Del

Oplev Antarktis, Patagonien og Chiles Fjorde

En eventyrlig ekspedition hvor vi udforsker isolerede landsbyer midt i Patagoniens blændende natur, inden vi sejler sydpå til det hvide vidunder Antarktis.
Undervejs besøges en af verdens smukkeste nationalparker, vi studerer Patagoniens rige dyreliv, Chiles fjorde og det magiske Kap Horn før rejsens højdepunkt, Antarktis.
Vi krydser den berygtede Drake-passage til Antarktis og det mægtige frosne panorama i syd. I Antarktis forsøger vi at komme i land på historiske steder. Pingviner, sæler, hvaler og store flokke af havfugle giver det surrealistiske og smukke landskab liv. Vi tager ind på kysten for at opleve noget af det mest unikke dyreliv med fødderne på det antarktiske kontinent. Du kan også ro i kajak i isfyldte farvande. Og mens du er om bord på Hurtigrutens komfortable skib, kan du nyde, at eksperter fortæller om Antarktis rige historie, så du kan få endnu mere ud af, hvad du oplever.


DAG 1: Stillehavets juvel Valparaíso, Chile

Inden ekspeditionsrejsen begynder, tilbringer vi tid i den stemningsfyldte by Valparaíso. Den poetiske by kan bedst opleves ved at køre med kabel-jernbanerne, der kører på byens skråninger og bringer dig højt hævet over byen. Udsigten over bugten og de multiminimalistiske huse i alle regnbuens farver og lys er et flot syn. Gå på opdagelse i de smalle gader, indsnus byens stemning med smukke bygninger, kunstgallerier og gå om bord i et gastronomisk måltid. Besøg også det gamle historiske havnekvarter der er på UNESCOS Verdensarvsliste.
Vi går ombord på M/S Roald Amundsen der bringer os til langs Sydamerika kyst og videre til Antarktis.

DAGENE 2-3: Kurs mod syd

Fra kulørte Valparaiso sejler vi langs Chiles Stillehavskyst. Vi oplever snedækkede vulkaner, betagende søer, frådende floder og frodig vegetation. Foredragsrækken sætter fokus på områdets historie, det forskelligartede dyreliv og forbereder dig til de kommende oplevelser. Brug tid på dækket, nyd havluften og hold udkig efter dyrelivet.

DAG 4: Kosmopolitiske Castro

Tag med i land. På Isla Grande de Chiloé ligger den farverige by Castro, placeret mellem forblæste bakker og grøn vegetation. Langs vandkanten ligger de farverige "palafitos", træhuse på pæle langs og kirken Iglesia San Francisco (på UNESCOs verdensarvliste) - er en visuel fornøjelse: lys gul og orange med lavendelfarvede kanter. Dens lakerede træ-interiør er fantastisk, oplyst af rækker af mosaikvinduer.
Kig forbi havnefronten, hvor det lille torv Plazuela del Tren ligger, her er en flot samling af gamle tog. En spadseretur i Cementerio Parroquial med kunstfærdig udsmykkede og flotte grave. Lige syd for havnen ligger butikken Feria Artesanal Lillo , her er fremragende håndvævede uldvarer og kunsthåndværk. Kig forbi en af Castros restauranter og smag den berømte gryderet med kød, skaldyr og kartofler. Parken Parque Nacional Chiloé, ligger tæt på byen med et sjælden flora og fauna. Her er øde strande og lange forrevne kyststrækninger, og området er hjemsted for dusinvis af havfuglearter, pingviner og søløver.

DAG 5: Patagoniens farvande

M/S Roald Amundsen tager videre sydpå gennem Patagoniens legendariske farvande og til et af verdens mest øde og smukke steder – den sydlige provins Ultima Esperanza, der betyder ”sidste håb”. Undervejs ser vi blændende Andes-landskaber med en imponerende natur.

DAG 6: Puerto Edén , Isoleret by

Efter sejladsen gennem Patagonien, besøges den isolerede landsby Puerto Edén. Bosættelsen har 250 indbyggere, hvoraf de 15 er resterende medlemmer af kawéskarfolket. Landsbyen ligger i Nationalparken Bernardo O'Higgins, omgivet af bjerge. Oplev de indfødtes kultur, der sælges fisk, muslinger og skaldyr, der sælges traditionelt Kawéskar-håndværk såsom flettede kurve, lavet af søløveskind og bark. Naturen inviterer oplevelser - deltag i ekspeditionsteamets vandre- eller kajaktur.


