Del

PRAKTISKE INFORMATIONER M/S ROALD AMUNDSEN

ALKOHOL

Du må ikke medbringe eller drikke alkoholiske drikkevarer ombord, med mindre det er købt i skibets restauranter og barer. Vin, Øl, og spiritus, der er købt i de havne som skibet lægger til samt Hurtigruten butik, bliver opbevaret af skibets besætning og leveret til kahytten på rejsens sidste dag. Man skal være 18 år, ifølge norsk lov,  for at kunne købe øl og vin og 20 år for køb af spiritus 

ÆNDRINGER I REJSEPLAN OG UDFLUGTER

På din rejser sejler skibet i områder, hvor elementerne er styrende. Hav- og isforhold kan gøre at der ændres i rejseplanen. Dette betyder at ruter og udflugter løbende kan ændres. Udflugterne kan også ændres ved et minimum / maksimum antal af deltagere. Vi forbeholder os ret til at ændre både ruten og indholdet af udflugterne uden forudgående varsel.

CHARTERFLY TIL USHUAIA

Flyvningen fra Buenos Aires til Ushuaia i Argentina og omvendt er en del af rejsen, og der flyves som regel tidligt om morgenen fra Ushuaia, og retur med ankomst i Buenos Aires er om eftermiddagen. Flyselskabet bekræfter først de endelige flytider mellem Buenos Aires og Ushuaia et par dage før afrejsen. De endelige flytider og boardingkortet kan fås ved Hurtigrutens personale på Emperador Hotel i Buenos Aires dagen før afrejse. Hvis du ikke skal overnatte i Buenos Aires efter sørejsen, kan hjemrejsen fra Buenos Aires i alle tilfælde tidligst blive kl. 20.00.

Flyvningerne fra Buenos Aires til Ushuaia og retur er fra/til indenrigslufthavnen Jorge Newbery Airport. Det tager mindst tre timer at skifte mellem indenrigslufthavnen og Ministro Pistarini International Airport, der ligger i Ezeiza, 22 kilometer fra Buenos Aires.
Hurtigruten og Norsk Rejsebureau påtager sig intet ansvar for mistet returrejse i tilfælde af forsinkelse.

BØRN

Af sikkerhedsmæssige årsager på rejser i Antaktis, accepterer Hurtigruten ikke børn under 5 år.
Der er ingen aldersbegrænsning på børnene på andre destinationer.  Også af sikkerhedsmæssige grunde vil børn under 12 år blive vurderet før hver landgang. Det er udelukkende kaptajnens ansvar og ret at tillade børn landgang.

FORHOLD FOR HANDICAPPEDE

M/s Roald Amundsen er velegnet til kørestolsbrugere. Personer skal rejse med en ledsager hvis man har behov for for særlig bistand. M/s Roald Amundsen landgangsbro anvendes til kørestole. I havne, hvor tidevandsforhold eller andre omstændigheder kræver brug af en mobil landgangsbro, eller ved landgang med Polarcirkelbåde, er der ingen mulighed for at anvende kørestole. Check in og check ud i Kangerlussuaq i Grønland er med Polarcirkelbåd, så det er ikke muligt at starte og slutte din rejse i Kangerlussuaq.

MILJØ OG GRØN SEJLADS

Alle kaptajnerne på Hurtigrutens skibe sætter en ære i at planlægge ruterne, så belastningen af ​​motorerne begrænses, også udspil reduceres. Alt affald bliver opbevaret om bord, indtil det kan deponeres til behandling i land. Hurtigruten dumper aldrig affald i havene der sejes i, og passagerne bedes om ikke at efterlade nogen former for affald på udflugterne. I befolkede områder, hvor der er affaldscontainere, bedes man bruge dem. Respektér opfordringen: "Efterlad intet andet end fodspor, tag ikke andet med end billeder."

EKSPEDITIONSHOLD

M/s Roald Amundsens Ekspeditionshold er sammensat af en ekspeditionsleder, en assisterende ekspeditionsleder og flere undervisere og eksperter. Ekspeditionslederen vil løbende opdaterer om rejsens forløb og orienterer om interessante steder og dyre-observationer under hele rejsen. Oplysninger om ekspeditionsholdet findes på Informationstavlen tæt på holdets informationsskranke. Ved skranken findes oplysninger om turen, og der kan bestilles udflugter samme sted.

