Del

Fjordtur på de norske skinner

PÅ NORSKE SKINNER

Lad bilen blive i Danmark og se Norge fra et helt andet perspektiv. Tog og båd vil transportere jer til to af Norges største byer og det flotte område Flåm. En helt utrolig kontrast mellem de tre byer! Slap af på denne 7 dages rundrejse på de norske skinner!

OSLO

Metropolen Oslo er det perfekte sted at starte en ny rejse ind i hjertet af Norge. Det gør kontrasterne mellem fjordområderne og de store metropoler endnu mere tydelige. Oslo er en meget gammel hovedstad, som blev grundlagt i 1050, men ikke fik titlen før 1314. Den mistede sin status som hovedstad igen, da Norge indgik i Kalmarunionen med Sverige og Danmark. Hovedgaden Karl Johan strækker sig fra tog stationen og til kongeslottet. Her kan man sagtens får brugt et par timer, mens man nyder den friske atmosfære. Udforsk de mange seværdigheder byen har at byde på, eller gå blot rundt i de hyggelige områder, såsom Aker Brygge med de hyggelige cafeer.
Vigelandsparken er en af mest bemærkelsesværdige seværdigheder i Oslo, hvor man finder 212 skulpturer lavet af Gustav Vigeland. Eller Operahuset, hvor man kan tage sig en lille gåtur på taget. Og Nationalgalleriet med den største offentlige samling af malerier i Norge - hvor størstedelen er over 60 år gammel. I kender vel ”Skriget” og ”Madonna” af Edvard Munch! Foråret 2021 åbner nye MUNCH, med junst og kultur i 13 tager.
Der er intet Oslo ikke har. Oslo er virkelig den perfekte kombination af storby og natur. Det er ikke overraskende at byen var Europæisk Miljøhovedstad i 2019.
Dag 1-2 overnatning Thon Hotel Opera

Vy, FLÅMSBANA OG NORLED
Gør jer klar til den første togstrækning på de norske skinner. Afgang Oslo kl. 08.08 med ankomst Myrdal 13.05. Første strækning tager jer til den lille landsby Myrdal, hvor I kan nyde en kop kaffe med en vaffel inden ombordstigning på den verdenskendte Flåmbanen. Afgang Myrdal kl. 13.58, ankomst Flåm 14.55. Flåmsbanen lokker hvert år tusindvis af turister. Forståeligt nok at den er kåret som en af de flotteste togstrækninger i verden. Rejsen gennem landskabet ved Aurlandsfjord er så smukt, at det ikke kan beskrives og skal opleves. Besøg eventuelt museet der fortæller alt om konstruktionen og historien bag Flåmbanen.
Efter togturene er vi klar til Norled færgen fra Flåm til Balestrand afg. kl. 15.30, ankomst Balestrand kl. 16.55.


BALESTRAND OG SOGNEFJORDEN
Balestrand ligger ved Sognefjorden. I kommer hertil med færgen fra Flåm. Sognefjorden er Norges længste og dybeste - og mest kendte blandt de norske fjorde. Med en længde på over 200 km, er denne fjord ganske prægtig og de smalle fjordarme som Aurlandsfjorden, Nærøyfjorden (UNESCO) og Fjærlandsfjorden gør bare oplevelserne mere ”dramatiske”. Små byer ligger som perler på en snor.
Landsbyen Balestrand har i årtier inspireret lokale og besøgende kunstnere fra hele verden med sin utrolig lys og natur. Arkitekturen i Balestrand vil man hurtig opdage, er både tysk og engelsk inspireret. En stor samling af kunstværker fra Balestrand, finder man på det historiske hotel Kviknes Hotel. Den historiske bygningsdel af Kviknes Hotel står stolt og smukt og er et varemærke på norsk historie og kunst.
Dag 2-4 overnatning Kviknes Hotel

BERGEN

Med en sejltur fra Balestrand igennem Sognefjorden ankommer man til Bergen - endnu en af Norges fantastiske storbyer. Bergen er altid blevet kendetegnet som byen, hvor det altid regner, men det stopper ikke Bergen fra at være en af Norges flotteste byer. En arkitektonisk og kulturel perle.
I den gamle Bergen var næsten alle bygninger bygget i træ, men efter flere ødelæggende brænde valgte man at opbygge nye huse i sten efter Anden Verdenskrig. Den nogle af disse gamle træbygninger eksisterer stadig på Bryggen der er oplagt til en lille spadseretur. Tag gåturen videre til det kendte fiskemarked, hvor man kan finde alt fra frisk fisk til lokale råvarer.
En af de mest kendte attraktioner er den imponerende 844 meter lange Fløibanen. Hvis I er heldige at ramme klart vejr, så er en aftentur med Fløibanen en oplevelse.
Med de farverige huse langs havnen og fjeldene i baggrunden er Bergen blevet en repræsentation af Norge og landets charme.
Dag 4-6 overnatning Grand Hotel Terminus


TOGTUR BERGEN - OSLO
Sidste strækning på rejsen er fra Bergen til Oslo mee Vy. Så sæt jer tilbage og nyd den 7 timers lange togrejse med et skiftende landskab, som nok skal tage pusten fra jer. Toget kører over en af de højeste plateauer hvilket er en af grundene til at det var en af de sværeste jernbaner at bygge. Da jernbanen var færdig i 1909 betød det at kommunikationen mellem hovedstaden og vestkysten blev forbedret.
Heldigvis ankommer toget i Oslo sidst på eftermiddagen, så udnyt muligheden til at udforske resten af Oslo.
Dag 6-7 overnatning Thon Hotel Opera