Del
Skriv eller ring på 33 12 45 65
close

Kontakt os

Rundt i Sydnorge for 2

Rundt i Sydnorge på 6 dage Turen er inklusiv 5 overnatninger på hotel i Kristiansand, Stavanger og Vrådal.

 

Kristiansand

Hvide træhuse og smuk skærgård og et blomstrende kulturliv kendetegner den hyggelig by Kristiansand. Kristiansand blev grundlagt af kong Christian IV den 5. juli 1641. Den oprindelige bymidte blev anlagt på en sandslette, deraf navnet på byen. Kristiansand er nok mest kendt for at være Norges blomsterby og sydkystens hovedstad. Byen har en charmerende bymidte, et fantastisk havneareal med gode fiske- og a la carte
restauranter på Fiskebrygge ved lystbådehavnen. Et blomstrende kulturliv med mange koncerter, festivaler og andre kulturarrangementer.
Oplev den smukke skærgård der ligger udenfor byens centrum, og nyd den fantastiske natur i området.
Du kan vælge at tage på egen hånd i en lejet båd, eller en tur med en sightseeingsbåd.
Dag 1-2 overnatning Clarion Hotel Ernst


Sydkysten fra Kristiansand til Stavanger

Strækningen mellem Kristiansand og Stavanger, også kaldet Nordsøvejen, har store kontraster. Turen start med idyllisk skærgår med små kystbyer for derefter at følge snoede veje ind og ud mellem klippeformationer og det ene øjeblik føler man sig blandt fjelde og dale for kort efter atter at være ved kysten med skønne udsigter. Gør et stop i den lille intime kystby ved Flekkefjord. Turen herefter skifter fra klippeformationer, stenede stande for gradvist at ændre sig til små fine sandstrande og til slut frodig landbrug og kvægdrift.

Stavanger

En livlig og charmerende handelsby med snævre gader og gamle træhuse, præget af havet, fiskeri og det norske olieeventyr. I oliehovedstaden Stavanger oplever du både vestlandsnatur når det er bedst, gammel maritim historie og en livlig charmerende havneby, med snævre gader og gamle træhus. Det gamle Stavanger består af 173 hvide træhuse, havneområdet med restauranter, barer langs vandet og de hyggeligste små gader med pastelfarvede skilte. Bydelen har flere gallerier og håndværksudsalg. Udforsk livet på en boreplatform på Norsk Oliemuseum.
Lysefjorden ligger kun en kort sejltur fra Stavanger og her er især Preikestolen, et af højdepunkterne. Preikestolen - en smuk og spændende naturoplevelser for store og små.
Dag 2-4 overnatning Clarion Hotel Energy

 

Vrådal

Vrådal ligger i fortryllende natur, omgivet af fjelde, skov og den store indsø Nisser. Nisser er forbundet med sluser til Vråvatn, der strækker sig over 60 km. Stoleliften i Vrådal Panorama Skicenter, 5 km fra Vrådal, kører i juli og august og bringer dig op til flotte fjeldområder med en fantastisk udsigt over Vrådal. 9-huls golfbane, smukt beliggende på øen Fossøy, omgivet af skov og fjeld. Banen er åben for drop-in hver dag. Eller hvad med en sightseeingtur med M/S Fram, bygget i 1909, et kulturhistorisk must i Vrådal, en super idyllisk tur med sluser og fantastisk natur.
Dag 4-6 overnatning Quality Straand Hotel