Del

Klassiske rejser

Klassisk rundrejse på 6, 7, 11 eller 12 dage

Hurtigruten tilbyder klassiske rejser på 12 dage: Bergen-Kirkenes-Bergen, 11 dage: Bergen-Kirkenes-Trondheim, 7 dage: Bergen-Kirkenes og 6 dage: Kirkenes-Bergen. Rejserne er inkl. kahyt og helpension.

De byer hvor skibet lægger til om dagen fra Bergen til Kirkenes, lægges der til om natten fra Kirkenes til Bergen og omvendt. Ønskes den ultimative rejseoplevelse hvor hele Norges kyst kan opleves i dagslys, anbefaler vi en helrundrejse! Men en ting er sikkert, vi lover at du er sikret nogle helt igennem og uforglemmelige oplevelser på alle rejserne. Vi har her hos Norsk Rejsebureau nemlig mere end 100 års erfaring med Hurtigruten og derfor ved vi også hvilke seværdigheder og aktiviteter, som kunne være i gang. Spørg endelig ombord.

Priserne på hjemmesiden er fra og til priser og er derfor kun vejledende. Hurtigruten har ”flexpriser”, hvilket betyder at prisen ændrer sig alt efter tidsperiode og efterspørgsel. Jo hurtigere du er ude, jo bedre pris vil du opnå. Ring eller skriv til os, så finder vi den bedste pris til dig.

Kig nærmere på din sammensætning af Hurtigruten og glem endelig ikke at læse mere om vores udflugter fra byerne, som vi besøger og stopper ved. Vi har flere udflugter der afhænger af hvilken årstid vi sejler i.

Dag for dag, vælg rejse

Bergen (start)

Rejsen begynder i Bergen, hvor Hurtigruten lægger fra kaj om aftenen og sejler nordpå langs Hjeltefjord, ruten som vikingerne fulgte til Shetlandsøerne og videre. Deltag i velkomstmødet om bord, og lær dine medpassagerer at kende og få masser af nyttige informationer til din rejse mod det høje nord. Nyd den dejlige middagsbuffet og den norske vestkyst i aftenmørket.

Se helårsudflugter

Ålesund - Geiranger fjorden/Hjørundfjorden

Efter at har krydset det åbne hav, navigerer skibet mellem skær og øer til jugendstilperlen Ålesund. Fra 2/6-1/9 sejles ind i den overdådig smukke Geirangerfjord som står på UNESCOs verdensarvliste. Herefter går rejsen videre mod Molde. I perioden 2/9-1/11 sejles ind i den smukke majestæstiske Hjørundfjord.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Trondheim - Rørvik


Om formiddagen gøres stop i den gamle middelalderby Trondheim. Her møder vi en farverig, spændende og historisk by, ikke mindst Norges nationale helligdom Nidarosdomen. Om eftermiddagen går turen videre mod nord. Vi sejler mellem de 6000 øer der ligger smukt spredt i landskabet, som hele tiden skifter og giver noget for både øjne og sjæl. Skibet ankommer Rørvik om aftenen

Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Polarcirkelen og Lofoten

I dag krydser Hurtigruten Polarcirklen tidligt om morgenen. Rejsen går videre til Bodø. her kan du tage på en RIB-safari til verdens stærkeste malstrøm Saltstraumen. Skibet fortsætter videre mod Lofoten, over Vestfjorden og mod den storslåede, stejle Lofotveggen. Hurtigruten anløber Stamsund og Svolvær. Før natten falder på, sejler skibet igen i Raftsundet.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Tromsø

Denne formiddag kan den pragtfulde natur i Harstad og Finnsnes opleves, og Hurtigruten lægger til i Tromsø- porten til arktisk, om eftermiddagen. I denne arktiske hovedstad skinner midnatsolen fra slut maj til sidste uge i juli. Byen er ofte blevet omtalt som Nordens Paris. Byens kendeste vartegn er Ishavskatedralen. Om aftenen fortsætter Hurtigruten mod Skjervøy.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Honningsvåg og Nordkap

