Del
Atmosfæren

Er afslappet, ja nogle vil måske endda kalde det ”hjemligt”. Her kommer gæsterne hinanden ved over madlavning i køkkenet eller opholdsstuen. Komforten er i top og priserne rimelige.  I entréen tager man stadig sine sko af , det er en gammel svalbardskik som også følges på Coal Miner´s Cabins, tøfler kan lånes i Stormessa.

Beliggenhed og Historien
Beliggende lige udenfor Longyearbyen, ca. 25 min. gang fra centrum (2 km) Området hedder Nybyen, men stedets historier starter i 1930érne, hvor Kulmine 1 åbner og bolig-barakker blev opført til minearbejderne. Under 2.Verdenskrig rammes Nybyen, alt brænder til grunde og minedriften stopper. Først efter krigens afslutning genopbygges boligerne og det er præcis disse der i dag udgør rygraden af dette unikke overnatningssted som indtil 2015 hed Spitsbergen Guesthouse.
Hovedbygget med reception, spisesal og bar, kaldes stadig den dag i dag for ”Stormessa”. Det var nemlig her minearbejderne fik serveret alle måltider efter det opslidende arbejde i minen.

Værelser & lejligheder

På Coal Miners Cabin bor man simpelt og komfortabelt.  Der er i alt 73 værelser, 1 stk. 2 pers. lejlighed og 2 stk. 4 pers. lejlighed fordelt på tre 2-etagers huse.
Hvert hus har fælles køkkenfaciliteter til selvhusholdning, opholdsstue til hygge og vaskeri.
Hver værelses korridorer har 4 baderum og 4 toiletter. Alle husene blev total renoveret i 2017 med nye baderum, toiletter og varme Lodge-stil farver opholdsstuen og på værelserne.
Standard twin 10m2, 2 enkeltsenge, 2 pers.
Suite  til 2 pers.  2 enkeltsenge, eget badeværelse med brusebad og wc.
Suite til 4 pers. 4 enkeltsenge, eget badeværelse med brusebad og wc.

Lidt ekstra

Gratis WiFi i alle tre huse og hovedbygget ”Stormessa”.
Ingen handikap faciliteter, trapper mellem etagerne og ingen elevator.
Lufthavnsbussen kører til Coal Miner´s Cabins.

Nyt navn og nyt look
I 2017, nyt navn Coal Miners Cabin, som relaterer tilbage til netop dét stedet var før turismen kom til.
Og et helt nyt look efter en omfattende renovering, dog uden at ændre på sjælen og historien. Hovedbygget ”Stormessa” fik ny reception med lille kiosk/souvenirbutik og den sparsomme spisesal fik helt nyt look og omdøbt til Coal Miners Bar & Grill.

Coal Miners Bar & Grill
Her serveres den fælles morgenmadsbuffet for gæsterne.
Tag en slapper i de bløde sofamøbler ved baren og lad dig gerne friste med en kop specialkaffe, lokal øl eller frisk cocktail. Har du været afsted på tur og er sulten som en ”isbjørn” – så kan du sikkert blive fristet af menukortet med lækre retter af comfort food tilberedt på kulgrill. Den hjemmelavede hamburger er et hit her.