DAGENE 7-8: Parque Nacional Torres del Paine

Puerto Natales er porten til Chiles mest berømte nationalpark Torres del Paine. Se de spidse klippeformationer "Paine-tårnene" Torre Central (2.800 meter), Torre Sur (2.850 meter) og Torre Norte (2.248 meter). Overalt præges nationalparken af et blåligt skær. I vil opleve turkis- og smaragdfarvede søer, brusende vandfald, blændende blå gletsjere. Store dele er dækket af magellanskov og mangfoldigheden af alle parkens miljøer, medfører en unik flora og fauna.
Overalt i Torre del Paine National Park ses flokke af lamaarten guanacos. Vi kan se pumaer, chilla-ræve og stinkdyr foruden flere end 100 fuglearter som andeskondor og andesvåger.

DAG 9: Naturparadis Chiles fjorde

Chiles fjorde gør altid et dybt indtryk på besøgende. Et vildt og fjerntliggende område, uberørt af mennesker. Fjordlandskabet er dannet af dybe kanaler, vandløb og snedækkede bjerge, hvor isen har søgt vej mellem bjergene og har skabt isolerede øer og skjulte bugter. Knejsende bjerge og stejle dale er en stor kontrast til den frodige kyst med et rigt dyreliv. Er vi heldige kan vi se søløver, andeskondor og andre fuglearter, der kun findes her.

DAGENE 10-11: Kap Horn og Drake-passagen

Om morgenen sejler vi gennem Beaglekanalen som skærer sig igennem det sagnomspundne Ildland på Sydamerikas allersydligste spids. Hvis vejret tillader det lægger vi til på Kap Horn og udforsker det øde stykke jord ved verdens ende. Ekspeditionen fortsætter over Drake-passagen der forbinder det sydlige Atlanterhavet og Stillehavet, på vej til Antarktis. Varmt vand fra nord, møder koldt mindre salt vand fra syd, sammenblandingen gør at oceanet er særligt rigt på næringsstoffer, der skaber basis for det unikke marine liv her.
Undervejs er der foredrag om Antarktis betagende dyr og historie.

DAGENE 12-15: Det hvide kontinent

Antarktis det uendelige hvide kontinent så afsidesliggende, så ærefrygtindgydende og så fuld af naturindtryk. Kontinentet er dedikeret til videnskab, fred og turisme. Vi ser, hvordan det vinterlukkede landskab Antarktis ser ud om sommeren og sætter fødderne, hvor kun få tidligere har gået. Dyrelivet er unikt og her er flokke af pukkelhvaler, spækhugger, leopardsæler der er på jagt omkring pakisen. Pingviner, pingviner, pingviner i flokke så store, disse frygter ikke mødet med mennesker, og kan være lige så nysgerrige som os.

Så snart forhold tillader det, vil ekspeditionsteamet lave vandreture i de snedækkede stier til formidable udsigtspunkter. Arrangere kajakture mellem de betagende isbjerge, der flyder majestætisk rundt.
Under denne ekspedition er det vejr-, vind- og isforhold som har indflydelse på sejlplan. Sikkerhed er altafgørende, og kaptajnen bestemmer den endelige rute i løbet af rejsen. Denne rejseplan er blot en indikation af, hvad man kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.
Nogen af højdepunkterne er når vi forsøger landgang på følgende steder:
Deception Island og Half Moon Island, med de faste kolonier af rem-pingviner. Smukke udsigter og pingvin-kolonierne på Yankee Harbour, Cuverville Island, Neko Harbour og Paradise Harbour.
Den britiske base i Port Lockroy er et af de mest populære steder i Antarktis. Her får man et indtryk af livet på en antarktisk base fra 1950'erne. De rugende æsel-pingviner omkring hovedbygningen har vænnet sig til de hyppige besøgende.
De enorme ishylder i Antarktis-sundet er hjemsted for anslået en halv million adelie-pingviner og æsel-pingviner, leopardsæler og spækhuggere. Den bedste måde at opleve adelie-pingviner i Brown Bluff er at sidde stille og se naturens sødeste komikere på arbejde.
Alle stederne vil vi kunne opleve pingvinkolonier, sæler, gletsjere og isbjerge i alle former og farver. At beskrive indtrykkene er svært, men en tidligere rejsende har udtrykt dette: Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, har du sikkert aldrig været der”.

DAGENE 16-17: Gennem Drake-passagen

Efter fire formidable dage i Antarktis fører M/S Roald Amundsen os sikkert tilbage over den berygtede Drake-passage. Fra den antarktiske halvø til Argentinas sydspids tilbagelægger vi de cirka 1000 kilometer eller 40 timers sejlads i godt vejr. Foredragsrækken fortsætter, og de mange oplevelser opsummeres om bord.

DAG 18: Ekspeditionen slutter

Alting har sin ende og det har denne ekspedition også. Vi slutter i Punta Arenas, hvor det er tid til af tage afsked. Rejsen går hjem via Santiago de Chile, her har du mulighed for at forlænge opholdet.

Vi tilbyder en sydgående (18 dage) og en nordgående (19 dage) ekspedition.
Den nordgående rejse har omvendt rute og starter med en overnatning i Santiago de Chile