Skibet ankommer den arktiske by Hammerfest tidligt om morgenen. Byen er verdens nordligste beliggende by, 70,7 ° Nord. Honningsvåg, der er Finnmarks største fiskelandsby, og her er porten til det spektakulære Nordkap, fastlands-Europas nordligste punkt på 710 N. Honningsvåg er med sine 2.800 indbyggere hovedstaden på Nordkap. Kun Svalbard-øerne ligger mellem Nordkap og Nordpolen.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Kirkenes

Kirkenes er Hurtigrutens vendepunkt og indsejlingen til Barents-regionen. Byen ligger i den yderste nordøstlige del af Norge ved Bøkfjord, og nær den russiske grænse. Nu er skibet omkring 400 kilometer nord for Polarcirklen. Byen har cirka 7.000 indbyggere. De fleste er af norsk oprindelse, mens et mindretal er samisk. Andre stammer fra Finland, og cirka 500 indvandrere er for nylig kommet fra Rusland.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Hammerfest og Tromsø

Om formiddagen ankommer skibet igen til Hammerfest, verdens nordligste by, for herefter at sejle videre til Tromsø. I Tromsø har du blandt andet muligheden for at nyde en smuk midnatskoncert i Ishavskatedralen. Undervejs besøges den lille by Mehamn. Dette intime samfund ligger på den lille Vedvik-halvø, en del af den større Nordkinn-halvø. Trods sin lille størrelse, er Mehamn aktiv og voksende.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Vesterålen og Lofoten

Naturoplevelserne vil stå i kø denne dag. Hurtigruten anløber Harstad om morgenen, for herefter at sejle videre til Vågsfjorden, mod Vesterålen og Lofoten og det smalle og lavvandede Risøyrenna og Stokmarknes, hvor Hurtigrutemuseet kan besøges. Nu nærmere Hurtigruten sig, der for mange er rejsens højdepunkt, Trollfjorden. Her vil skibet forsøge at tage en afstikker ind i denne spektakulære fjord. (sidst i april, til midten af september). Her kommer skibet HELT tæt på bjergsiderne og du kan næsten røre dem med hænderne, en utrolig oplevelse. Dagen afsluttes med indsejling til Svolvær og krydsning af Vestfjorden før ankomst til Bodø efter midnat.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Polarcirklen , De Syv Søstre

Hurtigruten krydser nu polarcirklen, og sejler langs Helgelandskysten og forbi de berømte fjelde De Syv Søstre, der er omspændt af myter og eventyrlige historier. Side om side mellem Hurtigrutens anløbshavne Sandnessjøen og Brønnøysund - findes syv bjergtoppe, der er så smukke, at en lokal legende hævder, at de er forstenede kvindelige trolde. Se efter Torghatten, her kan man stadigvæk tydeligt se hullet efter Hestmannens pil.

Se sommerudflugter

Trondheim og Kristiansund

Hurtigruten ankommer tidlig morgen til Trondheim. Herefter sejler den videre forbi Hitra, Kristiansund og Molde, hvor der lægges til en kort stund. Hen ad midnat lægges der til kaj i Ålesund. Kristiansund ligger på fire øer, hvor tørret, saltet torsk, klipfisk, er vigtig mad. Byen er en af ​​Norges tættest befolkede byer og landets mest tætbebyggede område på grund af øernes relativt lille størrelse.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Bergen (slut)

I løbet af natten har skibet lagt til i Torvik, Måløy og Florø. Nu bliver landskabet igen mere frodigt når vi nærmer os Bergen. Denne utrolige smukke by kommer stille til syne i horisonten.
Nu slutter rejsen med Hurtigruten, og der skal tages afsked med venner, medpassagerer og besætningen.

Se helårsudflugter