Del

Lofoten og Vesterålen

Fjordtur til verdens Smukkeste Ørige

Lofoten, er kåret som "verdens smukkeste ørige". Det er en unik sjælden perle, der vil sætte alle dine sanser på overarbejde.!
Noget af det første der springer dig i møde på Lofoten, er en lidt sød og speciel lugt. Lugten kendetegner Lofoten, for her tørres der torsk i lange baner. Tusindevis af dem hænger på lange rækker både vinter og sommer, det giver et helt unikt og malerisk billede. ”Tørfisk fra Lofoten” er en mærkevare i hele verden på grund af dens gode kvalitet, og den har fået geografisk beskyttelse i Norge, og kommer i samme klasse som champagne og parmaskinke! Tag ikke hjem uden at have prøvet kogt tørfisk med nye kartofler og fiskesovs, du får det ikke bedre end på Lofoten!

Denne rundrejse på 12 dage har det hele! Turen er inklusiv 11 overnatninger på hoteller i Verdens Smukkeste Ørige. Denne tur giver dig chancen for at opleve det på første hånd. Rejsen er sammensat således I får oplevet essensen af, ikke blot Lofoten, men også Vesterålen. Tørfisk, majestætiske dyr og en dramatisk natur, er kun få af de oplevelser Lofoten og Vesterålen har at byde på.

 

Lys og fugle

Det unikke lys har draget mange kunstnere hertil og små gallerier ligger I de fleste fiskerbyer. Midt i midnatssolens rige og i perioden fra ca. 28.maj til 14.juli går solen ikke under horisonten.
Er du fugleelsker kan du bl.a. opleve den største koncentration af majestætiske havørne i hele verden.

Naturen

Udover tørfisk, havørne, et utal af aktiviteter og lyst- og havfiskeri, er øgruppen også kendt for en særegen natur med fjelde og tinder, storhav, og store uberørte landområder. Istidens gletsjer og havets erosion har skabt et dramatisk landskab med store terrænforskelle, spidse fjeldtinder (flere over 1000 m) og stejle fuglefjelde, men også enkelte steder brede strandflader med landbrug og små fiskerlejer.

Bodø

Bodø er en kystby, hvor man bla. kan komme nemt ud til Lofoten. 
Dag 1- 1 overnatning På Thon Hotel Nordlys

Lofoten

I dag venter der en sejltur med færgen fra Bodø til Moskenes, og jeres rejse på Lofoten begynder. Færgen er en 4 timers panoramatur af denne utrolige øgruppe. Efter ankomst i Moskenes, kan I stille og roligt forsætte til byen Mortsund. Men inden bør I tage et besøge hos Tørfisk museet i Å.

Mortsund er et lille lokalt kystsamfund, hvor man enten beskæftiger sig med fiskeri eller turisme. Rorbuerne står langs vandkanten præcis som i gamle dage, hvor det var en primitiv beboelse for fiskerne. I dag er mange af disse gamle rorbuer blevet sat i stand og udlejes med stor succes.
Dag 2-5 4 overnatninger i Statles Rorbusenter

Lofoten

Svolvær, er den største by på Lofoten og dermed et vigtigt knudepunkt for handel, oplevelser og hotelovernatninger.
Et godt udvalgt af spisesteder, aktiviteter som fx fisketure, Ørnesafari, RIB båd safari til Trollfjorden
Dag 5-8 overnatning Thon Hotel Lofoten

Svolvær-Mortsund Fra Lofotens sydligste punkt Å, strækker hovedvej 10 sig hele vejen igennem til fastlandet. Mellem Svolvær og Å er det national turistvej med fantastiske landskaber, museer, skulpturer og kunst. I middelalderbyen Kabelvåg ligger Norges største trækirke Lofotkatedralen og Skrei oplevelsescenter Lofoten med galleri, museum og akvarium. Henningsvær har spillet en central rolle i Lofotens fiskerihistorie og er ganske enkelt beskrevet ”charmerende”. Borg har sit eget varetegn i form af Lofotr Vikingemuseum den imponerende 83m lange rekonstruktion af en vikingeborg, her får man virkelig et blik tilbage i vikingetiden.

Leknes-Å
Hovedvej 10 er national turistvej og ligesom overalt på Lofoten og Vesterålen er kontrasterne nogle gange vældig store på korte afstande. Grønne enge omgives af høje stejle fjeldsider, hvor fjeld og hav synes gå i et med hinanden. Og alligevel brydes det rå landskab pludselig af en lille smuk standstand med det fineste hvide sand. Drej væk fra hovedvejen og se hvor vejen ender, måske finder du et lille intimt samfund som ved Nysfjord. Hurtigruten ligger til havn i Stamsund hver aften ligesom andre havne langs Lofoten og Vesterålen på forskellige tider af døgnet.

Vesterålen

Andenes, den nordligste by på Vesterålen med attraktioner som Polarmuseum, Hvalcenter, fyrtårn og det perfekte udgangspunkt for hvalsafari.
Dag 8-10 2 overnatninger på Hotel Marena

Andenes-Melbu. Fra Andenes på den nye 51 km nationale turistvej på vestkysten af Andøya frister med fantastiske udsigter, små charmerende gallerier i bl.andet Bleik og Bleikstrand med sin 2,5 km hvide sandstrand (Nordeuropas længste).
Bø museum tager dig ind i den forunderlige verden om sagn, eventyr og lokalhistorie. Sortland er Vesterålens knudepunktet for trafik og handel, men især også for kunst. Den kaldes blandt de lokale ”den blå by” og hvorfor falder hurtigt de fleste ind med de mange blå bygninger/huse. Kvalsukan, lidt udenfor Bø centrum, kan man få en lille smagsprøve på samisk kultur. Stokmarknes, her havde Hurtigruten sin start og museet beretter om rederiets historie som blev så afgørende for livet og kulturen langs Norges vestkyst. Melbu, er sydligste punkt på Hadseløya og herfra tages bilfærge til Fiskebøl og Lofoten.

Harstad

Harsted er en historisk by og har været et vigtigt knudepunkt for værftsindustrien siden 1895. Trondenes kirke ligger ca. 3 km nord for Harstad på Trondenes, har rødder helt tilbage til vikingtiden. Kirken blev færdig bygget ca. 1440. Den er bygget på et område hvor der tidligere har været trækirker fra 1100-tallet. Omkring kirken findes der rester af befæstninger fra 1100-tallet, som skulle beskytte en tidligere trækirke mod angreb. 1537 blev kirken en lutheransk menighedskirke.
Dag 10-11 1 overnatning Thon Hotel Harstad

Bodø

En sidste overnatning i Bodø før turen går hjem.
Dag 11-12 overnatning Thon hotel Nordlys

Kontakt os på tlf. 33 12 45 65 eller via norsk@norskrejsebureau.dk for bestilling af denne tur