REDNINGSUDSTYR, REDNINGSVESTE OG SIKKERHED OM BORD

M/s Roald Amundsen opfylder alle sikkerhedskrav for et moderne fartøj, og er egnet til sejlads i isfyldte farvande. Efter ankomsten om bord, instrueres alle passagerer i sikkerhedsprocedurer og brug og placering af sikkerhedsudstyr. Opslag om sikkerhed findes på indersiden af ​​kahytsdøren. Det er vigtigt at du sætter dig ind i skibets sikkerhedsplan. Særlige sikkerhedsbestemmelser gælder for landgange med Polarcirkelbåde. Følg ekspeditionslederens og besætningens instruktioner. Særlige redningsveste til brug ved landgang uddeles til alle passagerer før første landgang. En obligatorisk briefing om retningslinjerne for sikkerhed bliver også givet.

HELBREDSATTEST

I henhold til Hurtigrutens krav, skal alle rejsende til Antarktis og det nordøstlige Grønland dokumentere, at de er egnede til at rejse, ved hjælp af en helbredsattest, der er underskrevet af egen læge. En formular sendes til dig i god tid før din rejse. Skemaet skal udfyldes og medbringes på skibet hvor det afleveres personligt  efter check in til skibslægen. Boarding kan nægtes, hvis ikke attesten afleveres til tiden.

ULYKKESTILFÆLDE OG MEDICIN

Ombord findes en engelsktalende læge og sygeplejerske der er med på hele rejsen. Derudover findes faciliteter med det nødvendige udstyr og medicin til at håndtere små nødsituationer. I tilfælde af en alvorlig nødsituation, kontaktes nærmeste hospital. Du vil blive opkrævet betaling for medicinske konsultationer samt medicin. Det anbefales at medbringe rejse- og sygeforsikring samt tegnet rejseforsikring. Hvis du er afhængig af medicin, rådes du til at medbringe tilstrækkelige forsyninger i tilfælde af eventuelle uforudsete forsinkelser. Vi anbefaler at medicinen medbringes i din håndbagage, og at medicinen er korrekt mærket med klare anvisninger om dens anvendelse. Hvis du er afhængig af vitale stoffer, bedes dette venligst oplyses til skibets læge inden afsejlingen. Sygdom om bord kan medføre karantæne, og ordrer fra skibets læge og kaptajnen skal følges.

MOBILTELEFON

Din mobiltelefon vil fungerer de fleste steder på kysten - afhængigt af operatøren. Bed eventuelt udbyderselskabet om yderligere oplysninger. Du kan bruge din telefon om bord på skibet, så længe der er forbindelse på internationalt prisniveau. Prisen afhænger af, hvilket mobilselskab du har. Spørg din udbyder om satser, og om abonnementet virker på skibets MCP Satellite System.

PAS OG VISUMKRAV

Vi anbefaler at du bruger et par minutter på at blive fortrolig med de nødvendige rejsedokumenter, der skal vises, inden du kan gå om bord. Du er selv ansvarlig for at have alle de nødvendige rejsedokumenter med, og vise dem når det er nødvendigt. Pas er dit eneste gyldige legitimation på alle rejser med M/s Roald Amundsen. ID-kort accepteres ikke. Dit pas skal være gyldigt i mere end seks måneder efter hjemkomsten til Danmark. Ved check in skal passet afleveres til besætningen for lette indrejse- og toldformaliteter i de lande, der besøges. Besætningen beholder passet under hele rejsen og tilbageleveres først ved rejsens slutning. Vi anbefaler at du medbringer fotokopier af passet. Det er passagernes eget ansvar at kunne identificere sig og anskaffe nødvendige visa, før sørejsen begynder. Afhængigt af nationalitet kræver mange lande indrejsevisum. Hurtigruten og Norsk Rejsebureau kan ikke gøres ansvarlig for nægtet adgang til et fly eller indrejse i et land, eller hvis en passager på anden måde får vanskeligheder eller omkostninger, som følge af passet ikke godkendes, eller man ikke har det krævede visum eller anden dokumentation.

