Del

Patagonien, Chiles Fjorde og Antarktis - udforsk den sydlige halvkugles højdepunkter - Nordgående

Det hvide vidunder Antarktis
På vores vej til Antarktis passerer vi den forræderiske Drake-passage og de mægtige frosne panoramaer i syd. Så mange naturoplevelser findes i Antarktis, at vi vil gøre vores bedste for at komme i land flere steder. Her et et fantastisk naturlandskab, der præges af det utrolige syn af pingviner, sæler, hvaler og store flokke havfugle. Vi laver landgang på kysten for bevidne noget af det mest unikke dyreliv, der eksistere i Antarktis. Det er en ubeskrivelig oplevelse at ro i kajak mellem de flydende isflager i farvandende her. På dækket sørger Antarktis eksperterne for at berige dig med rigets historie, så du får det bedst mulige ud af oplevelserne. 

Kap Horn og Chiles fjorde
Vi krydser Drake-passagen endnu engang, for nu at ankomme til Kap Horn. Stedet er  mystisk, og krydspunkt for to have. Hvis vejret er med os, kan vi her komme i land. Når vi sætter kurs igen herfra, er det for at sejle ind i en af verdens smukkeste nationalparker og ind i Chiles fjorde. Området er så fjernt fra alt andet, at det letforståeligt føles næsten uberørt af mennesker.De stejle dale og kraftige fjelde står virkelig i kontrast til den livlige kyst med rigt dyreliv her.

Oplev Patagoniens naturlige skønhed
På Chiles betagende kyst har vi direkte udsigt til vulkaner med snetoppe, smukke søer, frådende floder og ikke mindst frodige vegetation. Nyd de majestætiske omgivelser inden vi runder vores turen af med et sidste besøg til farverige Valparaiso.

Rejsen dag for dag

Tidsplanen på den ekspeditionsrejse er fleksibel og præget af elementer som vejr-, vind- og is forhold. Sikkerheden ombord har altid top prioritet, hvorfor vores kyndige kaptajn lægger den endelige ruteplan undervejs med udgangspunkt i forholdene. Derfor må du blot se denne rejseplan som en indikation af, hvad du kan opleve på denne rejse. Uforudseligheden er med til at forklare, hvorfor enhver ekspedition med Hurtigruten er fænomenal.

Dag 1 - Argentinas pulserende hovedstad

Lokalitet: Buenos Aires

Det hele starter for alvor, efter første overnatning i Argentinas hoved, Buenos Aires. Hurtigruten lægger ud med at tilbyde en tilvalgsudflugt om eftermiddagen. Herefter er der mulighed for at bruge resten af tiden i den pulserende hovedstad eller Sydamerikas Paris i folkemunde alene. 

Dag 2 - Ekspeditionsrejsen starter

Lokalitet: Buenos Aires/Ushuaia

Tidligt på anden dagen flyver vi til Ushuaia. Det er herfra, vi skal ombord på M/S Fram, mod vaskeægte naturoplevelser gennem den betagende Beagle-kanal, men inden da har du nogle timer til at udforske byen eller eventuelt deltage i en udflugt til Tierra del Fuego, Ildlandets Nationalpark.

Dag 3 - Drake-passagen - til søs

I trygge rammer sejler vi med M/S Fram over den famøse Drake-passage. Dagen til søs er præget af en 40 timers sejlads - i godt vejr - hvor vi lægger 950 km bag os, fra den antarktiske halvø til Argentinas sydlige spids. Under de mange timer mod vores destination sydpå, har du mulighed for at gøre dig klogere på de foreliggende udforskninger af Antarktis, igennem en række informative forelæsninger, demonstrationer og udlevering af udstyr af vores ekspeditionsteam. Jo mere af de 40 timer vi lægger bag os, desto mere stiger spændingen, mens øjnene er på stilke for at se det første isbjerg! Lær vores ekspeditionsskib at kende og nyd alle vores faciliteter ombord.

