Del

Smuttur til Fjordnorge

Oplev fjeld, fjord og "byliv" på 7 dage

Geilo 

Byen blandt danskerne nok mest kendt for skiferie og filmen ”min søsters børn i sneen” men vi kunne godt tænke os at flere oplevede denne skønne fjeldlandsby om sommeren. Her summer af liv i de små butikker, caféer og livlige aktiviteter i byens centrum. Omgivet af fjelde og nær Hallingskarvet nationalpark med rig mulighed for at vandre, cykle, rafte og sejle kano. 
Dag 1-2 overnatning Vestlia Hotel Resort

Hardangerfjorden

Fjorden ligger kun få timers kørsel fra Geilo og her starter turens fjordoplevelser for alvor.
Eidfjord er kun den spæde begyndelse på Hardangerfjorden, for hvis man fortsætter langs Sørfjorden vil man opleve områdets vigtigste indtægtskilde, de mangfoldige frugtplantager langs vandkant og fjeldsider.
Dag 2-4 overnatning Hofslund Fjord Hotel

Sognefjorden

Den største og mest kende blandt de norske fjorde. Med en længde på over 200 km, er denne fjord ganske prægtig og de smalle fjordarme som Aurlandsfjorden, Nærøyfjorden og Fjærlandsfjorden gør bare oplevelserne mere ”dramatiske”. Små bygder ligger som perler på en snor og inderst inde ligger Flåm med den berømte togbane Flåmsbanen fra fjord til højfjeld.
Dag 4-6 overnatning Hotel Ullensvang

Gaustablikk

Sidste stop på denne rundtur. I dalen ligger byen Rjukan, med bl.a. Krossobanen ( Nord Europas første kabelbane ) og Industriarbeidermuseet Vemork kraftværk - som var banebrydende i norsk historie med tungvands energiudvinding under 2. verdenskrig. Gaustatoppen troner majestætisk med sine 1883 m.o.h. Mere end 30.000 besøgende tager årligt vandreturen til toppen og efter åbningen af den tidligere militære Gaustabanen inde i fjeldet, har enhver besøgende nu mulighed for ”at nå toppen”.
Dag 6-7 overnatning Gaustablikk Høyfjellshotell