Del

Oplev det fantastiske ø-rige ekspres

Oplevelser i verdensklasse i ekspres fart

SVOLVÆR, LOFOTEN

Svolvær er den største by på Lofoten og dermed et vigtigt knudepunkt for handel, oplevelser og hotelovernatninger. I og omkring Svolvær finder du et bredt udvalg af spisesteder, aktiviteter som fx fisketure, Ørnesafari eller RIB båd safari til Trollfjorden.

Dag 1-4 overnatning Thon Hotel - Lofoten

VESTERÅLEN
Tilbage på hovedvej 10 følger man ruten mod Fiskebøl. Her skal du med færgen til Melbu, som er det sydligste punkt på Hadseløya. Velkommen til Vesterålen.

Næste destination er Andenes. Den nordligste by på Vesterålen med seværdigheder, som Polarmuseum, Hvalcenter og fyrtårnet. Det er det perfekte udgangspunkt for hvalsafari. Den nye 51 km nationale turistvej på vestkysten af Andøya, frister med fantastiske udsigter, små charmerende gallerier. Oplev også Nordeuropas længste hvide sandstrand på 2,5 kilometer.
I Andenes er der en 5 timers hvalsafari og rundvisning på Hvalcentret inkluderet.

Dag 4-6 overnatninger Grønnbuene Rorbu Hotel - Andenes

Meget mere Lofoten og Vesterålen...

Tørfisk, tang og dramatiske naturoplevelser 

Lofoten, er kåret som et af "Verdens Smukkeste Ørige". Det er en unik sjælden perle, der vil sætte alle dine sanser på overarbejde! 

Noget af det første der springer dig i møde på Lofoten, er en lidt sød og speciel lugt. Lugten kendetegner Lofoten, for her tørres der torsk i lange baner. Tusindevis af dem hænger på lange rækker både vinter og sommer, det giver et helt unikt og malerisk billede. ”Tørfisk fra Lofoten” er en mærkevare i hele verden på grund af dens gode kvalitet, og den har fået geografisk beskyttelse i Norge, og kommer i samme klasse som champagne og parmaskinke! Tag ikke hjem uden at have prøvet kogt tørfisk med nye kartofler og fiskesovs, du får det ikke bedre end på Lofoten!

Vesterålen, af og til omtalt som "Lofotens Lillebror", er øgruppen lidt nord for Lofoten og "hvalernes rige". Andenes på nordspidsen af Andøya, er et perfekt udgangspunkt for at opleve disse prægtige pattedyr boltre sig i havet. Her kan du tage på hvalsafari hele året, og der er næsten altid garanti for at se hval. Golfstrømmen fører enorme mængder føde fra dybet mod havoverfladen, hvilket tiltrækker hvalerne.

Lys og fugle

Det unikke lys i Lofoten har draget mange kunstnere hertil og små gallerier ligger I de fleste fiskerbyer. Er du fugleelsker kan du bl.a. opleve den største koncentration af majestætiske havørne i hele verden. 

Naturen

Udover tørfisk, havørne, et utal af aktiviteter og lyst- og havfiskeri, er øgruppen også kendt for en særegen natur med fjelde og tinder, storhav, og store uberørte landområder. Istidens gletsjer og havets erosion har skabt et dramatisk landskab med store terrænforskelle, spidse fjeldtinder (flere over 1000 m) og stejle fuglefjelde, men også enkelte steder brede strandflader med landbrug og små fiskerlejer.

Det flotte landskabet i Vesterålen giver rig mulighed for en aktiv ferie. Om sommeren kan du udforske vandre- og cykelstierne i området, fantastisk udsigt er garanteret! I solskinsvejr indbyder en af de mange hvide sandstrande langs kysten med azurblåt hav til en frisk dukkert. 

Midnatssolen

Oplev det hele i midnatssol - Lofoten og Vesterålen ligger så langt mod nord, at du vil kunne opleve midnatssolen i Andenes fra ca. 22. maj til ca. 21. juli og i Svolvær fra 28. maj til 14. juli. 

Hvor skal du bo?

Svolvær, Lofotens Hovedstad, selve hjertet i Lofoten, kaldes også Lysets By. Her bor du på det hyggelige Thon Hotel Lofoten. Et moderne hotel med gode faciliteter og restaurant. 
I Andenes bor du på charmerende Grønnbuene Rorbu Hotel i Andenes havn.  
Bo unikt – Rorbuer – farverige fiskerhytter i de mange fiskerlejer. Tidligere sæsonboliger for tilrejsende fisker, nu moderniseret enkeltstående eller samlet bygninger i større anlæg.

Billeje Lofoten

En rigtig god måde at komme rundt på Lofoten er ved at leje en bil. Mærk friheden og de mange muligheder, mens du kører rundt i dette fantastiske og smukke landskab.

Stands ved et af de mange udsigtspunkter, hvor der er rig mulighed for at få taget nogle mindeværdige billeder af de høje fjeldtinder og maleriske rorbuer. Kom helt tæt på naturen og bliv betaget af de mange elve og vandfald som dette ørige er så fuld af.

Vi samarbejder med AVIS og Sixt biludlejning , der har en stor flåde af nyere biler.
Husk at bestille bilen hjemmefra. PRISER FRA CA KR. 850 pr. dag.