Del

Vigtig information

Opdateret 03. maj 2021:

Rejsevejledning til Norge, gyldig for danske statsborgere

Uddrag fra : https://www.visitnorway.dk/planlag-din-tur/coronavirus/

Den norske regering har besluttet, at alle, der rejser til Norge fra et såkaldt 'rødt land' skal kunne fremvise en negativ SARS-CoV-2-test ved ankomst til Norge. Testen skal være udført mindre end 24 timer før indrejse. Kan du ikke fremvise en negativ test, bliver du formentligt nægtet adgang. 

Der er enkelte undtagelser til denne regel, for eksempel nordmænd der er på vej hjem, personer der har bopæl i Norge, samt personer der ofte rejser til Norge for at arbejde

Hvis du ikke har bopæl i Norge, skal du i karantæne i 10 dage ved ankomst, for eksempel på et hotel. Dette gælder også personer, der besøger familie i Norge.

På den norske sundhedsstyrelses hjemmeside kan du se et kort, der viser områder undtaget fra karantæne ved indrejse. Ankommer du fra et område markeret med rødt eller rødt/gråt, skal du i karantæne i 10 dage ved ankomst til Norge. På kortet kan du også se hvilke regler der gælder for personer fra lande i EU/EØS/Schengen, som har arbejds- og opholdstilladelse. Siden bliver opdateret mindst hver anden uge.

Hvis du rejser til Norge kan du blive testet for coronavirus (gratis) ved ankomst i nogle lufthavne, ved nogle grænseovergange og på nogle havne.

Vær opmærksom på, at opdateringer af rejseråd og retningslinjer, både nationalt og lokalt, kan ske med kort varsel. Dette gælder både ændringer af nuværende regler og indførelse af mulig karantænepligt ved eventuelle lokale smitteudbrud. Alle rejsende skal derfor holde sig opdateret og tage hensyn til lokale forhold under rejsen i Norge.

For rejseråd og officiel information fra de norske sundhedsmyndigheder, se
helsenorge.no

For opdateret information om, hvem der kan rejse ind i Norge fra de forskellige lande og regioner og under hvilke karantænebetingelser, se det norske udlændingedirektorats hjemmeside.

For nyheder, opdaterede tal, information og råd om hvordan du skal forholde dig til coronaviruset, se Folkehelseinstituttets hjemmeside.

Vigtig information fra den norske regering og andre relevante myndigheder finder du på regjeringen.no.

Vi har desværre ikke mulighed for at oplyse om reglerne for ikke danske statsborgere – her må du søge information hos ambassaderne.

Det er den rejsende der selv skal holde sig orienteret – da forholdene hurtigt kan ændre sig.

Husk pas og sygesikringsbevis på rejsen til Norge. Du skal kunne fremvise bevis for din bopæl / region.
Medbring også flere mundbind, så du ikke risikerer at blive afvist et sted der kræver mundbind.

Har du spørgsmål om Corona virus (COVID-19) mens du er i Norge, kan du ringe til den landsdækkende informationsservice på telefon (+47) 815 55 015.

Information om Hurtigruten

Har du bestilt en rejse med Hurtigruten gennem Norsk Rejsebureau, vil du blive kontaktet med henblik på dine muligheder for ændringer, afbestillinger og aflysninger.

Vi kan desværre ikke sige hvornår netop du bliver kontaktet, men så snart vi har afklaring på din sejlads kontakter vi dig.

Har du bestilt din rejse direkte hos Hurtigruten skal du kontakte dem direkte.  

Her kan du holde dig opdateret:

Udenrigsministeriets hjemmeside

Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Spørgsmål og svar fra Sundhedsstyrelsen

Gouda Rejseforsikring om coron 

Rejsegarantifonden - information til rejsekunder med aflyste rejser.