Del

VANDRETUR TIL TORGHATTEN (BNNS1) - Brønnøysund

NIVEAU 3. Tag med til øen Torget, som huser et af de mest markante fjelde, som vi passerer med Havila Kystruten. Torghatten er kendt for det store hul der går igennem bjerget.
På denne vandretur, hører vi om dette specielle bjerg og de mange myter der florerer. Vi stifter bekendtskab med trolde, mystik og  naturvidenskab.

Fra Brønnøysund går turen i bus over til øen Torget, hvor vi bliver sat af for foden af bjerget Torghatten med det karakteristiske hul igennem. Til fods går vil op til hullet. Turen fra P-pladsen er ikke specielt lang, kun 20-25 minutter, men stien er stejl og terrænet vi går i er ujævnt. Når vi når hullet, vil der blive serveret kaffe, inden vi går retur til bussen, som bringer os tilbage til skibet.

Torghatten har en naturligt skabt tunnel midt på bjerget, 12-15 meter bred, dobbelt så høj og 160 meter lang. For 600 millioner år siden, da de nordamerikanske og europæiske kontinentalplader kolliderede, blev hullet til. Historierne om netop denne granitkuppel er både talrige og fantasifulde. Den mest kendte legende om klippeformationens oprindelse er måske den om den voldelige trold "Hestmannen" og hans jaloux kærlighed til troldepigen "Lekamøya", der stak af fra ham. Kongen på et af de andre nærliggende bjerge så det, og kastede sin hat mellem dem, så pilen gik gennem hatten. Pludselig stod solen op og det gik som det skulle i eventyr; sollyset forvandlede troldene til sten - også de syv søstre, der ligger som en bjergkæde tæt på Sandnessjøen.
Medring varmt og vindtæt tøj og gode sko. Inkluderet i turen kaffe


Kører kl. 15.00 - 17:30 i perioden: 01.04-31.10 Varighed: 2 t. 30 min.

Pris 2024: DKK 1.055