Del

Sommerferie i Bergen

Bergen - Fjordenes hovedstad

Norges anden største by, beskrives ofte som indgangsporten til fjordriget og det med rette. Byen er omgivet af syv fjelde og nogle af verdens smukkeste fjorde. Et perfekt udgangspunkt for en byferie kombineret med fjeld- og fjordoplevelser.
Selve byen har aktiviteter for enhver, hvad enten det er historie, kultur eller shopping. Byen summer af liv og atmosfære på de hyggelige caféer og restauranter.
I de nærliggende gader kan du finde smarte og trendy butikker, der forhandler tøj og brugskunst. Bergen Storcenter, Kløverhuset og Galleriet på Torgallmeningen er indkøbscentre, hvor du kan få luftet dit betalingskort.

Bryggen

Bryggen i Bergen, en af byens mest populære attraktioner både om dagen, med et smukt udsyn til den hyggelige havn og det berømte fisketorv, der nu er ombygget til torvehaller, og om aftenen hvor mørket sænker sig over byen, og lyset bliver tændt i alle husene og spreder sig op af fjeldsiden og i centrum af byen. De gamle og meget smukke havnebygninger, , designet og bygget efter Hansa-stilen, der daterer tilbage fra 1700-tallet. er de mest kendte middelalderbosættelser i Norge. Her finder du nogle af de bedste restauranter, som er i Bergen, hvor især den populære restaurant Bryggeloftet & Stuerne fra 1910 byder på traditionelle retter med lokale og friske råvarer. Besøg også Hanseatmuseet, Bryggen Museum, Håkons Hall og det før omtalte Fiskemarkedet.
Fisketorvet lige ved siden af Bryggen, summer af liv fra de mange besøgende og et populært sted for turister. Torghallen på kajen huser Turistkontoret, her kan du kan finde hjælp med alt fra bykort, koncert- og busbilletter og andre gode råd omkring besøget og opholdet i Bergen

På en tur rundt i de omkringliggende stræder og gader finder man trendy butikker med både tøj og brugskunst. Bergen Storcenter, Kløverhuset og Galleriet på Torgallmeningen torv/gågade er indkøbscentre med masser af butikker for de som har lyst til lidt shopping.

Fløibanen

Du må ikke gå glip af turen med Gondolbanen Fløibanen. Den kører fra centrum af byen og op til toppen af fjeldet Fløien. På vej op kan du se hvordan bergenserne har bygget deres huse i fjeldsiderne og på toppen kan du nyde den fantastiske udsigt ud over byen, fjeldene, fjordene og havet.
Fløibanen, En sporvognskabelbane til Fløyen 320 m.o.h. Fløibanen starter midt i centrum og på ganske kort tid har man tilbagelagt en højdeforskel på ca. 300 meter. Fra toppen af Fløyen, har man en helt fantastisk udsigt over byen, fjorden og fjeldene. Herfra er der også flere vandrestier for de vandreglade.

Museer & musik

Bergen har også et stort udvalg af museer til de mere kulturelle, bl.a. Bergen Kunstmuseum, Gamle Bergen Museum, Bergens Senter for Moderne Kunst og Edvard Grieg Museet Trollhaugen, hvor den kendte norske komponist levede og komponerede sin musik i 22 år.
Bergen er vært for flere festivaler hvert år. Fx Bergen International Festival, Natjazz, BergArt, Bergenfest og Bergen Internationale Filmfestival. Et af verdens ældste Symfoniorkestre finder du i Bergen, og du kan nyde verdens kunst på flere teatre, balletter og koncerter i byen.
Ikke langt fra Trollhaugen ligger Fantoft Stavkirke. (en stavkirke i Fana bydel i Bergen der oprindeligt blev bygget i 1150. Den nye kirke er en rekonstruktion af den forrige kirke som desværre nedbrændte i 1992.)

Er du til naturvidenskabelig og teknologi er VILVITE center et besøg værd. Her kan du tage på opdagelsesfærd blandt 100 forskellige apparater og eksperimenter.

Til vands

- lige fra de korte sightseeingture på 1 time, til ture på flere dage. Prøv f.eks. en sejltur på Sognefjorden. En helt fantastisk naturoplevelse ud over det sædvanlige.

Norge i en nøddeskal

Bergen er et perfekt udgangspunkt til at besøge de omkringliggende fjelde og fjorde. En af de bedste måder at få alle oplevelser i én pakke er med "Norge i en nøddeskal" dagsturen.
Turens varighed er ca. 12 timer.