Del

TELEMARK- NATUR, KULTUR OG ALSIDIGE AKTIVITETER

Majestætiske fjelde, dybe dale, sprudlende vandfald, spejlblanke søer, hyggelige norske bjælke huse, smukke kanaler, masser af dyre- og blomster liv, perfekte vandrestier og fantastiske udsigtsveje. Telemark er også - spændende kultur, aktive oplevelser samt dyb ro og stilhed. Her findes mange museer, unikke stavkirker og små butikker med unikt håndværk.

GAUSTABLIKK- TOPPEN AF TELEMARK

Gaustablikk kaldes ikke uden grund "Miniature Norge"! Majestætiske fjelde, dybe dale, sprudlende vandfald, smukke kanaler, et rigt dyre- og planteliv, vandrestier, udsigtsveje, spændende kultur, aktive oplevelser og ja dyb ro og stilhed! 

Gaustatoppen i Telemark- Norges smukkeste og højeste fjeld. Det rejser sig majestætisk over Rjukan med sine 1883 meter. Når man står på toppen kan man se 1/6 af hele Norge på en klar dag, og uanset vejr, kan du købe kaffe, vafler og mad på toppen!!Lige for foden af fjeldet med en helt unik beliggenhed, finder du Gaustablikk Høyfjellshotell samt, lejligheder og hytter.
Gaustablikk, der ligger i Rjukan kommune, er et fantastisk udgangspunkt for, at udforske alle attraktioner og aktiviteter der findes i området

UDSIGTER – VANDE – UDFLUGTER

Der er over 800 fiskevande, og du kan også få en oplevelse med dybhavs fiskeri. Tag en stille kanotur eller en tur på hesteryg.
Gaustablikk - Toppen af Telemark - Gaustatoppen (1.883 m.o.h) rejser sig majestætisk over Rjukan. Fra toppen, kan man på en klar dag, se 1/6 af hele Norge.
Skal du have sus i maven: udfordrende elastikspring ved Vemork. Klatring, rappelling samt pendulhop på Gaustatoppen.

DET MÅ DU IKKE GÅ GLIP AF

•Telemarkskanalen - mest spektakulære vandvej i Europa. Få en nostalgisk oplevelse af gammel kultur, natur og slusningen, der foregår som for 100 år siden.
•M/S Fjellvåken - pragtfuld sejltur på Møsvatn.
•Industriarbeidermuseet Vemork kraftværk - der hemmeligt producerede tungtvand under 2. verdenskrig - hvem kender ikke filmen "Telemarkens Helte" med Kirk Douglas. Den blev optaget her og fortæller den spændende og sande historie om, hvordan værket blev sprængt i luften.
•Krossobanen - Nord Europas første kabelbane. Tager dig fra dalbunden ved Rjukan og op til en storslået udsigt over hele Rjukan, Gausta-toppen og Vemork.
• Norges allerstørste vand- aktivitetspark for hele familien.
• Gaustabanen- dramatisk tur ind i fjeldet – op til Gaustatoppen – se 1/6 del af NorgeTuren foregår som en todelt tur. Først en 860m togtur –ind i fjeldet. Herefter skiftes til 1040m kabelbane, med en stigning på 40 grader. Turen tager 15-20 minutter. Gaustabanen, blev lanceret i 1953. Drømmen var et turistområde så unikt og spændende, at alle skulle have muligheden for, at opleve Gaustatoppen. Forsvaret blev inddraget til medfinansiering, men som tiden gik med byggeriet, blev det mere og mere forsvar og mindre turisme. Banen stod færdig i 1959, men der var turisterne helt væk. Det man fik, var et hermetisk lukket NATO-anlæg, som efterhånden også fungerede som vej- og sendestation. Banen blev åbnet for publikum i 2010 - gå ikke glip af denne tur. 

VRÅDAL - ET MEKKA AF VANDOPLEVELSER

Midt i den lille bygd Vrådal, ligger Quality Straand Hotel. Omkranset af fjelde og skove, med stolte, gamle traditioner og sit helt eget særpræg. I stille og maleriske omgivelser og udsigt over indsøen Nisser. Nisser er forbundet med sluser til Vråvatn, der strækker sig over 60 km.

SOMMERAKTIVITETER PÅ VRÅDAL 

Ved hotellet Quality Straand Hotel & Resort: En lille, dejlig strand,og ved vandkanten lige nedenfor, finder du Straand Sommerland. Her er sandstrand, legesager, trampoliner, STOR vandtrampolin, beachvolley-baner, græsplæne og 12 meter højt klatretårn. Udlejning af robåde, kanoer og vandcykler. 
Lej almindelige og terræncykler på hotellet, nyd en tur på stierne langs Nisser og Vråvatn.

Stoleliften i Vrådal Panorama Skicenter, 5 km fra Straand kører i juli og august, bringer dig op til flotte fjeldområder med en fantastisk udsigt over Vrådal.
Fra Straands eget hestecenter arrangeres rideture i skov, børneridning og ture med hest og vogn.

GÅ IKKE GLIP AF DETTE PÅ VRÅDAL

•Sightseeingtur med M/S Fram, bygget i 1909, et kulturhistorisk must i Vrådal. Turen starter lige ved hotellet og er en super idyllisk tur med sluser og fantastisk natur.
• Bø Sommerland  - 1 times kørsel fra hotellet - et vandeldorado for store og små
• Bærplukning - Vrådal er kendt for at ligge i et bærrigt område
• Mini-golf putting bane med 9 huller ved Vrådal
• Sølvsmedietunet med Nisseloftet, hvor det er jul hele året
• Telemarkskanalen - en vidunderlig heldagstur