LANDGANG MED POLARCIRKELBÅD

Udflugter på vand og sikre landgange i ellers utilgængelige områder, kan lade sig gøre ved hjælp af skibets robuste polarcirkelbåde. Du skal være temmelig adræt for at komme om bord i bådene, men ellers er der intet at bekymre sig om ved at sejle i dem. Besætningen på skibet viser, hvad du skal gøre, og følger du anvisningerne, bliver det naturligt efter et par dage. På alle landgange med Polarcirkelbåde skal du benytte ordentligt fodtøj. I Antarktis er det obligatorisk at bruge gummistøvler på alle landgange. På alle andre destinationer er støvler nyttige. Medbring gerne dine egne støvler, eller lej et par om bord. Landgang afhænger af, om der er gunstige betingelser.

SKIBETS SIKKERHED

M/s Roald Amundsen overholder ISPS-reglerne (International Ship og Port Security System), hvor al bagage undersøges med røntgen og metaldetektor på havneanlæg eller på skibet. Husk på dette, når bagagen pakkes til rejsen. De internationale regler omfatter også scanning af håndbagage i alle anløbshavne på hele rejsen.

SÆRLIGE ØNSKER

Hvis du har specielle ønsker eller krav - fx vegetar-, diabetisk eller glutenfri mad - bedes du oplyse dette, når du bestiller din rejse. Når du kommer om bord skal du kontakte overtjeneren så man ved hvem og hvor du sidder i restauranten, Hurtigrutens personale vil gøre sit bedste for at imødekomme sådanne anmodninger, men kan ikke garantere at kunne gøre det, og på ingen måde kan en sådan anmodning blive en del af en kontraktlig aftale.

VACCINATIONER

Spørg din egen læge om der anbefale vaccinationer til den rejse du skal på.

DRESS CODE

Påklædningen ombord er uformel. Nogle passagerer vælger dog at skifte tøj før middag, men dresscode er snarere afslappet end formel. Vejret kan skifte i løbet af hver sejlads eller endda i løbet af dagen. Vi anbefaler at du tager højde for det og har en lagdelt påklædning, der gør det nemt at tilpasse sig ændringer i temperatur, vind og nedbør. På alle rejser anbefaler vi at medbringe åndbart, vand- og vindtæt tøj. En varm hue, handsker, halstørklæde og termotøj og -undertøj kan være meget nyttige. På land, hvor det kan være iskoldt, er solide sko vigtige på udflugterne, og en stok eller vandrestav kan også være nyttig.

BARSERVICE

M/s Roald Amundsen har en bar med et fremragende udvalg af spiritus, vin, øl og sodavand til moderate priser og en lounge med kaffeservice.

KAHYTTER

Skibet har en bred vifte af komfortable kahytter, alle med eget badeværelse.

Vær opmærksom på at receptionen muligvis åbner for check in, før kahytten er klar til brug. Du får besked når denne er klar. Du må forvente lidt støj og vibrationer i nogle af kahytterne, det varierer alt efter kahyttens placering. Støj påvirker mennesker forskelligt, hvad der kan være et stort problem for én person, er ikke noget problem for andre.

Krydstogtskort / betaling / kreditkort

Når du checker ind på skibet udleveres et krydstogts-betalingskort som en del af kontrollen i proceduren i overensstemmelse med ISPS-regler. Alle passagerer ombord skal altid bære dette kort ved landgange. Kortet fungerer som adgangskort på landgangsbroen, så skibets besætning altid ved, hvem der er om bord og i land. Kortet er både nøglekort til kahytten og det eneste gyldige betalingskort om bord.

For at aktivere krydstogt-betalingskortet skal du have et kreditkort - Visa, American Express, Diners eller Mastercard. Kreditkortet skal være gyldigt mere end tre måneder efter opholdet om bord. Hurtigrutens system understøtter ikke MaestroCard. Når du bruger sit kreditkort på skibet, bliver kontoen debiteret i norske kroner. Kursen fastsættes af kreditkortselskabet. Aftenen før rejsens slut, afregnes alt om bord, og en kvittering bringes til kahytten af besætningen. Der kan ikke hæves kontanter eller valuta om bord.

ELEKTRICITET

I kahyttens stik er der 230 volt / 50 Hz og til kontinentale to-bens stik. Suite-kahytter har 110 volt-stik til barbermaskiner. Adaptere kan købes i butikken.

