Del

Eventyrrejse til Antarktis - det frosne kontinents højdepunkter

Ekspeditionsrejse til Antarktis, hvor oplevelserne venter – bag hvert et isbjerg vi passerer, skjuler sig en ny seværdighed. Uendelige horisonter, isbjerge i alle farver og faconer, hvaler og ikke mindst mødet med tusindevis af pingvinger og de nuttede sæler. Dyrelivet er et kapitel for sig og gåsehudsfaktoren enorm.

DAG 1: Kulturel og cool – Buenos Aires

Blandingen af elegante og boheme kvarterer giver storbyen Buenos Aires charme og appel. Rejsen starter med en overnatning her i tangoens fødeby og ”Sydamerikas Paris”

DAG 2: Tierra del Fuego - Ildlandet

Fly til Ushuaia, hvor opdagelses-skibet venter. Ushuaia ligger, hvor Andesbjergene møder Sydhavet. Det er en travl havn og et rigtigt eventyrsted med stejle gader og arkitektonisk mangfoldighed under de snedækkede Martial-bjerge. Turen starter med velkomstmiddag.

DAGENE 3-4: Over Drake-passagen

Drakestrædet er en strækning af havet mellem den Sydamerikanske sydspids, der også kendes som Kap Horn og Ildlandet, en del af Chile og Sydshetlandsøerne ud for den antarktiske halvø. På vej gennem passagen mod isen kan man lære meget om Antarktis naturlige vidundere og fascinerende historie.
Drake-passagen er berygtet som et af verdens hårdeste og mest nådesløse farvande. Her mødes to verdenshave, og sejlere siger, at det er enten ”Drake Lake” eller ”Drake Shake”. Undervejs sydpå giver ekspeditionsteamet foredrag om dyrelivet, vildmarken og de kommende fantastiske dage.

DAGENE 5-9 (10): Antarktis ... en anden verden!

Det antarktiske kontinent er en endeløs, hvid ødemark fuld af overvældende udsigter, natur og dyreliv. Vi går i land flere steder, og der er tilbud om aktiviteter som vandreture, kajakture og sneskovandring. Man kan endda tilbringe en nat i land i et telt. Vi ser hvordan det vinter-lukkede landskab Antarktis ser ud om sommeren og sætter fødderne, hvor kun få tidligere har gået.
Besøget på Sydshetlandsøerne er absolut værd at se frem til. På vulkanøen Deception Island ser vi en tidligere hvalfangststation Hektor og den forladte britiske base. Der er spektakulære fotomuligheder på øen Half Moon Island som er hjemsted for en stor koloni af rempingviner, havfugle og flere arter af sæler. Yankee Harbour har et varieret landskab og en kæmpe koloni af æselpingviner med 4.000 ynglende par. Den smalle Errera-kanal er passagen til og fra Cuverville Island som er hjemsted for en af de største kolonier af æselpingviner. Neko Havn er spisekammer for sky vågehvaler. Paradise Harbour er en anden sjælden mulighed for landgang på fastlandet til nogle af de fineste udsigter over Antarktis. Wilhelmina Bay kaldes ofte ”Whale-mina Bay”, dette er pukkelhvalernes spisekammer i december. Masser af planlagte aktiviteter så Antarktis opleves på bedste måde. En dag kan være at observere pingvinger fra kysten og lytte til den knitrende gletsjer. Næste dag kan være en sejltur mellem havisen, på udkig efter leopardsæler. Tredje dag kan være en vandretur eller kajatur. Ombord på skibet sker der også en masse ekspeditionsholdet, holder foredrag, fortæller om dagens aktiviteter og præsentere næste dags program. En dag i Antarktisk er aldrig kedelig

DAGENE 10-11 (12): Tilbage til civilisationen

Sejlturen fra Antarktis til Ushuaia på Argentinas sydspids varer omkring 40 timer i godt vejr. På turen nordpå fortsætter foredragsrækken, og vi opsummerer erfaringerne med Antarktis.

DAG 12 (13): Eventyrrejsen slutter

Tilbage i Ushuaia kan man enten deltage i en valgfri udflugt eller tage direkte til lufthavnen for at flyve til Buenos Aires.