Del

SIGHTSEEING I VERDENS NORDLIGSTE BY (HFTS7) - Hammerfest

NIVEAU 1. Bysightseeing i verdens nordligste by Hammerfest, grundlagt i 1789. Følg med gennem Hammerfest og få indblik i historien om denne unikke by, som ligger 70 grader nord, i den enorme vildmark i Arktis. Hammerfest er Nord-Norges ældste by og fik som den første by i Norge elektrisk gadebelysning i 1891. Byen har med sin isfri havn, gennem århundrede været et sted med stor handelsaktivitet. I dag skiller Hammerfest sig ud på energifronten, da en stor del af erhvervslivet i byen er knyttet til det store landanlæg med naturgas fra bl.a. havbunden under Barentshavet. 
På vej fra kajen får vi et glimt af den typiske rekonstruktionsarkitektur som kom efter krigen og vi passerer det gamle kapel, den eneste bygning som står tilbage fra før krigen. Undervejs bliver der flere foto-pauser.
Første stop på turen er ved Meridianstøtten, som er opført på UNESCO’s verdensarvsliste, og et af flere punkter rundt omkring i verden, som blev brugt, da videnskabsmanden Struve målte jordkloden op i 1800-tallet.

Næste stop går op til byfjeldet, hvor vi kan nyde den overdådige panoramaudsigt over byen, havet og de omkringliggende fjelde. Her kan du sikre dig gode feriefoto!

Kører kl. 11.15-12.15 i perioden: hele året. Varighed: 1 time.

Pris 2024: DKK 815