UNDERHOLDNING

Om bord lægges der vægt på afslapning og opdagelse, ikke på kommerciel underholdning, der ofte en del af konventionelle krydstogter. Hurtigrutens mål er at lade passagererne komme helt tæt på den unikke natur og give mulighed for at dele erfaringer med andre rejsende. Indimellem kan der være musikalsk underholdning om aftenen.

FITNESSRUM, SAUNA OG JACUZZI

På dæk 7 findes et moderne fitnessrum og en komfortabel sauna hvor du kan nyde en fantastisk udsigt til landskaberne der passeres. Du kan også tage et dejligt varmt bad i en af to jacuzzier ue på dækket.

DRIKKEPENGE

Det er vores erfaring, at mange gæster ønsker at give en særlig tak til service-besætningen. Du skønner selv, hvor meget du vil give til personalet, der arbejder i barer, restaurant og kahytter. Det anbefales at give 80 norske kroner pr. gæst pr. dag i gennemsnit. Uanset beløb skal man udfylde den formular, der ligger i kahytten og give den til receptionisten to dage, før rejsen slutter. Beløbet trækkes på krydstogt-kontoen.

INFORMATION OG SERVICE

På dæk 4 findes reception og ekspedition, hvor personalet står klar til at besvare spørgsmål. I samme område findes også internetcafé, lobby med trådløs adgang og auditorier.

JAKKE

En Explorer-jakke, der kan beholdes, kan hentes ved ankomst til skibet.

SPROG

Sproget om bord er engelsk. Meddelelser, foredrag og skriftlig information gives også på tysk.

VASKERI

Et bemandet vaskeri er tilgængeligt til en lav pris. Selvbetjening og rensning er ikke muligt.

FORELÆSNINGER

Skibets erfarne foredragsholdere har et indgående kendskab til de områder der sejles i. De holder regelmæssigt foredrag om biologi, historie og geologi under hele rejsen. Tidsplan for foredragene annonceres hver dag i dagsprogrammet. Tøv ikke med at kontakte ekspeditionsholdet med eventuelle spørgsmål eller interesser.

BIBLIOTEK

Skibet har et lille udvalg af bøger om forskellige emner, som du er velkommen til at låne.

UDENDØRS DÆK

Skibet har rummelige udendørs arealer hvor du kan nyde udsigten. Både fra selve skibets stævn, hvor der er et stort udsigtsområde eller agterenden på dæk 7. Begge er perfekte udsigtssteder til sidde og slappe af og se verdens natur glide forbi.

POST

Hvem vil ikke blive glad for et brev istedet for en SMS! Breve kan afleveres i receptionen for et begrænset beløb, der dækker servicegebyr og frimærker. Brevene sendes fra næste anløbshavn, hvor det er muligt. Du skal på regne relativ lang tid, inden brevene når frem til modtagerne. Men det er specielt at få brev fra den anden side af verdenen uanset hvornår det kommer. Hurtigruten har intet ansvar for tabt post.

FOTO-KURSER

Om bord på skibet vil Hurtigrutens fotograf inviterer til foto-workshops og praktiske øvelser på dækket for at gøre det muligt at tage de bedst mulige billeder på rejsen.

RESTAURANT OG KØKKEN

Rejsen inkluderer morgenmad, frokost og middag. Restaurant Imaq - det grønlandske ord for hav - tilbyder en unik udsigt fra hvert bord. der er en balkon i den fjerneste ende af restauranten der er et ideelt sted at tage billeder fra. Der er frie pladser til morgenmaden og frokostbuffetten, det skaber en afslappet atmosfære. Middagen varierer mellem buffeter, portionsanretninger og grill-retter. Typen af middag annonceres i dagsprogrammet. Overtjeneren tildeler bordplads inden afsejling. Oplysninger om bordnummer og spisetider findes i din kahyt ved ankomsten. Kontakt Norsk Rejsebureau med særlige anmodninger om siddepladser. På nogle rejser spises gæsterne middaggen i grupper. Når det er muligt, planlægges menuer med årstidens råvarer og udnytter de lokale råvarers fordele for at tilfredsstille den sunde appetit, der er stimuleret af den friske havluft. Regelmæssig kaffe / te er gratis på hele rejsen. Andre drikkevarer og forfriskninger i løbet af dagen er ikke inkluderet i prisen, men kan købes i restaurant, cafeteria og bar.

