Del

Praktiske informationer MS Nordstjernen

Alkohol

Det er ikke tilladt at drikke alkohol, der ikke er købt om bord på skibet. - hverken på fællesområderne eller i kahytten. Det er tilladt at transportere alkohol fra havn til havn, så længe det forbliver u-åbnet under hele rejsen.

Meddelelser

Det er ikke let at høre alle meddelelserne i kahytten. Vigtige opdateringer af informationsprogram og om nødhjælp annonceres altid via højttalere og på tv-skærmen i den agterste salon.

Barservice

Ombord findes en bar med et bredt udvalg af spiritus, vin, øl og sodavand og en lounge med kaffeservice.

Kahytter / Ankomst

Skibet har mange forskellige kahytter både indvendige og udvendige. Nogen uden eget bad og toilet, andre med. 
Du vil muligvis blive checket ind ombord inden din kahyt er klar til brug. Du får besked når den er klar.  Du må forvente lidt støj og vibrationer i nogle af kahytterne. Detvil varierer alt efter kahyttens placering. Støj vil altid forfindes på et skib og den kan påvirker mennesker forskelligt.  Hvad der kan være et problem for én person, er muligvis ikke et problem for nogle andre.
Udsigten fra kahytterne på dæk C, kan der til tider blive små forstyrrelser af andre passagerer, der går forbi. Spørg Norsk Rejsebureau til råds om kahytsplaceringer.

Ændringer i rejseplan og udflugter

Din rejse med MS Nordstjernen er farvande, hvor det er elementerne der bestemmer. Vejret, hav- og isforhold kan påvirke rejseplanen. Derfor er ruten og udflugter kun foreløbige og kan ændres undervejs. Hurtigruten forbeholder sig ret til at ændre ruten og indholdet uden forudgående varsel.

Børn

Der findes ingen aldersbegrænsning på rejserne med MS Nordstjernen til Svalbard. Men af sikkerhedsmæssige årsager, vurderes alle børn under 12 år ved hver landgang. Det er udelukkende kaptajnens ansvar og ret at tillade børn at komme i land.

Krydstogtskort / betaling / kreditkort

Ved check ind vil du få udleveret et krydstogts-betalingskort som en del af kontrollen i proceduren i overensstemmelse med ISPS-regler. Du skal bære kortet, hver gang du går i land. Kortet fungerer både som adgangskort på landgangsbroen, så skibets besætning altid ved, hvem der er om bord og i land, og som nøglekort til kahytten. Kortet er også det eneste gyldige betalingskort om bord da MS Nordstjernen er et "pengeløst" samfund.

For at aktivere krydstogt-betalingskortet skal du have et kreditkort - Visa, American Express, Diners eller Mastercard. Kreditkortet skal være gyldigt mere end tre måneder efter din rejse. Hurtigrutens system ombord understøtter ikke MaestroCard. Når du bruger sit kreditkort på skibet, bliver kontoen debiteret i norske kroner. Kursen fastsættes af kreditkortselskabet. Aftenen før rejsens afslutning afregnes alt om bord, og en kvittering bringes til din kahyt. Det er ikke muligt at hæve kontanter eller valuta om bord.

Handikappede

Det er ikke muligt at medbringe kørestol. Personer med behov for særlig bistand skal have egen rejseledsager.

Elektricitet

Stikkene i kahytten har 230 volt / 50 Hz og er til kontinentale to-bens stik.

Miljø og grøn sejlads

Kaptajnen på Ms Nordstjernen sætter altid en ære i at planlægge ruterne så belastningen af motorerne begrænses og udspil reduceres. Alt affald vil blive opbevaret om bord, indtil det kan deponeres til behandling i land. Hurtigruten dumper aldrig affald i havet, og du bedes undlade at efterlade affald når du er i land. I befolkede områder, hvor der er affaldscontainere, kan du bruge dem. "Efterlad intet andet end fodspor, tag ikke andet end billeder."

Ekspeditionshold

På Ms Nordstjernen finder du et ekspeditionshold er sammensat af meget kyndige guider. Den består af en ekspeditionsleder, en assisterende ekspeditionsleder og flere ekspeditionsguider. Ekspeditionslederen vil løbende give dig opdateringer om rejsens forløb og de spændende steder og dyreliv, vi passerer.

