Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam metus risus, pharetra sed urna nec, fermentum consectetur nunc. Nulla lectus nulla, ultricies quis vehicula sed, consequat in justo. Curabitur felis nunc, gravida id feugiat eget, lacinia ut orci. Donec blandit non mi ut imperdiet. Integer hendrerit rutrum arcu, nec pretium mauris porta sed. Sed congue ligula a felis mattis, id tempus leo ultrices. Nunc dapibus ex nisi, non convallis augue tristique sed. Integer tincidunt viverra tincidunt. Nulla iaculis accumsan ultricies. Mauris magna massa, scelerisque in tempor sed, sodales quis elit. Sed vitae mollis ex, eu suscipit magna. Proin libero augue, aliquam nec aliquet in, blandit eu tellus.

Hurtigrutens destinationer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam metus risus, pharetra sed urna nec, fermentum consectetur nunc.

Hurtigrutens historie

1891 Statens dampskibskonsulent August Kriegsmann Gran lancerer idéen om en ekspresrute søvejen mellem Trondheim og Hammerfest. Los Anders Holte fra Harstad var den centrale person i kortlægningen af Hurtigrutens sejlplan og gjorde et stort arbejde med registrering af distancer og beregning af tidsforbrug,

1893 Med dampskibet DS Vesteraalen lægger kaptajn Richard With fra kaj i Trondheim med kurs til Hammerfest. Dette var starten på den traditionsrige Hurtigruten.

DS Vesteraalen passerede den nordlige polarcirkel ved 66°33′38″ på sin første færd mod Hammerfest. Siden den gang har Hurtigrutens skibe passeret polarcirkelen i hver eneste gennemførte sejlads, og også været et rutegående fartøj i det Arktiske farvand. Siden daglige afgange fra Bergen blev indført i 1936 har Hurtigruteskibene passeret den nordlige polarcirkel to gange dagligt – en på den nordgående rejse og en på den sydgående rejse.

Årstiderne

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam metus risus, pharetra sed urna nec, fermentum consectetur nunc.

Maden om bord

Oplev smagen af norsk natur. Kystlandskabet vi sejler langs, er et af verdens mest fantastiske spisekamre og en kulinarisk rejse af de sjældne. Den er ren, velsmagende med specialiteter og en stor variation.  Hurtigrutens madkoncept er nøje udvalgte lokale friske råvarer der dagligt kommer om bord fra den lokale leverandør og gamle norske madtraditioner giver gæsterne en autenticitet som kun få andre kan tilbyde. 

Praktisk information

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam metus risus, pharetra sed urna nec, fermentum consectetur nunc.

Skibene

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam metus risus, pharetra sed urna nec, fermentum consectetur nunc.