår når et atom, atomkerne eller molekyle overgår fra en exciteret tilstand til en tilstand med et lavere energiindhold, ofte grundtilstanden.

Denne emission kommer som et resultat af ekstra stimuli eller indstrømning af energi udefra, hvilket opstår når solvinden er kraftigere end normalt. Denne stigning i solvindens styrke medfører meget kraftige elektriske udladninger, som accelererer elektrisk ladede partikler mod jorden.

Disse partikler kan dog ikke bare bevæge sig uhindret når de rammer jordens atmosfære, da de afbøjes af jordens magnetfelt, hvilket medfører de spiralerer mellem jordens magnetiske poler; nordpolen og sydpolen. Partiklerne aftager energi over tid, og det er her emissionen opstår og lyset kan ses.

Dette skaber den fantastiske oplevelse af nordlys.