Del
Skriv eller ring på 33 12 45 65
close

Kontakt os

Norge i en nøddeskal fra Bergen

Norges mest populære heldagstur

I denne tur har vi pakket 3 hotelovernatninger på valgt hotel, flyrejse Kbh.-Bergen med SAS eller Norwegian, heldagsturen Norge i en nøddeskal.  Turen kan forlænges og der kan gøres laves ekstra overnatninger undervejs på heldagsturen.

Tog Bergen-Voss: I Bergen stiger du ombord på Bergensbanen som bringer dig gennem smuk fjord- og fjeldlandskab til Voss

Bus Voss-Gudvangen: Bussen fører dig gennem charmerende små bygder og landskab. I juni-august kører bussen ned af de stjles hårnålesving ved Stalheimsklevi. Når bussen ankommer til gudvangen fortsætter turen med båd

Fjord cruise Gudvangen - Flåm: Først på en af Europas smalleste fjorde, den 17 km lange dramatiske Nærøyfjorden, der er omkranset af høje fjelde og er på UNESCO´s verdensarvliste. Dernæst den fantastiske Aurlandsfjorden som er en fjordarm til Sognefjorden, hvor fjordcruiset slutter i den lille bygd Flåm inderst inde i Aurlandsfjorden.

Tog Flåm - Myrdal med Flåmsbanen, en af verdens stejleste jernebanestrækninger og et mesterværk af norsk ingenørkunst. Den 20 km lange togtur er en spektakulær rejse med panoramaudsigter til de vildeste fjordlandskaber i verden. Strækningen har 20 tunnelser, 80% af stræningen har en 55% stigning. Når turen slutter i Myrdal byttes tog til Bergensbanen.

Tog Myrdal - Bergen med Bergensbanen

Bergen

Bergen beskrives ofte som indgangsporten til fjordriget og det med rette eftersom byen er omgivet af syv fjelde og nogle af verdens smukkeste fjorde. Et perfekt udgangspunkt for en byferie kombineret med fjeld- og fjordoplevelser.

Bergen by er fuld af liv og aktiviteter for enhver smag uanset om man er til historie, kultur, shopping, hyggelige caféer og restauranter.

Bryggen ved havnen huser nogle af byens smukke og historiske træbygninger bygget i Hansa-stilen tilbage fra 1700-tallet. Her ligger også nogle af byens bedste restauranter. Den populære restaurant Bryggeloftet & Stuerne fra 1910 byder på traditionelle norske vildt- og fiskeretter med lokale råvarer.

Fisketorvet lige ved siden af Bryggen summer af liv fra de mange besøgende og den nye Torghall på kajen huser turistkontoret som gerne hjælper med alt fra bykort, koncertbilletter eller alle slags gode råd om hvad man skal tage sig til ved sit besøg i byen.

På en tur rundt i de omkringliggende stræder og gader finder man trendy butikker med både tøj og brugskunst. Bergen Storcenter, Kløverhuset og Galleriet på Torgallmeningen torv/gågade er indkøbscentre med masser af butikker for de som har lyst til lidt shopping.

For de kultur- og historie interesserede, har Bergen et særdeles mangfoldigt udvalg af museer. Blandt de mest kendte kan nævnes Edward Greigs-, Søfart- og Fiskerimuseet.

Derudover har byen også stort udvalg af kunstmuseer og flere med helt unikke kunstudstillinger af kendte nationale og internationale kunstnere.

Fløibanen, en af byens mest populær turistattraktion, er en sporvogns kabelbane til Fløyen 320 moh. Fløibanen starter midt i centrum og på ganske kort tid har man tilbagelagt en højdeforskel på ca. 300 meter og oppe fra Fløyen, har man en helt fantastisk udsigt over byen, fjorden og fjeldene. Herfra er der også flere vandrestier for de vandreglade.

Bergen er som sagt et perfekt udgangspunkt til at besøge de omkringliggende fjelde og fjorde. En af de bedste måder at få alle oplevelser i én pakke er med "Norge i en nøddeskal" dagsturen.
Turens varighed er ca. 12 timer.