ROOMSERVICE

Din kahyt rengøres dagligt. der findes ikke roomservice om bord. Måltider og drikkevarer kan ikke serveres i kahytterne.

GUMMISTØVLER

Om bord kan du leje gummistøvler af høj kvalitet til en billig penge. dem skal du bruge til landgang og vandreture. Disse støvler opbevares på skibets landgangsdæk, og du har de samme støvler på hele rejsen. Der kan også lejes kikkerter af høj kvalitet, spadserestokke og et lille udvalg af varme termodragter til en lav pris.

SØSYGE

I receptionen er det muligt at købe søsygepiller. Hvis du har tilbøjelighed til søsyge, anbefaler vi dig at medbringer dine egne piller, som du er fortrolig med. Du kan også købe "seabands" (armbånd, der siges at modvirke søsyge).

BUTIK

I skibets butik er der mulighed for købe moderne tøj, der er egnet til opdagelsesrejser. Ekspeditionsholdet giver gerne ekspertråd om, hvordan man klæder sig korrekt i polar områderne Butikken har et stort udvalg af varmt og praktisk tøj og fokuserer på tekstiler med naturlige fibre. Du finder og også souvenirs, kunsthåndværk og postkort til gode priser. i butikken. Desuden er der et lille udvalg af sæbe, tandpasta og andre varer til personlig pleje.

UDFLUGTERNE

Et udvalg af udflugterne der tilbydes på din rejse kan bestilles hjemmefra. Når det er muligt, sendes oplysninger om udflugter i forvejen, ellers oplyses detaljer og priser om bord. Udflugterne og deres indhold er afhængige af maksimum / minimum antal deltagere, lokale forhold og vejr - og vind.

RYGNING

Der må kun ryges ombord i udpegede områder på udendørs dæk. det er ikke tilladt at ryge hverken i kahytter eller andre steder indendørs. Er du rygere beder vi dig om at vise respekt for miljøet ved at bruge askebægre. Det er strengt forbudt at kaste cigaretskod over bord. Rygning i kahytten medfører et gebyr på 1.500 norske kroner til dækning af udgifter til rengøring af linned og gardiner for at genetablere ikke-ryger-standarden.

EKSTRA SERVICE FOR SUITE-GÆSTER

Som suitegæst på M/s Roald Amundsen får du eksklusiv service ved check in skranken på dæk 5 - bl.a. et køligt glas champagne som start på rejsen. Du får bl.a. en velkomstgave, gratis drikkevarer til frokost og middag inklusive kølet, filtreret vand på karaffel, mineralvand, sodavand, øl og et udvalg af vin. Der tilbydes også et eksklusivt morgenmadsområde med speciale buffetprodukter. Hvis lokale produkter er tilgængelige, tilbydes de først til suite-passagerer. I suiten findes kaffe, te, sødestoffer og fløde, og minibarens indhold ved ankomst er gratis. Der skal betales for genopfyldning af mini baren.

TELEFON / INTERNET

I alle kahytterne findes en telefon. Du kan købe et telefonkort i receptionen og ringe fra skibet. Der er internetcafé om bord (mod ekstra betaling) og Wi-Fi er tilgængeligt i receptionsområdet. Forbindelsen er en 512 mb linje og både internet og telefoner kan af og til være er uden netforbindelse. På grund af den begrænsede kapacitet bør du undlade at up- og downloade tunge filer.

VAND

Du kan drikke vandet fra hanerne i kahytten, men det anbefales at købe vand på flaske eller skibets egenproducerede vand på karaffel i restauranten, på grund af kvalitet og friskhed.

GÅTURE OM BORD

Du skal altid være forsigtig med bevæge dig rundt på skibet - især på de udendørs dækarealer, når vi er på havet. Bemærk advarselsskiltene om våde og glatte dæk. Overhold altid skiltenes advarsler og følg meddelelserne fra besætningen, når det frarådes at gå udenfor. Holde fast i rækværket, men ikke dørkarmene, for at undgå skade

VELKOMSTMØDE / INFORMATIONSMØDE

Ved ankomst om bord skal du deltage i den obligatoriske sikkerhedsinformation for alle passagererne. Der vil også være et velkomstmøde, hvor du informeres om sikkerhed og praktiske oplysninger, her vil du også møde nogle fra besætningen og blive introduceret for skibets centrale personale.