Del

Tromsø

Tromsø er ofte blevet kaldt Nordens Paris Byen har udviklet sig til at blive Nordnorges vigtigste og livligste by. Tromsø ligger 350 km nord for polarcirklen. Her finder du et stort udvalg af restauranter, pubber, diskoteker og natklubber.
Tromsø's centrum ligger på øen Tromsøya mellem fastlandet og Kvaløya, og er omgivet af to sunde hvor elegante høje broer buer henover.
Omegnen er flot og dramatisk med sine forrevne fjeldtoppe og dybe fjorde. Om sommeren er der midnatssol mellem 20 maj og 20 juli og om vinteren er det en af de byer, hvor der er mest nordlys.
Det spektakulære landskab ved Tromsø er perfekt for udendørs aktiviteter, kombineret med byens levende kulturelle scene.

Attraktioner i Tromsø

Byen Tromsø har mange seværdigheder og attraktioner. Byen er fyldt med historie, og har en spændende og dristig arkitektur, en fantastiks vildmark, og er også kendt for sin videnskab og kultur.
Tromsø centrum er bygget i træ og er den største by nord for Trondheim der er bygget i dette materiale. Byen har også mange bygninger bygget i neoklassisk arkitektur (med udgangspunkt i antikkens græske og romerske kunst), samt mange mere eller mindre smukke bygninger fra senere perioder.

Hoteller i Tromsø

Trysil byder på en masse hoteller med gode overnatningsmuligheder. Bo i Nordens Paris med alt udsigt over Tromsø havn til moderne og særprægede designerhotel. Søger du et kongres og konferencehotel med god placering er dette også en mulighed. Find en liste over hoteller vi har et samarbejde med lige her og book dit ophold allerede i dag. 

Polaria - arktisk akvarium
På Polaria er hovedattraktionen remmesæl. Remmesælen er af arktisk race og er meget populær blandt børnene, på grund af sin rolige fremtræden og høje intelligens.
Her er store fisketanke, hvor du også kan se de mest almindelige fiskearter der findes i Barentshavet og ved Svalbard.

Den Arktiske katedral i Trysil

Katedralen blev bygget i 1965, og er det byens kendte landemærke. Katedralens distinkte udseende er inspireret af Nord-Norges landskab, og de smukke vinduer er fyldt af original glasmosaik.
Hele året afholdes stemningsfyldte midnatskoncerter som er yderst populære og er en yndet start på en aften, hvor man tager ud for at opleve midnatssolen der gør nat til dag.

Gondolbanen Fjellheisen

Gå ikke glip af en tur med Gondolbanen, der vil tage dig 420 m.o.h og op til fjeldet Storsteinen. Her vil du få en overvældende panoramaudsigt ud over hele byen, og områdets smukke elve og fjelde.

Den Botaniske Have

Et besøg i verdens nordligste botaniske have, er også en unik oplevelse. Her kan du se arktiske og alpine planter fra hele verden. Og her vil du se planter som ikke findes andre steder i verden, idet mange af planterne er for fintfølende til at vokse i andre botaniske haver. Haven er åben hele året, ingen indhegninger – gratis indgang.

Historie, kunst og kulturarv: Tromsøs museer

Universitetsmuseet i Tromsø er for hele familien. Museet byder på nordnorsk natur og kultur, med fokus på den samiske urbefolknings kultur. Her kan du også opleve arkæologi, religiøs kunst, geologi og nordlyset.

Polarmuseet

Vil du se og høre nærmere om alle Tromsøs opdagelsesrejsende, er et besøg på Polarmuseet en spændende oplevelse. Museet ligger blandt nogle af Tromsøs ældste bygninger i en traditionel bygning fra 1830 helt nede ved havnen. Tromsø var stærkt knyttet til mange opdagelsesrejsende der havde byen som udgangspunkt til deres videre rejse mod det ukendte Svalbard og Nordpolen. I 1928 drog Roald Amundsen ud på sin sidste skæbnesvangre rejse mod Svalbard, for at redde sin ven og kompagnon Umberto Nobile.

Perspektivet Museum 

På dette museum kan du se Tromsøs historie, men du finder også en tankevækkende og moderne udstilling. Museet ligger i en smuk bygning fra 1838, som tidligere var en handelsmands hjem.

Mack Bryggeri

Bryggeriet er verdens nordligste bryggeri. Her kan du deltage i guidede ture og se, hvordan øl bliver brygget. Oplev også atmosfæren i den gamle bar Ølhallen fra 1928.