Del

Godt at vide

Specielle behov

Har du specielle behov fx. specialkost eller af helbredsmæssig art, beder vi dig om at informere os dette når du bestiller rejsen. Vi og Hurtigruten vil gøre vort bedste for at imødekomme dine behov, men vi kan dog ikke garantere at vi kan opfylde dine ønsker 100%. Specielle ønsker kan ikke garanteres, men skal anses som et ønske der bliver oplyst til Hurtigruten.

Diæt

Speciel diæt, som fx vegetarkost, skal bestilles i god tid før afrejse.

Mobilitet

Alle skibe, bortset fra de ældre skibe MS Lofoten og MS Nordstjernen, har mindst én kahyt, som er beregnet til rejsende med kørestol samt elevator. Kørestolsbrugere må selv medbringe egen, sammenklappelig standardkørestol og få assistance fra egen rejsefælle.
Havnene på det norske fastland har ramper til ombordstigning/ landgang. Ikke alle af Hurtigrutens udflugter egner sig til gangbesværede. Spørg os venligst ved bestillingen.
Det er yderst vigtigt, at du informerer os om specielle behov ved bestillingen af rejsen, så vi kan gøre alt, hvad vi kan, for at sikre dig en så problemfri ferie som muligt.

Alkohol

Alle skibene har spiritusbevilling. Det er muligt at købe drikkevarer i tidsrummet kl. 06.00 og 03.00.

Bagage

Bagagehåndtering for grupperejser sker ikke på samme måde som ved individuelle rejser. Informationer oplyses af Norsk Rejsebureau.

Svømmebassin/Boblebad

Udendørs boblebad: MS Midnatsol, MS Trollfjord
Udendørs swimmingpool: MS Finnmarken
Udendørs jacuzzi: MS Fram

Hurtigruten i Bergen har egen check-in terminal, for de rejsende der skal med Hurtigruten. I nærheden findes også parkeringshus med tilbud om langtidsparkering.

Butik

På alle skibene er der lille souvenirbutik med begrænset udvalg af souvenirs, strikvarer, postkort, frimærker og toiletartikler.

Huskeliste

Husk kikkert, kamera og videokamera, for der er store minder at tage med hjem. Praktisk, varm og vindtæt beklædning, lag på lag princippet anbefales til brug på dækket eller til landturene, det kan være køligt nordpå - også om sommeren. Tøjstilen om bord er Casual og afslappet, der er ingen Dress code. Fornuftigt fodtøj anbefales på udflugterne.

Indchekning i Bergen på individuelle rejser

Terminalen er bemandet og åben for bagage check-in fra kl. 12.30. Passager check-in fra kl. 15.00. På Eventyrgrupperejser er der fælles indcheckning sammen med rejseledsageren fra Norsk Rejsebureau.

Café

I Caféen om bord sælges der drikkevarer, kolde og varme retter. Caféen er normalt åben hele døgnet.

Kæledyr

Der kan ikke medbringes kæledyr på rundrejserne langs Norges kyst. På Distancerejserne langs Norges kyst gælder særskilte regler for transport af dyr.

Kreditkort /valuta

Der anvendes Norsk valuta ombord. De fleste større valutaer kan veksles. Om bord kan du bruge VISA, American Express, MasterCard og DinersCard.
Et Cruisekort anvendes som betaling for tillægsydelser og afregnes ved slutningen af din rejse. Ændringer kan forekomme.

Rejseleder

Hvert skib har en rejseleder om bord, der sælger udflugter og vejleder med information herom. Rejselederen har ansvar for information om dagens program, udsender dagligt nyhedsbrev, med præsentation af højdepunkter, aktiviteter, tilbud, muligheder og praktisk information samt sørger for løbende meddelelser om interessante seværdigheder, landgang, etc. Lejlighedsvis kan denne service udføres af receptionen.
På Norsk Rejsebureaus grupperejser-Eventyrrejser, er der en repræsentant fra bureauet med på hele rejsen.

Rygning om bord

Rygning er kun tilladt i de udpegede områder ude på dækket og når skibet er i fart.

Servering

Måltiderne serveres til faste tider i spisesalen. Spisetiderne varierer pga. flere spisehold i højsæsonen.
** Morgenmadsbuffet med stort udvalg, serveres normalt mellem kl. 07.30 og 10.00.
** Stor frokostbuffet med kolde og varme retter samt desserter serveres normalt mellem kl. 12.00 og 14.30.
** Tre retters middag serveres normalt mellem kl. 18.30 og 21.00.
Bordsætning for grupper, oplyses af Norsk Rejsebureaus rejseledsager efter check-in.

Sikkerhedsbestemmelser

Det er et sikkerhedskrav, at alle passagerer deltager i en obligatorisk sikkerhedsbriefing, i Bergen. Det kan af og til være nødvendigt at holde kahytsventiler (koøjer) lukket af sikkerhedshensyn. Under øvelser eller i alvorlige situationer er samtlige passagerer forpligtet til at rette sig efter mandskabets anvisninger.

Strøm

220 V vekselstrøm - 2-benstik.

Støj

Hurtigruten er et fartøj i rutefart med anløb på alle døgnets tidspunkter. Der vil derfor forekomme nogen støj, specielt i forbindelse med lastning og losning.

Telefoni og Internet

Med få undtagelser er der god dækning for mobiltelefon, for priser kontakt din egen mobil-udbyder. Nogle skibe tilbyder internetcafé. Der er ikke Internet adgang i kahytterne men kun i receptionsområdet.

Fitnesslokale og sauna

Findes om bord på de nyeste skibe.

Vask

Vaskemaskiner og tørretumblere findes på alle skibene med undtagelse af MS Lofoten og MS Nordstjernen. Poletter sælges i receptionen.

Vækning

Ved anløb om natten vil afstigende passagerer på distancerejser blive vækket 1/2 – 1 time før ankomsthavn.

Værdigenstande

Norsk Rejsebureau og Hurtigruten påtager sig ikke ansvaret for værdigenstande og penge, som opbevares i kahytterne. Vi anbefaler at bruge pengeskabet i receptionen.