Del

Godt at vide

* Fly fra/til Danmark er ikke inkluderet i prisen.  Der kan dog være undtagelser, disse fremgår af hver enkelt tur. Kontakt os, vi finder bedst mulige pris og afgang. 
* Du har fuldpension om bord, samt normal kaffe og te. Andre forfriskninger er ikke inkluderet men kan købes om bord.
* Hurtigruten har fleksible priser. Jo hurtigere du bestiller jo billigere kan rejsen blive.
* Nedre aldersgrænse for børn til Antarktis grundet sikkerhed: 5 år.

Pas og Explorer rejser

*Gyldig pas er det eneste gyldige legitimation der kan bruges for rejserne om bord MS Fram, MS Amundsen og MS Nordstjernen. ID-kort godtages ikke.
*Passet må være gyldig i mere end seks måneder efter at du er kommet tilbage til hjemlandet.
*Ved indcheck vil passet blive samlet ind og beholdt under hele rejsen. Tag en kopi af dit pas til dig selv.
*Det er passagernes ansvar at anskaffe nødvendig visum. Norsk Rejsebureau kan desværre ikke påtage sig noget ansvar hvis man bliver nægtet flyadgang eller på anden måde bliver påvirket af vanskeligheder eller udgifter som følge af at dit pas ikke bliver godkendt, eller hvis du ikke har nødvendige visum eller anden dokumentation.

Maden

Om bord serveres der morgen- og frokostbuffet. Middagen varierer mellem buffet og bord servering. Du har det samme bord under hele rejsen. Hvis du har specielle ønsker (ex vegetarmad, glutenfri m.m) bedes du informere os det ved reservationen. Hurtigruten vil gøre deres bedste for at imødekomme dine ønsker, men kan ikke garantere dette.

Vand

Hanevandet i din kahyt er drikkevand, men det anbefales at du køber vand på flaske eller Hurtigrutens egen producerede drikkevand ved cafeen og i restauranten for kvalitet og friskhed.

Elektricitet

Stikkene i din kahyt er alle 220V. Suiterne på MS Fram og MS Amundsen har 110V til barbermaskiner.

Landinger med polarcirkelbåde

Disse robuste både muliggør både havudforskning på tætteste hold og sikre landinger i ellers utilgængelige områder. Landingen afhænger af gunstige betingelser. Vind-, vejr- og isforhold.

Påklædning

Påklædningen er uformel, nogle gæster vælger at skifte til middag. Vejret kan være ustabilt og variere meget i løbet af dagen. Vi anbefaler derfor at du klæder dig forholdene.

Rygning

Det er kun tilladt at ryge steder hvor der er anvist til dette. Det er ikke tilladt at ryge i kahytten og det er strengt forbudt at kaste cigaretskod ud over rælingen og i naturen, kun de anviste askebæger må bruges.

Handicap kahytter

MS Fram er tilgængelig for kørestole. Personer der har brug for ekstra hjælp skal have en hjælper med på rejsen. Det vil være at komme i land med Polarcirkel bådene.