Del

Udforsk Antarktis, Falklandsøerne og Chiles fjorde

En episk rejse, hvor vi undervejs oplever de spektakulære chilenske fjorde i de store opdagelsesrejsenes kølvand. I Antarktis ser vi endeløse, hvide landskaber, myldrende dyreliv og hører fascinerende historier. Vi møder en verden af kontraster når vi udforsker Falklandsøerne. En ekspedition der giver uforglemmelige minder.


DAG 1: Santiago de Chile

Chiles hovedstaden Santiago ligger smukt med kig til Andesbjergene. Byen er mangfoldig med et mix af gletsjere ved bygrænserne, snefyldte bjergtoppe, skyskrabere, parker og pladser, kolonial arkitektur og den hurtigt strømmende Mapacho-flod. Turen bygynder med en hotelovernatning i den pulserende by.

DAG 2: Santiago de Chile/Punta Arenas

Flyvning til Punta Arenas hvor vi stiger ombord på ekspeditionsskibet M/S Roald Amundsen.

DAG 3: Chiles betagende fjorde

Dagens sejllads igennem Beagle-kanalen byder på fantastiske scenerier med fjordene og de snedækkede bjerge. Kæmpe isbræer kaster sig ud i det iskolde vand. Bjergene som isen har fundet vej igennem, har skabt Chiles storslåede fjordlandskab med isolerede øer. Undervejs kan vi se masser af havfugle og er heldet med os kan vi se albatrosser, søløver og pingviner.

DAGENE 4-5: Kap Horn og Drake-passage

Drake-passagen er strædet mellem Sydamerika og Antarktis halvø, opkaldt efter Sir Francis Drake. Farvandet er forbundet med mange myter og legender og kendt som et af verdens hårdeste og mest nådesløse farvande. Her mødes to verdenshave, og sejlere siger, at det er enten ”Drake Lake” eller ”Drake Shake”.
Ved 56 grader syd ligger Sydamerikas sydligste punkt Kap Horn. Tillader forholdene det, forsørger vi at komme i land på Kap Horn, inden vi med spænding og store forventninger, forsætter turen mod det hvide kontinent Antarktis.
Undervejs bliver vi af ekspeditionsteamet rustet til opleversene der er i vente. Med lærerige foredrag og emner som geografi, biologi, glaciologi og historie.


DAGENE 6-12: Antarktis, umuligt at beskrive
DAGENE 6-14 afr. 2021: 23/1, 10/2, 28/2

 

Antarktis, verdens 5. største kontinent, indeholder ca. 90 % af jordens mængde is og isdækket er nogle steder 3,5 km tykt. Her er is så lang øjet rækker, isbjerge, isflager og drivis i skulpturelle formationer. Antarktis kan ikke beskrives - det skal opleves. I sommerperioden er Antarktis hjemsted for et imponerende dyreliv. Her er millioner af vraltende og nysgerrige pingviner, mange arter af sæler samt den til tider grusomme leopardsæl der bolter sig på isflagerne og på land. På grund af overfloden af krill, der danner basis for fødekæden, ses mange hvalarter både pukkelhvaler, vågehvaler og spækhuggere der ofte er på jagt efter dagens måltid.
En international traktat dedikerer Antarktis til fred, videnskab og turisme. Ingen mennesker har ret til at ændre den perfekte naturlige balance. Vi efterlader intet andet end fodspor og tager ikke andet med hjem end billeder!
Uforudsigeligt vejr, vind og isforhold kan ændre sejlrute og landgange, men vi tager også fordel af de ofte ideelle betingelser - tilbringer timer i land, ror i kajakker, tager vandreture eller sejler blandt enorme flokke hvaler. På denne tur passerer vi følgende steder og forsøger landgang. Alle stederne har uberørt natur og hvor vi har chance for at stifte møde med pingvinkolonier, sæler, isbjerge og gamle hvalfangst stationer.
Deception Island Særpræget vulkansk caldera hvor kratervæggen er faldet sammen og har skabt en naturlig havn. Vi går i land ved Whalers Bay og ser den forladte hvalfangststation og britisk base. Ved basen er de eneste beboere pingviner i massevis.
Half Moon Island – der betragtes som en juvel af mangfoldighed i polart landskab. Hjemsted for en kæmpe koloni af rempingviner, fuglearter og sæler.
Brown Bluff Her ses adelie- og rem- pingviner, stormmåger og kapduer, der ruger under spektakulære klipper, der rejser sig 745 fra havet. Den stenede strand er egnet til landgang uden for ynglesæsonen.
Cuverville Island Mørk, klippefyldt ø med den største kendte koloni af æselpingviner på Antarktis-halvøen.
Neko Harbour, ligger smukt i den indre del af Andvordbugten omgivet af høje gletsjerevægge. Vi sætter fødderne på det eneste sted på det antartiske fastland, hvor en stor koloni af æselpingviner hersker.

DAG 13: Historie og dyreliv
DAG 15: afr. 2021: 23/1, 10/2, 28/2

 Efter nogle uforglemmelige oplevelser på Antarktis sejler vi nordpå mod kurs mod Falklandsøerne. Dagen kan bruges til at høre foredrag om Falklandsøernes dramatiske historie og øernes vidunderlige dyreliv og natur. Der bliver god tid til også af slappe af på dækket og kikke efter trækkende albatrosser.


DAGENE 14-16: På kanten af Antarktis
DAGENE 16-18 afr. 2021: 23/1, 10/2, 28/2

Efter Antarktis kan det synes uvirkeligt at komme til Falklandsøernes hovedstad Stanley. Den lille farverige havneby bærer præg af den britiske arv. I gaderne mødes man af synet af røde telefonbokse, busser og engelske pubber. Byen er ikke større end den nemt kan opleves til fods. Der er mulighed for at deltage på udflugter til omegnens vildmark og dyreliv.
Landskabet på Falklandsøerne er en blandet farvepallet, hvor hvide sandstrande og turkisblåt vand står i skarp kontrast til det grønne græs. På Falklandsøernes nordvestlige del, ses afsidesliggende gårde, der har været i samme families eje i flere generationer. Får der græsser sammen enorme kolonier af albatrosser og springpingviner, kongepingviner og makaroni-pingviner, alt i mens aggressive tværstribede caracaraer patruljerer ovenover og bjerggæs fouragerer i vandkanten. Vi benytter skibets små både til at udforske, til vandreture eller til at tage et nærmere kig på fugleparadiset.

DAG 17: Magellan-strædet
DAG 19: afr. 2021: 23/1, 10/2, 28/2

Når sejladsen i Magellan-strædet slutter, opsummere vi alle turens oplevelser på denne ekspedition. Der er tid til at slappe af på dækket, beundre dyrelivet og reflektere og de sidste 16 dages oplevelser

DAG 18: Ekspeditionen slutter
DAG 20: afr. 2021: 23/1, 10/2, 28/2

Efter en spektakulær rejse ankommer vi om morgenen til Punta Arenas og flyver retur til Santiago de Chile.
Benyt anledningen til at få nogle ekstra oplevelser i den spændende region. Du kan tilkøbe hotelovernatninger/ aktiviteter/udflugter samt forlænge opholdet i Santiago de Chile.