 Dag 4-9 - Det hvide vidunder, Antarktis
 Dag 4-8-Afrejse 2021: 16.03

Det bundløse, hvide vildmarkskontinent er oversået af imponerende indtryk. Med vejr-, vind- og is forholdene i betragtning udvælger vores erfarne ekspeditionsteam nøje landgangsteder. Uanset hvilke landgange elementerne fører os til, er du garanteret de bedste oplevelser. På denne årstid byder Antarktis på lange dage med masser af dagslys, og vi har derfor en enestående chance for at få så meget ud af dagene som muligt. Her prøver vi at lave landgang på både Sydshetlandsøerne og på den antarktiske halvø. Fleksibilitet tillader os at drage fordel af det uventede, og oplevelser af dyreliv har første prioritet.

Vores landgang er med henblik på at opleve dyrelivet på tæt afstand. Både på Cuverville Island og Neko Harbour, kan vi se æselpingvinunger, og vi kan sandsynligvis også passere den uforlignelige Lemaire Channel, der belønner alle som gennemfører den udfordrende vandretur på Petermann Island, med en fantastisk panoramaudsigt. Hvis vejrforholdene lader til det, gæster vi yderligere Port Lockroy, den gamle britiske base med et museum, der er et besøg værd.

 Vores sejlads gennem Det Antarktiske Sund er omgivet af fantastiske udsigter over kantede isfjelde og islandskaber. Især Brown Bluff har en helt særlig klippeformation. Med ekspeditionsskibets robuste polarcirkelbåde, kan vi næsten lave landgang hvor som helst med henblik på at udforske bugter og kanaler. Undervejs informere ekspeditionsteamet os omkring alt hvad vi møder på vores vej, samt forsikrer, at vi er til mindst muligt gene for dyrelivet. 

 Benyt lejligheden til at opleve Antarktis med alle sanser. Du har mulighed for at deltage i aktiviteter som kajakroning i ufordærvede farvande omgivet af flydende isfjelde, guidede vandreture ad sneklædte veje til fantastiske udsigtspunkter eller at lytte til de unikke lyde af kælvende gletsjere og de mange pingviner, der putter op ad hinanden. Blot kan du også vælge at overnatte på skibets dæk eller i et telt på det uspolerede kontinent under nydelige og uforligelige omgivelser. De modige blandt os kan endda prøve at hoppe i vandet og tage en polarsvømmetur.

Antarktis af fyldt med spændende oplevelsesmuligheder og vores rutinerede ekspeditionsteam tilrettelægger omhyggeligt de enkelte dage, for at du kan få varige minder.

Dag 10-11 - Drake-passagen og Kap Horn - Til søs
Dag 9-10  Afrejse 2021: 16.03

Alt hvad vi indtil videre har oplevet på Antarktis, opsummeres når vi krydser Drake-passagen igen - nordpå denne gang. Dagene til søs sørger ekspeditionsteamet for at udruste dig til de kommende dages udforskninger med deres informative forelæsninger. Sørg for at suge det friske havs unikke omgivelser til dig med alle dine sanser, og hold godt øje med dyrelivet under denne sejlads.

Dag 11  Afrejse 2021: 16.03 Kap Horn

Vores ankomst til Sydamerikas sydspids, bringer os i land på Kap Horn - hvis forholdende også tillader det. Kap Horn er Chiles sydligste punkt - på næsten 56 grader Syd, og er plaget af ekstreme vejrforhold, der til tider kan vanskeliggøre en landgang. Området markerer grænsen mellem Atlanterhavet og Stillehavet samt den nordlige del af Drake-passagen. Beliggenheden, historien, opdagelsesrejser- og handelsruterne hertil, gør regionen meget betydningsfuld. Hvis forholdene tillader os at kaste anker ud for Kap Horn, kan du komme i land og udforske det øde, romantiske sted ved verdens ende.

