Del

Den Ultimative ekspedition til Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia

Rejs med åbent sind og forvent det uventede, når du deltager på en af Hurtigrutens mest ambitiøse rejser til Antarktis. Du vil helt sikker få minder for livet når vi rejser mod Jordens koldeste, tørreste, mest vindomsuste og mest fjerntliggende kontinent. Undervejs overvældes vi af naturens magt og det myldrende dyreliv. Landgange på isolerede strande, møde med det utrolige dyreliv i uforglemmelige landskaber. Kajakture mellem flydende isbjerge eller overnatning i et telt under stjernerne.
Vi udforsker Falklandsøerne – de åbne vidder, hvide sandstrande, møder uendelige horisonter og det unikke dyreliv vi besøger fængslende South Georgia før vi når Antarktis.
Anatarktis - Mange bliver meget ydmyge i deres møde med Antarktis. Man kan ikke forestille sig, hvordan Antarktis er. Et ordsprog siger, at hvis man kan beskrive Antarktis i ord, har man sandsynligvis aldrig været der – så oplev det selv! 

DAG 1: Udforsk tangoens fødeby

Vi begynder rejsen med en overnatning i fantastiske Buenos Aires. Nyd dagen for på egen hånd og oplev ”Sydamerikas Paris”, enten ved at tage med på en sightseeingtur eller ved selv at udforske byen.

DAG 2: Ushuaia

Morgenfly til Ushuaia, hvor det er muligt at deltage i en valgfri 3-4 timers udflugt til Tierra del Fuego Nationalpark (Ildlandets Nationalpark). Om bord på MS Fram, hvor vi om aftenen begynder sejladsen gennem den smukke Beagle-kanal.

DAG 3: Over åbent hav

Vi krydser det åbne hav med kurs mod Falklandsøerne. Ud over at kunne se havfugle og andet dyreliv fra dækket er der foredrag.

DAGENE 4-6: Naturen regerer - Falklandsøerne
DAGENE 4-5: Afr. 2020: 10/11, 1/12, 22/12
DAGENE 4-5: Afr. 2021: 12/1, 2/2, 23/2

Falklandsøernes natur vrimler med dyreliv. Oplev fantastisk klar, blå himmel, endeløse horisonter og fantastiske, hvide strande.
Falklandsøerne består af to store øer og omkring 700 mindre. Befolkningstallet er på 3.000 personer. Først udforsker vi Falklandsøernes nordvestlige del, hvor vi kan se afsidesliggende gårde, der har været i samme families eje i flere generationer. Fårene græsser sammen med enorme kolonier af albatrosser og springpingviner, kongepingviner og makaroni-pingviner, mens aggressive tværstribede caracaraer patruljerer ovenover og bjerggæs fouragerer i vandkanten. De nysgerrige vraltende pingviner kommer tæt på os, tager et kig og går så videre, dette giver mulighed for fantastiske fotomotiver. Hovedstaden Stanley er startsted for Hurtigrutens valgfrie udflugter eller en by der er let at overskue hvis du selv vil gå rundt

DAGENE 7-8: Det Sydatlantiske
DAGENE 6-7: Afr. 2020: 10/11, 1/12, 22/12
DAGENE 6-7: Afr. 2021: 12/1, 2/2, 23/2

To dage til søs, på vej mod Sydgeorgien. Ekspeditionsteamet har en omfattende og bred viden om South Georgia, lige fra geologi og glaciologi til legender om de norske hvalfangere. Deltag i de spændende forelæsninger om dyrelivet, polarhistorie og hvalfangst, de er en god forberedelse på de unikke oplevelser der venter.

DAGENE 9-13: South Georgia - Sydhavets Serengeti
DAGENE 8-10: Afr. 2020: 10/11, 1/12, 22/12
DAGENE 8-10: Afr. 2021: 12/1, 2/2, 23/2

Sydgeorgien - en af verdens mest populære destinationer for naturfotografer. Den unikke natur omfatter en ufattelig skønhed og et rigt dyreliv. Vi sejler ind i Drygalskifjorden i Fortuna Bay, vi besøger nogle af de forladte hvalfangststationer som ligger her. Er du helt vild med et spændende dyreliv, er Sydgeorgien definitivt det helt rigtige sted for dig. Her kan du opleve enorme søelefanter, sæler, albatrosser og kongepingviner i tusindevis, som bare er en brøkdel af det, du har mulighed for at opleve. Næste højdepunkt på turen er at udforske Gold-havnen. Her mødes vi af hængende gletsjere og klipper, stor kongepingvinkoloni og laguner. Vi besøger den norske sømandskirke og kirkegården, hvor den store antarktiske opdagelsesrejsende Ernest Shackleton er begravet.

DAG 14: Til søs - mod Antarktis
DAGENE 11: Afr. 2020: 10/11, 1/12, 22/12
DAGENE 11: Afr. 2021: 12/1, 2/2, 23/2

MS Fram lægger kursen videre mod Antarktis. Mens vi sejler gennem Washington-strædet til Coronation Island og Elephant Island på vej til Antarktis, kan du slappe af, gå til foredrag eller betragte dyrelivet fra dækket og glæde dig til at vi snart er fremme i Antarktis. Foredragene har fokus på Antarktis historie, miljø og dyreliv. Foredragsserien indeholder også en grundig introduktion til de antarktiske retningslinjer for besøgende - fra traktaten og den internationale sammenslutning af Antarktis Tour Operators (IAATO).

DAGENE 15-20: Smukke, uberørte steder
DAGENE 12-20: Afr. 2020: 10/11, 1/12, 22/12
DAGENE 12-20: Afr. 2021: 12/1, 2/2, 23/2

Antarktis er det eneste kontinent, som er dedikeret til forskning og fred. Vi besøger steder, der har udviklet sig gennem årtusinder uden menneskelige påvirkninger. Dyrene er ikke bange for mennesker. På Deception Island er kratervæggen på den gamle vulkan faldet sammen, hvilket har skabt en naturlig havn. Vi går i land og besøger blandt andet Whalers Bay. Det varierede landskab og dyrelivet er helt unikt. De stærke strømme i Weddellhavet skubber enorme isflager fra isdækket ind i Antarctic Sound. På Brown Bluff er strandende dækket af store "lavabomber" som under det sidste udbrud blev kastet ud af den rustfarvede vulkan. Her møder vi også rempingviner, adeliepingviner og tangmåger på de spektakulære klipper. Vi prøver også at sejle gennem den smalle Errera-kanal til og fra Cuverville, ser isbjerge der er fanget og gået på grund.
Lugt, hør og se de store pingvinkolonier, se hvalerne bryde vandoverfladen og vær altid forberedt på det uventede!
Når der er mulighed for det, sættes skibets kajakker i vandet, der slås telte op i land, og der arrangeres uforglemmelige vandreture til de smukkeste, uberørte steder på planeten.

DAGENE 21-22: Drake-passagen - Kurs mod nord

Efter nogle eventyrlige dage i det hvide kontinent Antarktis, sættes kursen mod Ushuaia på Argentinas sydspids. Sejladsen er næsten 1000 km eller 40 timers sejlads i godt vejr. Foredragsrækken fortsætter og de mange oplevelser fra Antarktis opsummeres.

DAG 23: Verdens sydligste by Ushuaia

Vi får landkending i Ildlandet – Tierra del Fuego. Sørejsen slutter i verdens sydligste by, Ushuaia, og hjemrejsen starter med en flyvning til livlige Buenos Aires, hvor rejsen slutter. Vil du udvide din rejse med lidt sol og varme kan du deltage i nogle af tilvalgsprogrammerne i Buenos Aires.