Del

Godt at vide

* Du har fuldpension om bord, samt normal kaffe og te. Andre forfriskninger er ikke inkluderet men kan købes om bord.
* Hurtigruten har fleksible priser. Jo hurtigere du bestiller jo billigere kan du få rejsen.

Pas og Explorer rejser

*Gyldig pas er det eneste gyldige legitimation der kan bruges for rejserne om bord MS Fram og MS Nordstjernen. ID-kort godtages    ikke.
*Passet må være gyldig i mere end seks måneder efter at du er kommet tilbage til hjemlandet.
*Ved indcheck vil passet blive samlet ind og beholdt under hele rejsen. Tag en kopi af dit pas til dig selv.
*Det er passagernes ansvar at anskaffe nødvendig visum. Norsk Rejsebureau kan desværre ikke påtage sig noget ansvar hvis man bliver nægtet flyadgang eller på anden måde bliver påvirket af vanskeligheder eller udgifter som følge af at dit pas ikke bliver godkendt, eller hvis du ikke har nødvendige visum eller anden dokumentation.

Efterlad kun fodspor

Hurtigruten tilbyder livsbekræftende oplevelser tæt på verdens mest spektakulære landskaber, fantastiske mennesker og utrolige dyreliv. Vi prioriterer bevarelsen af disse ressourcer i deres naturlige og uspolerede form. Du vil altid opleve den største miljøbevidsthed ombord og på land.
Vi søger at minimere de negative konsekvenser af vore aktiviteter. Vi lægger vægt på at yde positive bidrag, der gavner vore destinationer, vi styrker vores miljøindsats og kører en ansvarlig og bæredygtig drift. Det bliver endnu mere vigtigt, når vi sigter mod at blive verdens førende inden for bæredygtige ekspeditionsrejser i polar-farvande. Vore gæster og alle andre berørte parter bør se, at vores bestræbelser på at bevare og på bæredygtig drift afspejles i den højeste miljøbevidsthed - om bord og i land.

IAATO og AECO

Hurtigruten er medlem af International Association of Antarctica Tour Operators, som arrangerer sikre og miljøbevidste rejser til Antarktis. Derudover er både Hurtigruten og Spitsbergen Travel medlem af den internationale organisation, Association of
Arctic Expedition Cruise Operators, der sikrer, at turisme i de arktiske egne sker med den største omtanke for det sårbare, naturlige miljø, lokale kulturer og kulturelle levn samt de udfordrende sikkerhedsrisici på havet og i land. Der er forpligtelser og retningslinjer forbundet med at være medlem af disse organisationer både for Hurtigruten som udbyder og dig som besøgende.

MS FRAM OG ARCTOS-NETTVÆRKET
På nogle af vores længere rejser i Arktis stiler vi MS Fram til rådighed for et netværk af marinebiologer, som bruger skibet som base for deres forskning. Vores hensigt er at tilbyde MS Fram til fremtidige projekter for at fortsætte vores engagement i at bevare og forske inden for videnskaben. Hurtigruten er også medlem af bestyrelsen i det EU-støttede forskningsprojekt, Arctic Tipping Point.