Del

Norge i en nøddeskal fra Oslo

Fjordtur til Oslo og Bergen med 3 overnatninger

På denne tur har vi pakket 3 hotelovernatninger på udvalgte hoteller, inkluderet en flyrejse København – Oslo, Bergen – København med SAS eller Norwegian. Dette er turen Norge i en nøddeskal, der starter i Oslo og ender i Bergen. Det er også muligt at rejse den modsatte vej, altså starte i Bergen og ende i Oslo. 

Turen kan forlænges og der kan laves ekstra overnatninger i Oslo, Bergen og Flåm. Rejsen starter med en overnatning i Norges hovedstad Oslo, fortsætter med verdens smukkeste togrejse til Bergen, hvor du kan nyde et skønt fjordcruise, før turen afsluttes med 2 overnatninger i Bergen - byen med de mange farverige huse, med fjeldene som baghave og Atlanterhavet som forhave.

OSLO - EN HYGGELIG STORBY

Oslo emmer af international storbystemning, samtidig med den har norsk lune og familievenlig atmosfære.

Byen ligger smukt bredt ud langs Oslo Fjord og Oslomarkas flotte natur. Byen syder af atmosfære med hyggelige små sidegader, sjove og skæve kroge, dejlige cafeér lige ned til havnekanten og hovedgader der bugner af shopping muligheder, restauranter og et væld af kulturelle seværdigheder.

Gå på opdagelse i den store gågade Karl Johan, og nyd stemningen af et hektisk storbyliv eller ned til havnen og Aker Brygge, som er et skønt moderne område med flere fine restauranter og attraktioner.

Tag på rundvisning i Operahuset, der er et af byens mest populære turistattraktioner eller tag "trikken" op til Holmenkollen skihop, en fantastisk togtur.

NORGE I EN NØDDESKAL

Denne storslåede rejse fra Oslo via Myrdal, Flåm og Gudvangen bringer dig til Bergen. Turens varighed er ca. 14 timer.

Togtur fra Oslo – Myrdal:

Gå ombord i Bergensbanen og nyd turen på 4.5 timer, der fører dig gennem flot fjeldterræn til Gol og Geilo, op Hallingdal, langs den imponerende gletsjer Hardangerjøkulen mod Finse, Norges højest beliggende togstation på 1.222 moh.

Herfra vælger mange at cykle eller gå den berømte Rallarvegen, en anlægsvej oprindelig etableret i forbindelse med bygningen af Bergensbanen 1895, i majestætisk natur.

Fra Finse går turene videre til Myrdal, hvor man skifter tog til Flåmsbanen, en betagende flot togrejse.

Togtur fra Myrdal – Flåm:

Den 20 km lange jernbanestrækning fra Myrdal til Flåm er mange gange udråbt til at være en af verdens smukkeste. Her føres du gennem fabelagtig natur med panoramaudsigt til de vildeste fjordlandskaber i verden.

Fjordcruise fra Flåm – Gudvangen: 

Nyd et lækkert fjordcruise - først på en af Europas smalleste fjorde, den dramatiske Aurlandsfjorden, der er omkranset af høje fjelde og er på UNESCO´s verdensarvliste. Aurlandsfjorden er en fjordarm til Sognefjorden.

Dernæst den fantastiske 17 km lange Nærøyfjorden, som er en fjordarm til Aurlandsfjorden, hvorefter fjordcruiset slutter i den lille bygd Gudvangen inderst inde i Nærøyfjorden. 

Bus fra Gudvangen – Voss: 

Fra Gudvangen stiger I ombord i bussen, som fører jer gennem charmerende små bygder og landskab.

I juni-august kører bussen ned af de stejles hårnålesving ved Stalheimskleiva. Når bussen ankommer til Voss, fortsætter turen med tog til Bergen. 

Tog fra Voss- Bergen:  

En togtur på en times tid med Bergensbanen.

BERGEN - FLOT FJORDBY

Bergen by er fuld af liv og aktiviteter for enhver smag uanset om man er til historie, kultur, shopping, hyggelige caféer og restauranter.

Bryggen ved havnen huser nogle af byens smukke og historiske træbygninger bygget i Hansa-stilen tilbage fra 1700-tallet. Her ligger også nogle af byens bedste restauranter. Den populære restaurant Bryggeloftet & Stuerne fra 1910 byder på traditionelle norske vildt- og fiskeretter med lokale råvarer.

Fisketorvet lige ved siden af Bryggen summer af liv fra de mange besøgende og den nye Torghallen på kajen huser turistkontoret, som gerne hjælper med alt fra bykort, koncertbilletter eller alle slags gode råd om hvad man skal tage sig til ved sit besøg i byen.

På en tur rundt i de omkringliggende stræder og gader finder man trendy butikker med både tøj og brugskunst. Bergen Storcenter, Kløverhuset og Galleriet på Torgallmenningen torv/gågade er indkøbscentre med masser af butikker for dem, som har lyst til lidt shopping.

For de kultur- og historieinteresserede, har Bergen et særdeles mangfoldigt udvalg af museer. Blandt de mest kendte kan nævnes Edvard Grieg Museum Troldhaugen, Søfart- og Fiskerimuseet.

Derudover har byen også stort udvalg af kunstmuseer og flere med helt unikke kunstudstillinger af kendte nationale og internationale kunstnere.

Fløibanen, en af byens mest populær turistattraktion, er en sporvogns kabelbane til Fløyen 320 moh. Fløibanen starter midt i centrum, og på ganske kort tid har man tilbagelagt en højdeforskel på ca. 300 meter og oppe fra Fløyen, har man en helt fantastisk udsigt over byen, fjorden og fjeldene. Herfra er der også flere vandrestier for de vandreglade.