Drikkepenge

Det er ikke almindelig praksis at give drikkepenge, men hvis du synes, at besætningsmedlemmerne bør belønnes for ekstraordinær service, er der drikkepengekasser og kuverter i restauranten.

Sprog

Sproget på skibet norsk og engelsker. Meddelelser, guiderenes foredrag på land og skriftlig information er også muligt på tysk. 

Bibliotek

Skibet har et lille udvalg af bøger om forskellige emner, der er til rådighed for alle gæster.

Redningsudstyr, redningsveste og sikkerhed om bord

Ms Nordstjernen opfylder alle sikkerhedskrav og på trods af hendes alder, er hun et moderne fartøj, der er egnet til sejlads i isfyldte farvande. Når du kommer om bord instrueres du sammen med de andre passagerer i sikkerhedsprocedurer og brug og placering af sikkerhedsudstyr. Opslag om sikkerhed findes også på indersiden af din ​​kahytsdør. Det er vigtigt at du sætter dig ind i skibets sikkerhedsplan. Der er særlige sikkerhedsbestemmelser når det gælder for landgange med Polarcirkelbåde. Følg altid ekspeditionslederens og besætningens instruktioner. der bliver uddelt særlige redningsveste til brug ved landgang. En obligatorisk briefing om retningslinjerne for sikkerhed vil også blive givet.

Ulykkestilfælde og medicin

I tilfælde af en alvorlig nødsituation, vil Hurtigruens sikkerhedsansvarlige om bord kontakte hospitalet i Longyearbyen. Du skal betale for medicinske konsultationer og medicin. Rejse- og sygeforsikring skal medbringes. Hvis man er afhængig af medicin, rådes man til at medbringe tilstrækkelige forsyninger i tilfælde af eventuelle uforudsete forsinkelser. Hurtigruten anbefaler også, at medicin medbringes i håndbagagen, og at medicinen er korrekt mærket og med klare anvisninger om dens anvendelse. Hvis man er afhængig af vitale stoffer, bedes dette venligst oplyses til skibets læge inden afsejlingen. Sygdom om bord kan medføre karantæne, og ordrer fra kaptajnen skal følges.

Måltider

På din reje med Ms Nordstjernen er der inkluderert morgenmad, frokost og middag. Kaffe / te er regelmæssigt vil blive serveret er også inkluderet. Andre drikkevarer og forfriskninger er ikke inkluderet, det kan købes i restaurant, cafeteria og bar. Der serveres vand til alle dine måltider uden ekstra beregning.

Pas og visumkrav

Vi anbefaler at du bruger et par minutter på at blive fortrolig med alle de nødvendige rejsedokumenter, der skal vises, inden du kan gå om bord. Du er selv ansvarlig for at have de nødvendige rejsedokumenter med og vise dem frem, når det er nødvendigt. Det er dit eget ansvar at kunne identificere og anskaffe nødvendige visa, før rejsens begyndelse. Hurtigruten og Norsk Rejsebureau kan ikke gøres ansvarlig for nægtet adgang til et fly eller indrejse på Svalbard, eller hvis en passager på andrer måder får vanskeligheder eller omkostninger som følge af, at passet ikke godkendes, eller du ikke har det eventuelt krævede visum eller anden form for dokumentation.

Landgang med Polarcirkelbåd

I et ellers utilgængeligt område kan lade sig gøre at lave landgange ved hjælp af de robuste Polarcirkelbåde. Du skal være temmelig adræt for at komme om bord i bådene, men ellers er der intet at bekymre sig om ved at sejle i dem. Besætningen viser, hvad du skal gøre, og følger du anvisningerne, vil det blive helt naturligt efter et par gange. På alle landgange med Polarcirkelbåde skal du benytte ordentligt og skridsikkert fodtøj.

Post

Et brev fra Svalbard vil gøre mere lykke end en SMS ! Du kan aflevere Breve i receptionen, og for et begrænset beløb, der dækker servicegebyr og frimærker, sendes brevene fra Longyearbyen på Svalbard. Hav tålmodighed, der kan gå relativt lang tid, inden brevene når frem til modtagerne. Hurtigruten kan ikke tages til ansvar for mistet post.

