Del

Statles Rorbusenter

Statles Rorbusenter

Ligger i idylliske Mortsund, en lille fiskerby i hjertet af Lofoten. Området ligger sydvendt på Vestvågøy, hvor Leknes er den største af øens byer. Det betyder kort afstand til at se og opleve en masse. Leknes 11 km, Stamsund (Hurtigruten kaj) 22 km. 
Rorbuerne blev oprindeligt brugt til opbevaring af mindre robåde, udstyr til fiskeriet og som bolig for de tilrejsende fiskeriarbejdere. De blev oftest placeret tæt på en fiskerihavn og gerne bygget på pæle i vandet, så udstyr let kunne hejses op fra bådene. Indretningen var ganske simpel med sovepladser og en varmekilde, hvorpå fiskerne også kunne tilberede enkle måltid som fx Bacalao (fiskegryde m. tørfisk).  I dag finder man de klassiske røde rorbuer mange steder på Lofoten.

På stedet

I restauranten ”Marmælen” serveres lokale fiskeretter og morgenmaden indtages også i den hyggelige restaurant med en fantastisk havudsigt. Gratis parkering. Wi-Fi.
På stedet er der 70 rorbuer og hotel med 14 værelser. Superior lejlighederne er fra 2010 og lyse og hyggelige. Lejligheder er ca. 55 kvm: har 2 senge, eget brus og toilet. Opholdsrum med køkkenafdeling. Alle lejligheder med havudsigt.