Dag 12 - Et paradis for naturelskere - Chiles fjorde

Chiles kyst betager mange mennesker. Fjordene med dybe kanaler, vandløb og bjerge, der kaster ud i det iskolde vand er kendt for at eftersætte varige vidunderlige indtryk på besøgende. Det fjerntliggende vilde område synes næsten uberørt af mennesker. Fjordlandskabet består af isolerede søer og bugter mellem bjergene. De store fjelde med snetoppe og stejle dale står her i kontrast til den frodige kyst rigt på dyreliv. Hold skarpt udkig for at få øje på søløver, andeskondor og andre fuglearter, der kun findes her.

Dag 13-14 Nationalpark Torres del Paine - Puerto Natales

Puerto Natales er vores genvej til et af verdens mest attraktive naturreservater, den verdensomspændende nationalpark, Torres del Paine, bestående af overvældende klippeformationer; Torre Central 2.800 meter, Torre Sur 2.850 meter og Torre Norte 2.248 meter.

Den vidunderlige park betager dig med sine azurblå søer, stier, der bugter sig gennem smaragdfarvede skove, brusende floder som du passerer på vakkelvorne broer og ikke mindst en stor og strålende blå gletsjer. Naturen er storslående; store åbne stepper til barske bjergterræner med truende toppe. Mangfoldigheden af diverse miljøer medfører et utal af flora og fauna. Du kan opleve lamaer, pumaer, chilla-ræve og stinkdyr ud over flere end 100 fuglearter som andeskondor og andesvåger. Nyd en vandretur i området, der er beriget af spektakulære omgivelser.

Dag 15 - En lille og isoleret landsby langt inde i fjorden - Puerto Edén

Hvis du netop synes fortryllet af sejladsen gennem de patagonske farvande, så glæd dig til den unikke landsby Puerto Èden. Den lille bosættelse i Bernardo O'Higgins-nationalparken, er beliggende for enden af en dyb fjord med direkte udsigt til fjelde. De 250 mennesker der befolker landsbyen, omfatter også de 15 resterende medlemmer af kawéskar-folket. Byen er et oplagt sted til at opleve Patagoniens traditionelle kultur. Her beskæftiger landsbyboerne sig med fisk, muslinger og skaldyrsprodukter, der bringes til markedet med en båd ugentligt. Som souvenirs kan man her sætte fingrene i traditionelle kawéskar-håndværk som flettede kurve og både produceret af søløveskind og bark. Foretag her en nydelig promenade på de smalle stier. Ekspeditionsteamet tilbyder vandre- og kajakture i området, du kan tilmelde dig til, for få øje på nogle af de mange magellan-kolibrier - hvis du er heldig.

Dag 16 - Til søs - Farvandet omkring Patagonien

Vi sejler videre sydpå for at passere det sagnomspundne farvand omkring Patagonien, der skal føre os til et af verdens mest afsides, ufordærvede og betagende steder; Ultima Esperanza, den sydlige provins, der på dansk betyder ”det sidste håb”. På denne dag til søs har vi rigeligt af tid til at suge det uberørte natur til os fra dækket, når sejladsen bringer os gennem ikoniske andinske havmiljøer. Deltag i konkurrencerne når ekspeditionsteamet tester din paratviden om opdagelsesrejsernes historie og Antarktis unikke dyreliv. Iklæd dig den gode samvittighed ved at bidrage til indsamlingen til særlige formål; restaureringsprojekter, beskyttelse af South Georgia og albatrossen samt vedligeholdelse af historiske steder på Antarktis både ombord, men også når vi går i land, for at klarlægge de miljømæssige udfordringer for folk vi møder på vores forskellige besøgssteder.

Dag 17 - Kosmopolitiske Castro

Omgivet af forblæste bakker og grøn plantesamfund finder vi byen Castro, på Isla Grande de Chiloé. Byen kendetegnes med sin frodige ”palafitos”, træhuse på palæ langs vandkanten. Oplev Chiloté-stemninger der hersker her sammen med den nysgerrige energi, når vi sejler i land i byen der også består af et strejf af moderne udvikling. 

