Del

Fjordrejse til romantiske Sydnorge

Denne rejse rundt i Sydnorge er på 7 dage. Turen er inklusiv 6 overnatninger på hoteller i Kristiansand, Stavanger, Sand og Vrådal, som du kan læse mere om nedenunder. 

Oplev det bedste fra Norge i disse skønne byer med en romantisk fjordrejse for 2 personer.

Kristiansand

I Kristiansand finder du hvide træhuse og smuk skærgård der sammen med et blomstrende kulturliv kendetegner den hyggelige by.

Byen blev grundlagt af Kong Christian IV den 5. juli 1641, hvor navnet kommer fra den oprindelige bymidte, der blev anlagt på en sandslette. Byen er mest kendt for at være Norges blomsterby og hovedstaden i Sydnorge. 

I byen er der en hyggelig atmosfære med en charmerende bymidte, der byder på et kulturrigt havneareal med lækre og gode restauranter - især på Fiskebrygge ved lystbådehavnen.

Byen blomstrer med kultur, hvor du kan tage til de mange koncerter, festivaller og andre arrangementer, hvor den hyggelige atmosfære virkelig viser sig fra sin bedste side.

Udenfor centrum er der en smuk skærgård i flot og uberørt natur. Lej en båd og oplev den fantastisk fjordtur eller tag på et fjordcruise med en sightseeing båd.
Dag 1-2 overnatning Thon Hotel Parken

Sydkysten fra Kristiansand til Stavanger

Strækningen mellem Kristiansand og Stavanger, også kaldet Nordsøvejen, har store kontraster. Turen starter med idyllisk skærgård med små kystbyer for derefter at følge snoede veje ind og ud mellem klippeformationer og det ene øjeblik føler man sig blandt fjelde og dale for kort efter atter at være ved kysten med skønne udsigter.

Gør et stop i den lille intime kystby ved Flekkefjord. Turen skifter herefter fra klippeformationer, stenede stande for gradvist at ændre sig til små fine sandstrande og til slut frodig landbrug og kvægdrift.

Efter en dag fyldt med mange utrolige indtryk, ankommer du til Stavanger.

Stavanger

Stavanger er en handelsby fuld af liv og charme. Tag på opdagelse imellem snævre gader og gamle træhuse, hvor byen historisk var en vigtig del af det norske olieeventyr præget af havet og fiskeri. 

Stavanger, også kaldt oliehovedstaden, byder både på vestlandsnatur og en maritim historie, hvor det gamle Stavanger - en bydel - består af 173 hvide træhuse. Det er et specielt havneområde med restauranter og barer langs vandet, hvor der er plads til hygge og romantik.

Denne gamle bydel byder på flere hyggelige gader med pastelfarvede skilte, hvor der også er flere gallerier, der kan besøges. Besøg fx det Norske Oliemuseum og bliv klogere på den gamle Stavanger historie. 

Lysefjorden ligger kun en kort sejltur fra Stavanger og her er især Preikestolen, et af højdepunkterne. Preikestolen - en smuk og spændende naturoplevelse for store og små.
Dag 2-4  overnatning på Clarion Hotel Energy

Sand lige ved vandet

Efter to overnatninger i metropolen Stavanger er man nu klar til at tage tilbage til Norges uforglemmelige natur. Dagens strækning er meget kort, så man har frie tøjler til at udforske området omkring Stavanger eller Sand. To ruter vi kan anbefale, er enten at forsætte langs vestkysten og tage med de små hyggelige fjordfærger til Haugesund og brug et par hyggelige timer her inden kørsel videre mod Sand. Senere på dagen ankommer man til den lille kystby Sand hvor dagen afsluttes på hotellet med den skønneste udsigt udover vandet og den lille lokale havn. Der bor ca. 1.100 indbyggere i denne lille by som lever af fiskeri og turisme. Byen er historisk og utrolig flot med sine mange træhuse.
Dag 4-5 overnatning Ryfylke Fjordhotel

Vrådal

Vi anbefaler at fortsætte via den nationale turistvej 520 og over Haukelifjell til Vrådal. Hvis man kører via vej 520, møder man syd for Sauda det kraftfulde Svandalsfossen. Føler man sig frisk, så kan man tage de 540 trappetrin op og komme endnu tættere på det prægtige vandfald. En masse nye indtryk, da vej 520 er fuld af kontraster!

Næste stop, Vrådal, ligger i fortryllende natur, omgivet af fjelde, skov og den store indsø Nisser. Nisser er forbundet med sluser til Vråvatn, der strækker sig over 60 km. Stoleliften i Vrådal Panorama Skicenter, 5 km fra Vrådal, kører i juli og august og bringer dig op til flotte fjeldområder med en fantastisk udsigt over Vrådal. Her finder du fx en 9-huls golfbane, smukt beliggende på øen Fossøy, omgivet af skov og fjeld. Banen er åben for drop-in hver dag.

Eller hvad med en sightseeingtur med M/S Fram, bygget i 1909, et kulturhistorisk must i Vrådal, en super idyllisk tur med sluser og fantastisk natur.
Dag 5-7  overnatning på Quality Straand Hotel

Kontakt os på tlf. 33 12 45 65 eller via norsk@norskrejsebureau.dk for bestilling af denne tur