Restaurant og køkken

Middaggen om bord varierer mellem buffeter, portionsanretninger og grill-retter. Hver dag annonceres der i dagsprogrammet hvilken type der serveres. Det er overtjeneren der tildeler dig bordplads inden afsejling. Oplysninger om bordnummer og spisetider findes i din kahyt ved ankomsten. Kontakt Norsk Rejsebureau hvis du har særlige anmodninger om siddepladser og så tidligt som muligt hvis du har særlige kostbehov, såsom vegetar-, diabetisk eller glutenfri mad. Når du er om bord skal du kontakte overtjeneren. Kokkene vil gøre deres bedste for at opfylde alle kostbehov.
Til frokost og middag serveres der vand med og uden brus efter eget ønske, uden ekstra beregning.
Øl, vin samt vand der er produceret om bord og sodavand, kan købes i restauranten under frokost og middag.

Roomservice

der er ikke roomservice om bord. Måltider og drikkevarer kan ikke derfor ikke serveres i kahytterne. Rene håndklæder kan bestilles.

Søsyge

Hvis du får søsyge kan du købe søsyge piller ombord. Hvis du er tilbøjelig til at få søsyge, anbefaler vi dig at du medbringer dine egne piller som du kender. "Seabands" (armbånd, der siges at modvirke søsyge) kan ikke købes om bord.

Skibets sikkerhed

MS Nordstjernen overholder ISPS-reglerne (International Ship og Port Security System), derfor skal al bagage undersøges med røntgen og metaldetektor når du ankommer til havnen. Hus på dette når bagagen pakkes. ISPS-reglerne omfatter også scanning af håndbagage i Longyearbyen.

Butik

Der findes et begrænset sortiment af varmt tøj, lokale souvenirs, kunsthåndværk og postkort i skibets butik. Derudover har butikken et lille udvalg af sæbe, tandpasta og andet til personlig pleje hvis du skulle løbe tør.

Rygning

Det er kun tilladt at ryge i udpegede områder på udendørs dæk. Det er ikke tilladt at ryge i din kahyt eller andre steder indendørs. Det er strengt forbudt t kaste cigaretskod over bord. Rygning i kahytten medfører et gebyr på 1.500 norske kroner til dækning af udgifter til rengøring af linned og gardiner for at genetablere ikke-ryger-standarden.

Telefon / Internet

Der findes ikke telefon i kahytterne og skibet har ikke internetforbindelse uden for Longyearbyen og Barentsburg.

Vandet om bord

Vandet i kahytshanerne kan drikkes. Der serveres vand uden brus til alle måltider.

Vejrforhold

Der kan være ændringer i den planlagte rute og landgange kan blive aflyst på grund af vejrforhold. Hurtigruten  forbeholder sig ret til at lave ændringer i ruten på grund af vejrforhold og andre uforudsete begivenheder.

Gåture om bord

Vær altid forsigtig når du går rundt på skibet - især på de udendørs dækarealer, når der sejles. Bemærk advarselsskiltene om våde og glatte dæk. Overhold skiltenes advarsler og følg altid meddelelserne, når det frarådes at gå udenfor. Holde fast i rækværket, men ikke dørkarmene, for at undgå skader.

Dress code

På Ms Nordstjernen er påklædning megetafslappet og  uformel. Nogle passagerer vælger dog at skifte tøj før middag. Vejret på Svalbard kan skifte i løbe af dagen. For at tage højde for disse variationer anbefaler vi at du bærer en lagdelt påklædning, der gør det nemt at tilpasse sig ændringer i temperatur, vind og nedbør. Medbring åndbart, vand- og vindtæt tøj,  hue, handsker, halstørklæde og termotøj og -undertøj. På land, kan det være iskoldt, så et par solide sko er vigtige på udflugterne, og en stok eller vandrestav kan være nyttig.

Velkomstmøde / informationsmøde

Når du kommer om bord den første dag er der obligatorisk sikkerhedsinformation for passagererne. Du inviteres også til et velkomstmøde, hvor der informeres om sikkerhed og praktiske oplysninger. Her og det også muligt at møde nogle fra besætningen og blive introduceret for skibets centrale personale.