UNESCO har udpeget kirken Iglesia San Francisco som værende en del af verdens kulturelle arv, hvorfor den lys gule og orange attraktion med lavendelfarvede kanter har fundet sin plads på den fornemme verdensarvliste. Kirken har en imponerende lakeret træ-interiør, oplyst af rækker af mosaikvinduer. Ydermere findes der andre attraktioner såsom Plazuela del Tren, et lille torv tæt ved havnefronten med en pæn kollektion af forældede tog. En tur til fods i Cementerie Parroquial, er helt igennem fascinerende, med flot og fingersnildt udsmykkede grave.

Feria Campesina Yumbel er et optaget frugt- og grøntmarked, med hang til fleksibilitet da der også findes husholdningsartikler og fiskeboder her. Syd for havnen kan du besøge butikken Feria Artesanal Lillo, der tilbyder fremragende håndvævede uldvarer og kunsthåndværk. Sæt tænderne i den famøse gryderet bestående af kød, kartofler og skaldyr på en af Castros mange restauranter langs Calle Blanco, der løber fra den sydlige ende af pladsen ned til havnefronten. Her kan du også nyde at slappe af i hyggelige omgivelser på nogle af byens mange caféer. 

Blot en kort afstand væk til byen ligger der et næsten uberørt vildnis med sjælden flora og fauna; Parque Nacional Chiloé. Parken består af brede øde strande samt lange strækninger forrevne kyst, der huser tusindvis af havfuglearter, pingviner og søløver.

Dag 18-19 Til søs - Med kurs mod nord

De næste to dage tilbringer vi til søs, når vi langsomt men sikkert bevæger os mod Valparaíso. Undervejs vil du bemærke, hvor afslappende og nydelig en dag på havet kan være. Du er som de forhenværende dage til søs i informativ selskab med ekspeditionsteamet, der sørger for at underholde dig med historier om dit forefaldende besøg, måske hjælpe dig med planlægningen af din næste ekspedition med M/S Fram, eller vise dig nogle spændende skabninger under mikroskopet.

 Dag 20 - “Stillehavets juvel”, Valparaíso, Chile

Du kender det sikkert - alt godt i livet har desværre end ende. Denne eventyrrejse er ingen udtagelse herom, og vi afslutter en lang, eventyrlig og ikke mindst mindeværdig rejse i Stillehavets juvel, Valparaíso. Vi anbefaler alle at se denne maleriske by med dens kabelbaner. Konstruktionerne der er fordelt ud over det samtlige naturlige amfiteater, byen omgives af, giver en eventyrlig udsigt over bugten og tydeliggøre de flerfarvede huse og danner en regnbue af farve og lys. Vandre gennem Valparaísos snævre gader og endeløse trapper. Uanset hvilket hjørne du runder i byen, betages du af enten en smuk bygning, et bemærkelsesværdigt kunstgalleri eller et lille gastronomisk ”fund”. Vi anbefaler klart, at du ikke går glip af at udforske havnen og fiskekajerne, der for alvor danner et indtryk af Chiles finurlige søfart hos enhver. Forkæl dig selv med friskfanget fisk og skaldyr, som du både kan købe og smagsprøve, mens du lægger øre til fiskernes gemytlige sludder. Afslutningsvis opfordrer vi til at besøge endnu et kulturelt arv, det historiske kvarter, der endvidere beriger UNESCO-listen.

 

Denne ekspedition kan også gennemføres
sydgående (CENFRANT1918)  19 DAGE, Afrejse 31.10.2019 Pris fra DKK 57.035 (pr 20/6-2018)
sydgående (FRANT2017)  19 DAGE, Afrejse 24.10.2020 Pris fra DKK 68.850 (pr 28/2-2019)