Del

Ruten Fjellstue

Ruten Fjellstue ligger langs Bjørnsonvegen øverst i Espedalen og Peer Gynts Rike. Espedalen siges at have det smukkeste fjeldterræn i Gudbrandsdalen og er måske netop derfor en favorit blandt mange. Glimtende søer, grønne skove og det åbne højfjeld med flotte udsigter er uimodståeligt og så i sammenhæng med et virkelig godt turnet. 860 m.o.h. - udsigt over Espedalen og mod Jotunheimens fjeldtoppe. ”Oppe i Norge der boede 3 trolde…”, det kunne være netop heroppe. Adressen er Bjørnsonvegen, ganske passende.
Området er kendt for det de gode fjeldaktiviteter og friluftsliv. Masser af turstier begynder ved fjeldstuen og forgrener sig i både skov- og højfjeldsterræn, alt sammen tilknyttet DNT-vandrestier.


FJELDSTUEN

Ruten Fjellstue, er traditionel, ældre, men nænsomt moderniseret med tæt, hyggelig atmosfære. Familien Brenden/Bredli er 3. generation og garant for en tæt uformel og hyggelig atmosfære. Her lægges vægt på lokale råvarer i maden.
Børn trives i fjeldstuens rolige omgivelser og kan deltage i aktiviteter som fx ridning på fjordheste eller børneture, hvor der fortælles om dyr og natur.
Gratis Wi-Fi. Bar med alle rettigheter. Hyggelig fællesrum og 200 år gammel pejsestue i tømmer. TV-stue, sauna, udendørs Badestamper (6 + 12 personer) og Eget Bryggeri.

 

VÆRELSERNE

Alle 24 værelser har enkel, god standard med eget bad/toilet. Værelserne har forskellige størrelser, nogle har ikke plads til opredning, og andre kan rumme op til 5 personer. Værelserne er nordvendte mod fjeldet eller sydvendte mod dalen (tillæg).