Del

Grand Hotel Terminus er et enestående klassisk hotel med en historie som ingen andre i Bergen. Hotellet slog dørene op i 1928 og fremstod som byens fornemmeste og mest luksuriøse.
I 2006 overtog Familien Smørås og begyndte en gennemgribende renovering for igen at bringe hotellets oprindelige pragt frem. Man bibeholdt det bedste fra det oprindelige interiør, men nye elementer blev tilføjet. I 2012 blev hotellet fredet som et fremragende eksempel på moderne hotelarkitektur fra det 20. århundrede, og fremstår smukkere end nogensinde. Naboejendommen Villa Terminus, en fredet bygning fra 1770, blev købt i 2012. Villaen er i dag et restaureret designhotel med 18 værelser og stuer.


Grand Terminus ligger i et fredeligt men centralt område tæt på jernbanestationen, bygaragen og busholdepladser. Der er blot nogle minutters gang til byens mange attraktioner som Bryggen, Torgallmenningen, Fløibanen m.m.
Hotellet har døgnåben reception, have med terrasse, og ikke mindst en Whiskybar med guldstatus på listen "Great Whisky Bars of the World".
I Terminus Whisky-bar serveres god mad i en afslappet atmosfære, lette anretninger, bar-menu samt et stort udvalg af drikkevarer. Her er 6 meter til loftbjælkerne, mørke paneler, stor pejs og møbleret med gode lænestole og sofaer, - et mødested for alle – også de lokale.

Værelserne

er alle moderne og praktisk indrettet. Alle med TV og skrivebord. Der er gratis trådløst internet på hele hotellet. Minibar. Badeværelse med brus og toilet.

Standardværelse: 14-20 m2 til 1-2 personer. Dobbeltseng/enkeltsenge.

Familieværelse:
20-30m2 til 2-4 personer, enten for 3 voksne eller 2 voksne + 1-2 børn. Dobbeltseng (150cm) + 1 sovesofa eller klapsenge. Nogen med badekar.

Superior værelse
: 20-30 m2 1-2 personer. Værelser med lidt ekstra plads. Dobbeltseng. Badeværelse med enten brus eller badekar. Skrivebord og stol

Junior Suite: 30 m2. 1-2 personer. Suiterne er store klassiske, flotte hjørneværelser med høje vinduer, original lysekrone fra 1928 og stue med spisebord, sofagruppe og lænestol og TV. Dobbeltseng. Badeværelse med badekar,