Del
Atmosfæren

Hvis hotellets vægge kunne tale, ville der nok komme interessante historier frem om færden, festlige- og socialt samvær og interessante samtaler blandt alt fra minearbejder, statsoverhoveder til sågar adelige.
Alle samfundslag har fra tid til anden gjort sin gang i disse historiske bygninger.


Historien i korte træk
Det startede som ”Funken” funktionærmesse i efterkrigsårene og frem til midten af 1980érne var det Store Norske funktionærbolig og samlingspunkt for sociale samvær blandt de ansatte.
I starten af 1990érne køber Hurtigruten Svalbard Funken, efter renovering åbnes for hoteldrift som ”Spitsbergen Hotel” med 21 værelser. Turismen tager til og efterspørgslen på sengepladser er hurtigt stigende. I årene 1994 til 2007 udvides og renoveres hotellet af flere omgange med konference faciliteter, større restaurant, hotelværelserne renoveres alle får bad og ny hotelfløj i to etager tilbygges.

Beliggenhed og om hotellet

På Haugen, i udkanten af centrum, med fantastisk udsigt over Longyearbyen, Larsbreen og Hiortfjellet og ca. 10 minutters gang til gågaden med supermarked, vinmonopol, butikker, café, restauranter og turistkontor.
Nyt navn og nyt look!
Februar 2018, Velkommen til et hotel i helt nye klæder og nyt navn ”Funken Lodge”.
Der er faktisk stedets oprindelige navn, som atter tages i brug og dermed kommer hotellets historie frem fra gemmerne. Hele hotellet har været igennem en totalrenovering fra A til Z med fokus på komfort i moderne rammer. Personalet i receptionen er altid smilende og hjælpsomme med praktiske oplysninger eller råd og vejledning til oplevelser i de unikke omgivelser.

Værelserne

Det kan være svært at holde sengetiden, der er jo så meget man skal nå at opleve. Alle værelser er nyrenoveret med komfortabel indretning, så det er heller ingen skam at trække sig tilbage for en god nats søvn. Og jo der er mørklægningsgardinerne når midnatssolen står høj på himlen.

Funken Lodge har i alt 88 værelser. 59 standard m. dobbeltseng, 10 standard m. separate senge, 14 enkeltværelser, 1 handikapvenligt og 2 juniorsuiter og 2 suiter. Alle værelser har TV, minibar, kaffemaskine. Badeværelse med brusebad, badekåbe og tøfler. Gratis Wi-Fi på hele hotellet.

Standard dobbeltværelse 18m2, dobbeltseng 180cm, lænestol m. puff og lille bord.
Standard twin-værelse 18m2, Separate senge 2 x 90cm, lænestol m. puff og lille bord.
Standard enkeltværelse 16m2, Enkeltseng 120cm, lænestol.
Juniorsuite 27m2, Dobbeltseng 180cm, større siddeområde med lænestol m. puff og sofabord.
Suite 27m2 Separat soverum med dobbeltseng 180cm. Stue med siddegruppe med sofa, 2 lænestole og sofabord.

Lidt ekstra

Motionsrum og velvære-afdeling med sauna. Gratis WiFi på hele hotellet.
Elevator og handikap venlig indgang til hotellet.

Funken Bar
Har dagen været begivenhedsrig, så lads os mødes i baren til en sludder om oplevelserne – og lad gerne bartenderen serverer din ynglings kaffe, øl fra det lokale bryggeri eller en velsmagende cocktail.
Trænger du bare til at få benene op og slappe af – så kalder pejsesalonen med sine bløde møbler. Tag gerne læsestof med fra biblioteket og fordyb dig i beretninger fra Nansens og Amundsens polar-ekspeditioner.

Det gamle Nordpolet
I gamle dage var det her funktionærer og minearbejderne fik udleveret den rationerede alkohol.
Med en hyggelig atmosfære og noget mere stilfuld indretning end dengang, bruges lokalet til vin- og champagnesmagning. Sagt med lidt humor, danner lokalet stadig rammen om ”udlevering af rationerede mængde alkohol”.
Funktionærmessen Restaurant
En restaurant som gerne vil skille sig ud fra med servering af mad i særklasse og dette med byens bedste udsigt til centrum, Longyearbreen og Hiorthfjeldet.
Kokkene står fremme i åbent forum, så man kan følge med i tilberedningen af retterne og duftene får stemningen til at summe af forventning. Konceptet skiller sig også lidt ud med et menukortet, der lægger op til ”share a meal” så alle kan få smagt lidt af det hele ved bordet.
Nogle af signaturretterne er Côte de boeuf med kød fra Hetland Gård, kongekrabbe fra Finnmarken og lokalt Svalbard rensdyr.
Uden drikke dur festen ikke – jo selvfølgelig gør den dét men tag nu alligevel tiden til at kigge vinkortet igennem. Det vil helt sikkert være én blandt de utallige valg af vine, der falder i smag. Og ellers lad tjeneren komme med forslag. For rygterne siger at vinkælderen rummer over 300 forskellige vine og mere end 70 forskellige champagner.