Del

Fjordtur i Trollstigen og Atlanterhavsvejen

Fantastiske naturoplevelser, det ypperste af fjordriget

Få fantastiske naturoplevelser og det ypperste af fjordriget på denne 12 dages rundrejse. Turen er inklusiv 11 overnatninger på fantastiske hoteller og med strækninger som byder på uforglemmelig natur.

Geilo 

Byen er blandt danskerne nok mest kendt for skiferie og filmen ”min søsters børn i sneen” men vi kunne godt tænke os at flere oplevede denne skønne fjeldlandsby om sommeren. Her summer af liv i de små butikker, caféer og med livlige aktiviteter i byens centrum. Omgivet af fjelde og nær Hallingskarvet nationalpark med rig mulighed for at vandre, cykle, rafte og sejle kano. 
Dag 1-2 overnatning Vestlia Hotel Resort

Balestrand og Flåmsbanen

Balestrand ligger ved Sognefjorden, som er kun få timers kørsel fra Geilo og her får man en fantastisk fjordoplevelse. Med en kort dagsetape er det oplagt at stoppe i den populære by Flåm. Flåm er verdenskendt for togstrækningen til Myrdal og retur. Det er en af verdens smukkeste togrejser, og en oplevelse man aldrig glemmer. Flåm har et museum dedikeret til togbanen, hvor man får indsigt i konstruktionen og historien bag den uforglemmelige strækning. Et stop ved Ægir Ølbryggeri kan også varmt anbefales til et bid mad og lidt drikkelse inden overnatningen i det historiske hotel Kviknes Hotel. Den historiske bygningsdel af Kviknes Hotel står stolt og smukt - og er et varemærke på norsk historie.
Dag 2-3 overnatning Kviknes Hotel

Jostedalsbreen

En fantastisk dagsstrækning venter i dag. Følg vej 13 over Gaularfjeldet med det nye fantastiske udsigtspunkt. Her er man næsten garanteret uforglemmelige feriebilleder. Alternativt kør over Fjærland med Norsk Bremuseum – et lille hyggeligt museum om de norske bræer. Se deres nye spændende video om klimaforandringernes betydning.  Tag herefter videre i retning af Skei og Loen der ligger ved det vilde Jostedalsbreen Nationalpark. Jostedalsbreen er en af de største gletsjere i Europa og har dagligt udflugter. Brug noget af jeres nyfundet viden fra Norsk Bremuseum ved at tage en afstikker fra Olden til Briksdalsbræen.
Dag 3-4 overnatning Havila Hotel Raftevold

Molde

Ud mod Norges vestkyst og kør langs vand og land med Molde i sigte. Et must er at stoppe i Ålesund som er en historisk interessant by. Kendt for sine bygninger i Jugendstilen selvom byen blev udsat for en forfærdelig brand 1904. Man valgte herefter at opbygge byen igen og fastholde Jugendstilen. Gå en tur i byen og kast et blik på de flotte bygninger. Næste stop er kystbyen Molde hvor udsigtspunktet Varden giver et panorama overblik over byen og dens omgivelser.
Dag 4-5 overnatning Scandic Seilet

Atlanterhavsvejen

I dag opleves en af turens højdepunkter! Atlanterhavsvejen, mellem Bud og Kårvåg, er en noget anderledes oplevelse – den 36 kilometer lange vejstrækning, fører dig over broer og dæmninger, fra ø til ø, helt derude hvor kysten bliver til hav. Dette mesterstykke af en landevej er blevet kåret til århundredets bygningsværk af nordmændene, og er på den britiske avis The Guardians liste over verdens bedste køreture.
Atlanterhavsvejen forbinder Molde med Kristiansund, en af Norges mest karakteristiske byer med sine farverige huse på den lille havn. Byen ligger spredt ud over fire øer, og er en god base hvorfra du kan besøge de mange fiskerlejer i området. Kristiansund har et rigt kulturliv, hvor landets ældste opera har over 100 årlige forestillinger, samt fotofestivalen Nordic Light. Efter Kristiansund sigtes mod Trondheim. Det vil være en fejl ikke at besøge den berømte Nidaros Domkirke i Trondheim.
Dag 5-7 overnatning Scandic Nidelven


Geiranger og Trollstigen

Næste højdepunkt på rejsen er endelig i sigte! Efter to overnatninger i Trondheim køres der sydpå igen. Geiranger ligger med en fantastisk udsigt over Geirangerfjorden, som kan prale med at være Norges smukkeste fjord. Mere end 160 krydstogtskibe besøger hvert år fjorden. Tusindvis af besøgende tager turen i egen bil og her får man virkelig valuta for pengene, når Trollstigen og Ørnevejen danner rammerne for at komme helt frem til denne velkendte fjord. Der startes med den imponerende fjeldvej ”Trollstigen”, der med sine 11 hårnålesving får busser, lastbiler og personbil til at krybe sig op og ned af fjeldsiden. Husk at stoppe ved top- og bundstationen og tag et par foto før du bevæger dig opad/nedad. Hvis vejret tillader det, så har man ved udsigtspunktet på Ørnevejen, udsigt over Geirangerfjorden og de brusende vandfald, ”de syv søstre”, i fugleperspektiv. Men først skal man gennem Valldal der er ”verdenskendt” i hele Norge! Her dyrkes nemlig de bedste jordbær, iflg. dem selv.

Dag 8 er til egen disposition. Kør rundt i lokalområdet, tag på fjordcruise, lej cykel eller nyd et par rolige timer i Spa/badeafdelingen på hotellet. 
Dag 7-9 overnatning Hotel Union

 

Sognefjorden

Fjorden ligger kun få timers kørsel fra Geiranger. Dog er der lige et par typisk norske forhindringer som fx fjorde der skal krydses/køres rundt om, fredede nationalparker og ja så lige Norges største gletsjer Jostedalsbreen, der gør køreturen til et par hundrede kilometer. Sognefjorden - også kaldet "Kongen", er Norges største fjord med sine mere end 200 km. Den lille idylliske by Sogndal, i hjertet af Sognefjorden, danner rammer for et ægte fjordeventyr. Dag 10 er til fri disposition til at tage en køretur i området eller et lille fjordcruise på Sognefjorden.
Dag 9-11 overnatning Hofslund Fjord Hotel med Fjord-udsigt

 

Fagernes

En sidste overnatning i Fagernes er blevet lagt ind på ruten så man kan få det sidste ud af Norge inden turen går hjemad. Kør over Lærdal og Borgund med sin berømte stavkirke. Eller tag en afstikker mod Aurland og Flåm hvis man ikke gjorde det på starten af rejsen. Ved Aurland er den arkitektonisk imponerende udsigtspunkt Stegastein og den sceniske rute på Aurlandsfjeldet. I Fagernes ligger det interessante Valdres Folkemuseum.
Dag 11-12 overnatning Scandic Valdres